Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Stradiņi joprojām bez pastāvīgas valdes

Jaunais Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) valdes sastāvs varētu būt zināms tikai februāra vidū, bet līdz tam valde darbosies esošajā sastāvā. Patlaban notiek sarunas par iespējamajiem kandidātiem. Lai gan konkrēti vārdi vēl netiek nosaukti, esošie valdes locekļi Eva Strīķe un Guntis Bahs ir gatavi valdes pienākumus pildīt arī turpmāk.

Lēmums par pagaidu valdes sastāvu pieņemts vakar PSKUS dalībnieku sapulcē, Dienai stāstīja Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Rinalds Muciņš. Tas nozīmē, ka slimnīcas valdes priekšsēdētājas pienākumus turpinās pildīt E. Strīķe, bet valdes locekļa pienākumus - G. Bahs. R. Muciņš lēmumu pamatoja ar to, ka īsajā laika posmā kopš valdes locekļu atkāpšanās un valdes priekšsēdētājas Rūtas Valteres atsaukšanas nav pieticis laika, lai vienotos par jaunās valdes sastāvu. Bet, tā kā šobrīd slimnīcai jāgatavo jaunais budžets un neatliekami jāuzsāk šī gada uzdevumu plānošana un veikšana, turpināt slimnīcas valdes pienākumus uzticēts E. Strīķei un G. Baham. Viņi tam piekrituši.

Nākamreiz par Stradiņu valdes sastāvu plānots lemt februāra vidū. Patlaban notiek kandidātu izvērtēšana un norit pārrunas. Tomēr, tā kā par jauno valdi ir jālemj kopumā, nevis par atsevišķiem cilvēkiem, gala lēmuma pieņemšanai nepieciešams vairāk laika. R. Muciņš gan nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt, vai arī pēc tam darbu varētu turpināt abi pašreizējie valdes locekļi. E. Strīķe Dienai gan norādīja, ka pieļauj iespēju darbu turpināt, ja šādu piedāvājumu saņems. «Negribu skriet pa priekšu vilcienam, bet tas viennozīmīgi būs atkarīgs no komandas, kura varētu veidoties februāra vidū. Ja šī komanda būs laba, ar skaidru stratēģiju, tad es, protams, labprāt piedalītos,» sacīja E. Strīķe. Arī G. Bahs Dienai apstiprināja, ka ir gatavs valdes pienākumus pildīt arī turpmāk. Neskatoties uz to, ka brīdis līdz nākamās valdes ievēlēšanai nav garš, abi valdes locekļi ir gatavi turpināt pērn iesāktos darbus. Visaktuālākais uzdevums ir slimnīcas 2014. gada budžeta izstrāde, kurā valde plāno atspoguļot universitātes slimnīcai nepieciešamo medicīnas pakalpojumu attīstību, vienlaicīgi saglabājot finanšu racionālu izlietojumu.

Diena jau iepriekš rakstīja, ka sistēmiski trūkumi PSKUS pārvaldībā un valdes locekļu atšķirīgais skatījums uz turpmāko iestādes darbību bija galvenie iemesli, kāpēc pērn 19. decembrī par pārkāpumiem no amata tika atsaukta bijusī valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere un paši atlūgumu iesniedza valdes locekļi E. Strīķe un G. Bahs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?