Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Suitu balss tagad Londonā

Uz Ķīpsalas skatuves Rīgas Ziemassvētku koncertos 25. un 26.decembrī gluži kā pirms pāris gadiem mūziklā Les Miserables atkal satiksies jaunie dziedātāji Juris Vizbulis un Annija Putniņa. Šī būs pirmā reize, kad mūzikla galveno lomu tēlotāji atkal sadziedāsies pēc smeldzīgajiem mīlas duetiem, tikai šoreiz jautrā un populārā Ziemassvētku dziesmā.

J.Vizubulis otro gadu studē Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrantūras mūziklu katedrā. Tātad - viņa liriskā tenora izpildījumā baudīsim īstu Vestendas un Brodvejas dziedājumu. Koncerta otrajā daļā, muzicējot kopā ar kori _Balsis_ un profesionālo pūtēju orķestri _Rīga,_ ko diriģēs Andris Poga, J.Vizbuļa izpildījumā skanēs divas populāras Ziemassvētku dziesmas, savukārt kopā ar Anniju Putniņu - dziesma par ziemeļbriedi Rūdolfu ar sarkano degunu (_Rudolph, the Red Nosed Reindeer_). Viņi solījuši arī dejot. «Deja man bija kas jauns, studējot Londonā. Tur to māca pamatīgi, iestudējot numurus no pazīstamiem mūzikliem, pie mums nāk horeogrāfi no teātriem,» viņš stāsta.

Jura Vizbuļa tenors un jaunība ļoti piestāvēja jau Latvijā iestudētajos mūziklos (Les Miserables un Vestsaidas stāsts Ķīpsalā, Jāzeps un brīnumraibais sapņu mētelis Dailes teātrī). Tieši caur šo pieredzi viņš sapratis, ka mūzikls ir viņa aicinājums. Viņš tam uzdrošinājās sekot, liekot lietā savu suitu jaunekļa kurzemniecisko spītu: vēl mācīdamies Latvijas Mūzikas akadēmijā, izzinājis, ka mūziklu aktierus gatavo Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, un pieteicies, nosūtot ierakstu. Saņēmis uzaicinājumu ierasties uz iestājeksāmeniem: vokālajā mākslā, aktiermeistarībā, divi prozas teksti angļu valodā, angļu valodas tests un deju eksāmens. Izturējis, un nu jau otro gadu dzīvo notikumiem un iespējām piesātinātajā mūzikas pilsētā.

«Agrāk es biju emocionāli ārišķīgs. Šobrīd esmu sapratis, ka viss ir jādara racionāli. Pat piezemēti. Tikai tad tas būs patiesi. Raidot skatienu zālē, var panākt lielāku efektu nekā ar lieliem, teatrāliem žestiem. Ir jāsaprot, ko tu jūti un ko gribi pateikt. Ir jāsaprot, ko tu dari uz skatuves. Vienkārši jānodzied tik patiesi un skaidri, lai skatītājs milzīgā arēnā saprastu. Ne gaismas, ne specefektus! Vispirms ir vārds, mūzika, tavs talants un enerģija, ko sūti skatītājiem,» Juris stāsta. «Man tas vēl ļoti, ļoti daudz jāmācās.»

Ciemojoties mājās, viņš jūtas jauki un mierīgi. «Janvārī augstskolā būs sesija, un ir labi, ka esmu Latvijā - varēšu labi sagatavoties eksāmeniem. Tiem jāiestudē fragments no E.Loida Vebera mūzikla Operas spoks. Es gatavoju mīlētāja Raula lomu. Janvārī brauksim uz Ņujorku meistarklasēs pie mūziklu komponista Stīvena Švarca pieslīpēt manieri.» Katru pusgadu topošie mūziklu aktieri apgūst pa nozīmīgam mūziklam no Brodvejas teātru repertuāra. Pērn strādāts pie Lauvu karaļa, arī meistarklasēs Liverpūlē. To visu rīko Londonas Karaliskā mūzikas akadēmija, kurā Jura studiju maksu sedz kāda britu fonda piešķirtā stipendija. «Man paveicās, jo tas bija pēdējais gads, kad šādi uzņēma vēl piecus studentus. Šobrīd studiju maksa ir ārkārtīgi augsta, un es to nevarētu samaksāt - 15 000 sterliņu mārciņu gadā,» dziedātājs piebilst. Sākot ar februāri, jaunos talantus jau atrādīs aģentūrām, kuras saistītas ar muzikālajiem teātriem Londonā, Ņujorkā, citur ASV, Vācijā u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?