Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Svarīga pietura pirms Prāgas

Svārstīgo spēlētāju saraksts ir visai pagarš, tāpēc gandrīz pusei sastāva būs jācenšas sevi apliecināt no labākās puses. Latvijas hokeja izlases treneri Aleksandrs Beļavskis, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns kandidātus spēlēšanai pasaules čempionātā (PČ) Prāgā turpinās sijāt divās pārbaudes spēlēs Bergenā ar Norvēģiju. Piektdien spēles sākums pulksten 20, savukārt sestdien - plkst. 17. Tiešraides LTV7.

Treneru rīcībā izbraukumā būs 26 spēlētāji (trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēju). Pirmajā mačā vārtu sargāšanu plānots uzticēt Edgaram Masaļskim, otrajā - Elvim Merzļikinam. Nepieciešamības gadījumā vārtos būs gatavs stāties Ervīns Muštukovs, savukārt pārsteidzoši labi sevi pieteikušais Jānis Kalniņš turpina treniņus Rīgā. No aizsargiem mājās ir atstāts Renārs Demiters, taču tas nebūt nenorādot, ka Kalniņa un Demitera izredzes ir strauji noplakušas. Aizsardzībā puslīdz droši par spēlēšanu PČ var būt četri - Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis un Aleksandrs Jerofejevs. Pēdējais no četrotnes gan palicis Rīgā, jo turpina ārstēt spēlē ar Franciju gūto rokas sasitumu. Spēlēšanai trešajā pārī PČ pagaidām vistuvāk ir Guntis Galviņš un šonedēļ treniņus atsākušais Ēriks Ševčenko. Izskatās, ka uz vēl divām vietām konkurēs četri - Jānis Andersons, Māris Jass, Renārs Demiters un Maksims Širokovs.

Uzbrukumā situācija ir daudz samezglotāka. Spēlēšanai Norvēģijā ir izveidoti pieci trijnieki: M. Rēdlihs - Sprukts - Dārziņš, Daugaviņš - Meija - Bajaruns, Skvorcovs - Džeriņš - Cipulis, R. Lipsbergs - Ābols - K. Jass, Jevpalovs - Bērziņš - Bukarts. Mājās ir atstāti Roberts Jekimovs, Edijs Brahmanis, Edgars Kulda un Kaspars Saulietis. Uz PČ dosies 14 uzbrucēju, taču treneri neplāno visus jau no paša sākuma pieteikt. Pāris atstāto brīvo vietu var noderēt, ja sezona Stenlija kausa izcīņā beidzas Ronaldam Ķēniņam un ja no gūtā pleca savainojuma pagūst atveseļoties Miks Indrašis. Cepuri nost Indraša priekšā par parādīto attieksmi, jo Miks ir pateicis, ka ir gatavs spēlēt pat pēc pretsāpju injekcijas saņemšanas!

Norvēģijas izlasei sastāvs būs stipri pietuvināts optimālajam. Spēlēm ar Latviju gatavojas 20 spēlētāju (trīs vārtsargi, seši aizsargi un 11 uzbrucēju), kuri Norvēģijas izlases sastāvā spēlēja 2014. gada pasaules čempionātā Minskā. Abas valstsvienības savstarpējā spēlē pēdējoreiz tikās novembra turnīrā Stavangerē. Ar 4:1 uzvarēja norvēģi. Pēdējā savstarpējā spēlē PČ arī pārāki bija Norvēģijas hokejisti, jo 2012. gadā Stokholmā Latvijas izlase piedzīvoja «sauso» zaudējumu ar 0:3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Norvēģijas izlase sagatavošanās posmā ir aizvadījusi četras spēles ar spēcīgiem pretiniekiem un visas spēles zaudējusi. Pret Čehiju mājās - 0:4 un 0:1, savukārt pret Zviedriju izbraukumā - 2:3 un 1:4
Latvijas un Norvēģijas izlase pēdējos gadus PČ rangā ir līdzās. 2014. gadā Minskā Latvija ieņēma vienpadsmito, Norvēģija - 12. vietu. 2013. gada PČ Norvēģija bija desmitā, savukārt Latvija - 11. vietā. Sekmīgākais norvēģiem bijis 2012. gada PČ, kad izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā un ieņemt 8. vietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?