Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Svētība mīļi dāvātam vārdam

Gadu pēc gada Adventes laiks pie mums atnāk balts, kluss un gaidīts, un ar svētku sajūtu apgarots. Raudzīsimies ceturtās aizdegtās svecītes liesmiņā, kas silda mūsu dvēseles, raisa mīlestības jūtas. Tās dāvināsim radiem, draugiem, senioriem - pilīs un būdiņās. Arī savai tautai, valstij, valdībai vēlam, lai sveces deg! Tās gara gaismu dod. Nes sirdīs mieru, svētku prieku rod. Lai zvaigznes spīd, lai sniegi krīt un debess gaisma svētī mūs un pāri līst.

Tepat aiz kalniņa, meža stūra un ceļa līkuma pa sniega laukiem brien Ziemassvētki ar bagātiem dāvanu saiņiem plecos. Steigsimies tiem pretim labestīgi, droši, stipri un saticībā cits ar citu, dzīvot griboši. Dāvāsim no sevis to, kas mums ir, un ar pateicību saņemsim to, ko dāvinās mums. Jo ne jau tikai sudrabam un zeltam liela vērtība, arī mīļi dāvinātam vārdam ir savs svars un svētība. Neskoposimies ar tiem! Neaizmirsīsim arī to, ka vēl ir laiks savu padarīto darbu pašiem visa gada garumā novērtēt un tajā sevi par to paslavēt vai parāt, lai Jaunajā gadā nekļūdītos ne vārdos, ne darbos.

Lai turpmāk mums visiem katra diena ir kā atradums, kurā ielikts darbs, prāts, spēks, prieks un varējums. Baudīsim svētku noskaņu caur mīlestības jūtām! Gaidīsim, jo Ziemassvētki ir gaismas un mīlestības svētki. Lai šajos svētkos prieks mums visiem staro acīs, sirdīs un dvēselēs.

Lai piedzimst no jauna

Ar šo nelielo vēstījumu gribu sveikt savus kolēģus ar sirmām galvām, vecos jūras «vilkus» - gan jūrā, gan deldējot silto krāsns mūrīti pie televizora - Ziemas saulgriežos, Jēzus dzimšanas dienā! Ziemas saulgrieži ir tā diena, kad viss it kā piedzimst no jauna. Diena beidzot ir uzvarējusi nakti un stiepjas arvien garāka, kaut vai pa minūtei, bet tomēr. Šajā dienā visai ģimenei vajadzētu saiet kopā, pat tiem latviešiem, kas bija spiesti aizceļot svešzemju plašumos, apspriest gan labo, gan slikto, kalt jaunus nākotnes plānus un cerēt uz laimīgāku rītdienu. Lai jums veicas zvejas darbi un nav jādzird vārdi skarbi. Lai jums veselība turas, mājās pavards silti kuras. Ģimenē lai prieku pietiek, šefs pie algas drusku pieliek! Lai piepildās iecerētais!

Pensionēts kapteinis Valdis Stūre

Mācīties ko neparastu

Mēs, biedrības Ziedēt arī atvasarā dalībnieces, novēlam baltus, gaišus, sirsnīgus, saticīgus svētkus! Jaunajā gadā daudz siltu, mīļu sarunu ar senioriem! Lai izdodas atrast mūsu vienaudžus «ar odziņu», lai varam arī paši mācīties kaut ko jaunu, neparastu. Un lai valdība mūs, seniorus, vairāk mīlētu un cienītu. Lai nebūtu atstumto un pamesto. Lai mēs visi būtu laimīgi un dzīvespriecīgi. Lai būtu silti un gaiši katrā mājā, katrā sētā.

Biedrības vārdā, Olga Dreiblathena

Gaušanās nepalīdzēs

Gaušanās par to, kas neapmierina, nedz uzlabo mūsu materiālo stāvokli, nedz veselību. Bez lieliem ieguldījumiem mēs katrs pats varam daudz darīt veselības saglabāšanai, uzturēšanai. Gan liekus izdevumus, gan kaitējumu veselībai izraisa kaitīgie ieradumi, mazkustīgums. Parādās sāpes kaulos, locītavās, kļūst vājāka sirds. Biežāk mazkustīgums ir iemesls slimībai, nevis slimība kustību ierobežošanai. Ir daudz piemēru, kur kustību slodze atgriezusi un uzturējusi veselību sirmā vecumā. Novēlu Jaunajā gadā soļot, nūjot, skriet, slēpot, peldēt, spēlēt sporta spēles, nesmēķēt, nelietot pārmērīgi alkaholu, nepārēsties. Lai jums laba veselība!

Ģimenes ārsts Andris Lasmanis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?