2006 Raiza Reserva Rioja DOC, Spānija. Ģimenes uzņēmums Vicente Gandia izveidots 1885. gadā. Tradīciju kopšana, sasniegumi un rūpes par vīnkopības attīstību ļāvušas uzņēmumam sasniegt vienu no Spānijas vīna ražotāju līderpozīcijām. Kopš 2005. gada uzņēmums ir sācis darbību ārpus savas dzimtenes Valensijas, veidojot vīna dārzus Rjohas, Riveras del Dvero un Ruedas vīna reģionos. Raiza Reserva vīnam piemīt dzidra, rubīnsarkana krāsa. Aromāts komplicēts - no upenēm un kazenēm līdz pat tabakas un austrumu garšvielu niansēm. Tempranillo vīnogu šķirnes saturs un vīndara darbs vīna garšu veido sabalansētu un plūstošu, ar maigiem tanīniem, bez izteiktas agresivitātes. Nelielā vīna malkā virmo žāvētu plūmju, nobriedušu augļu nokrāsas, ko papildina melnās šokolādes piejaukums, kuru nomaina ilgstoša delikāta pēcgarša. Astoņpadsmit mēnešu izturēšana franču un amerikāņu ozolkoka mucās tam piešķir intensīvu miecvielu un vaniļas nokrāsu. Samtains, ar elegantu un nedaudz pikantu pēcgaršu, tas būs pārliecinošs pavadonis gaļēdāju virtuvei.
2007 Tommasi Amarone Classico DOC Il Sestante, Veneto, Itālija.
Dabas skaistums, senas vēstures liecības, gleznainas arhitektūras pērles - tas viss ir sastopams prestižajā vīnkopības apgabalā Itālijas ziemeļos Veneto reģionā, vēsturiskajā Valpoličellas (Valpolicella Classico) apgabalā. Sarkanajiem vīniem, īpaši saldajam Recioto, bijusi liela piekrišana jau Senās Romas impērijas laikā. Apgabala vīna dārzi izvietojušies pakalnu ielejās. Ne velti apgabala nosaukums cēlies no vārdu salikuma «val polis cellae» - vīna pagrabu ieleja. Mūsdienās vīndaru pagrabos mājvietu rod gan jaunie un sausie vienkāršie Valpolicella sarkanvīni, gan sarežģītie un prestižie Amarone vīni, kuru tapšanā izmanto unikālo appassimento metodi - pēc ogu novākšanas tās vairākus mēnešus vītina.
Amarone Il Sestante ir veidota no tipiskām Valpolicella Classico apgabala šķirnes vīnogām (triju ogu salikums - Corvina, Rondinella un Molinara). Monte Masua vīna dārzā, izmantojot vēsturisko vīnogulāju audzēšanas metodi pergola. Vīna stīgu un lapu kārtojums no blakus augošajiem stādiem sakļaujas un veido eju. Līdz ar to ogu novākšana iespējama tikai ar rokām. Ogu ķekariem žūstot piecus mēnešus, ogās koncentrējas cukurs, līdz beidzot tās tiek maigi izspiestas. Vismaz 36 mēnešus briedis slovēņu ozolkoka mucās, vīns iegūst intensīvu, piesātinātu tumšu rubīnsarkanu krāsu. Ļoti aromātiskas notis dominē vīna smaržā - no žāvētām melnajām plūmēm un ķiršiem, grauzdētu mandeļu un kafijas pupiņu salikuma līdz pat kaismīgam, tomēr vieglam cigāru dūmam.