Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Svētku vai sēru diena

Bundžu Jānis*

Maija svētku dienām nu pievienosies vēl viena - 19. maijs - lielā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārcelšanās diena. Ne nu gluži uz Tobāgo, bet tepat vien starp Čiekurkalna tautas republiku un Mežaparka karalisti. Nu beidzot varēs realizēt ilgi gaidīto stratēģiju, ka klients pats atnāk pie ietekmīgā resora, pagriežas pret to ar seju (vai kā nu vajadzīgs), strādā resora labā un tādā garā. Līdz šim bija mēģināts otrādi - ka VID ir sabiedrības dēļ. Turpmāk būs pa jaunam.

Ja tagad klients, aptuveni zinot laiku, kad mazāk apmeklētāju, var savas lietas, piemēram, Brīvības ielas VID filiālē, noskaidrot 15-20 minūtēs un jau pēc brītiņa aizmirst, tad brauciens uz monumentālo kluci viņam iespiedīsies atmiņā kā vesels piedzīvojums, svarīgs dzīves ceļa kilometra stabs.

Jau iepriekš plānotā diena tiks stingri atzīmēta kalendāra plānotājos ar skaidru ierakstu - VID! Būšot plata un ērta klientu apkalpošanas zāle. Plašas un ērtas zāles veido, ja zināms, ka klientiem tur vajadzēs uzturēties gana ilgi. Zinot to diezgan lielo drūzmēšanos jau kādā atsevišķā VID kantorī, ar prieku varam prognozēt ļaužu masas, kuras nu dosies ceļojumā uz jauno svētnīcu Talejas ielā. Kas tur ko prognozēt, to var izlasīt Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) mājaslapā - gaidāmā klientu caurejas intensitāte jaunajā ēkā būšot apmēram 2000 gabalu dienā. Tātad 10 tūkstošu nedēļā un ap 600 tūkstošiem gada laikā apmeklēs svētnīcu un baudīs konditoreju, kas tur jau tālredzīgi tikšot izvietota. Uztraukties nevajag nekādā gadījumā, jo būšot pieejama arī aptieka. Būtu ieteicams nozīmēt arī pārīti ātrās palīdzības mašīnu un vienu, piedodiet, katafalku. Re, kur arī atbilde uz daudzās paaudzēs cilvēku uzdoto eksistenciālo jautājumu - kādēļ es dzīvoju? - VID dēļ, mans draugs. Ar atbildes meklēšanu vairs nebūs jānomokās un atliks vairāk laika ģimenei, dzims bērni, no ārzemēm atgriezīsies tautieši, viss uzplauks ar lielu blīkšķi… Ievērības cienīgi un paaudžu paaudzēs neapnīkoši ir tie lieliskie argumenti, kādēļ jaunā ēka tik ļoti nepieciešama, - galvaspilsētā dienests bijis izkaisīts, daļa ēku sliktā stāvoklī un neatbildušas VID specifiskajai specifikai. Cik vienkārši un efektīvi! Ņemiet nu, draugi ugunsdzēsēji un citi draugi, balta papīra lapiņu un rakstiet iesniegumu par slikto stāvokli, un lietas virzīsies.

Interesantākais ir jautājums - kas notiks ar ēkām, kurās VID mājojis līdz šim, - Vecrīgā, Krastmalā, Jeruzalemes ielā, citur… Konsultants kā vienkāršs interesents zvanīja uz VNĪ kontakttālruni, lai uzdotu šo īpašumu. Atbilde bija apmēram šāda - šīs ēkas acīmredzot (!) pakāpeniski tiks atstātas, un vēlāk droši vien (!) tiks pieņemts lēmums par nomu. Cik ilgā laikā ēkas tiks atstātas? - to nevarot zināt. Un vispār - šī informācija esot paredzēta sabiedrībai, presei to nemaz nedrīkstot dot (?!?!). Pēdējais arguments Bundžu Jāni galīgi samulsināja, un viņš apmierinājās ar to, kas ir.

Un ir - sliktā ziņa un labā ziņa. Bonusā - ļoti labā ziņa.

- Sliktā ir tā, ka nav nekāda sakarīga plāna, kas un kādos termiņos notiks ar iepriekšējām Ieņēmumu dienesta mītnēm. Ja arī tāds plāns ir, tad ļoti slepens.

- Savukārt labā - gan jaunā, gan atstājamo īpašumu apsaimniekošana, remonti un citas darbības naudas izteiksmē rakstāmas ar smukiem, lieliem cipariem.

- Ļoti labā ziņa - tie cipari ir vienkāršajai tautai nesaprotami un mainīgi. Pamatā uz augšu.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?