Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

SVF šefs Stross-Kāns aiz restēm

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājam Dominikam Strosam-Kānam svētdien izvirzītas apsūdzības saistībā ar aizdomām par mēģinājumu izvarot viesnīcas darbinieci Ņujorkā. Policija 62 gadus veco iespējamo Francijas prezidenta amata kandidātu aizturēja sestdien Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, kad D. Stross-Kāns atradās aviokompānijas Air France lainerī, kam pēc dažām minūtēm vajadzēja izlidot uz Parīzi.

Notikušais izraisījis šoku Francijā un licis uzdot jautājumu, kas tagad notiks ar SVF, kas palicis bez vadītāja. SVF tiek piedēvēti lieli panākumi centienos panākt, lai globālās ekonomikas krīzes smagākajā punktā nebankrotētu vairākas Eiropas valstis.

Lika orāli apmierināt

Ņujorkas policija vēsta, ka iesniegums par D. Strosa-Kāna seksuālo uzmākšanos saņemts no 32 gadus vecas istabenes, kuras pienākumos bija uzkopt SVF šefa apartamentus greznajā viesnīcā Sofitel, kas atrodas Taimskvērā.

Vārdā neminētā sieviete izmeklētājiem stāstījusi, ka brīdī, kad viņa uzkopusi apartamentu priekštelpu, pilnīgi kails no vannas istabas istabas iznācis D. Stross-Kāns, pieskrējis pie viņas, ar varu ievilcis guļamistabā un sācis seksuāli uzmākties.

Istabene uzbrucēju atgrūdusi, tomēr vīrietis viņu atkal saķēris un ievilcis vannas istabā, un licis viņu orāli apmierināt. Sievietei tomēr izdevies izrauties un aizbēgt no numura. Viņa par notikušo informējusi kolēģus, kuri izsaukuši policiju.

Kad likumsargi ieradušies iespējamā nozieguma vietā D. Stross-Kāns apartamentus jau bija pametis, tomēr steigā bija aizmirsis mobilo telefonu un citas personīgās lietas. Policija uzzinājusi, ka ietekmīgajai amatpersonai ir paredzēts doties uz Parīzi, tāpēc tā likusi aizkavēt lidmašīnas izlidošanu, un aizdomās turamo izdevies notvert, raksta Reuters.

Zibens spēriens

Līdz šim tika uzskatīts, ka D. Stross-Kāns kā Francijas lielākās opozīcijas partijas - sociālistu - kandidāts varētu piedalīties nākamgad paredzētajās valsts prezidenta vēlēšanās un apdraudēt sava senā politiskā konkurenta un pašreizējā Elizejas pils saimnieka Nikolā Sarkozī pārvēlēšanu uz otro prezidentūras termiņu.

Sociālistu līdere Martina Obrī neslēpa savu pārsteigumu par D. Strosa-Kāna arestu. «No Ņujorkas saņemtās ziņas bija kā zibens spēriens,» sacīja M. Obrī.

Galēji labējās partijas Nacionālā fronte vadītāja Marina Lepena, kuru arī uzskata par nopietnu kandidāti uz Francijas prezidenta amatu, uzskata, ka apsūdzības ir izslēgušas D. Strosu-Kānu no iespējamās piedalīšanās cīņā par prezidenta krēslu.

SVF svētdien paziņoja, ka vadītāja nepatikšanas nav paralizējušas organizācijas darbu, kas noritot tāpat kā iepriekš. Tomēr analītiķi domā, ka SVF tuvākajā laikā draud vadības vakuums, jo D. Strosam-Kānam, visticamāk, būs jāatstāj amats un pagājušajā nedēļā par aiziešanu no amata pēc pilnvaru beigām augustā paziņoja viņa pirmais vietnieks Džons Lipskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?