Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Te visa kā tik daudz!

«Mums tieši šodien ir 20 gadu jubileja!» intervijas laikā par savu darbavietu atklāj Kristīne Cimziete (38), apdrošināšanas kompānijas Gjensidige Baltic Juridiskās daļas vadītāja. Lai gan viņas nokļūšanu apdrošināšanas jomā savulaik lielā mērā noteica nejaušības, šajā uzņēmumā Kristīne strādā teju pusi no tā pastāvēšanas laika, jau devīto gadu, un teic, ka joprojām nejūt ne apnikumu, ne garlaicību. «Tā pieredze ir tik daudzveidīga, un darba lauks tik plašs!»

Kultūras studijām par jaunu

Sākotnējā studiju izvēle pēc skolas gan nekādi neliecināja par iespējamo saistību ar apdrošināšanu. Lai līdzsvarotu aizvadītos gadus matemātikas klasē, Kristīne iestājās Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), lai studētu starpkultūru sakarus ar Dāniju. «Man ļoti patika, bet kā pragmatiski domājošs cilvēks nevarēju sev un citiem atbildēt uz jautājumu - kas es pēc tam būšu un ko darīšu, kāda būs mana profesija.» Kristīne pēc 1. kursa studijas LKA nomainīja pret studijām LU juristos, par ko no draugiem un paziņām bija labas atsauksmes. «Man arī liekas, ka mācības LKA 18 gadu vecumā - tas nav īstais laiks. Tām ir mazliet jāpaaugas. Tagad ik pa laikam iedomājos, ka gribētos pabeigt iesākto,» viņa teic.

Izvēli studēt jurisprudenci LU un vēlāk arī Rīgas Juridiskajā augstskolā Kristīnei nav nācies nožēlot. Spilgti atmiņā palicis gan cīniņš ar romiešu tiesību apguvi, gan vēlāk dalība starptautiskā tiesas procesa izspēlē Vīnē. Paralēli studijām Kristīne arī jau no 1. kursa strādāja LU Juridiskās fakultātes metodiskajā kabinetā, un tā līdz ar iepriekšējo vasaru darbiem Lotosa vienībā kolhozā un veikalā pie kases bija laba iesildīšanās darba tirgum.

Kad paziņas Kristīnei ieminējās par jurista vakanci Valsts slimokasē, viņa uz to pieteicās. «Es domāju par to, cik liela nozīme ir tam, kur tevi dzīve «aiznes» darba gaitu sākumā… Šādi sākās mans ceļš uz apdrošināšanu,» Kristīne saka. Valsts slimokases vadītājs tolaik vadīja arī Dzelzceļa slimokasi, un Kristīne, sekodama savam vadītājam, strādāja abās vienlaikus. Apdrošināšanas joma Latvijā tolaik intensīvi sāka atsperties un attīstīties, Dzelzceļa slimokases veselības apdrošināšanas daļa tika nodota apdrošināšanas sabiedrībai Latgarants (šobrīd Ergo), un Kristīne organiski kļuva par šī uzņēmuma darbinieci. «Tas bija izaicinošs periods, jo bija jāapvieno darbs un mācības dienas nodaļā. Esmu noskrējusi daudzus kilometrus no Gogoļa ielas 3 uz LU Raiņa bulvārī un atpakaļ,» viņa stāsta.

Ugunskristības

Latgaranta posmam sekoja pauze karjerā, jo piedzima abas meitiņas, bet, gatavojoties atgriezties apritē, Kristīne izlēma - kaut arī dzīve viņu ievirzījusi apdrošināšanā, gribētos pamēģināt ko citu. «Gribēju strādāt saistībā ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un meklēju šādas vakances. Taču vienā no vietām, kur biju pieteikusies, manu CV ar manu atļauju nodeva Parekss apdrošināšanas kompānijai, kas arī meklēja juristu un bija par mani ieinteresējusies. Tā atkal nonācu apdrošināšanā,» Kristīne smaida par savu sākumu uzņēmumā, kas vēlāk pārtapa par Gjensidige Baltic.

Kompānijā viņa sāka strādāt kā juriste un sākumā galvenokārt sniedza juridisko atbalstu atlīdzību regulēšanas jautājumos - komunikācijā ar klientiem par apdrošināšanas atlīdzību atteikuma situācijām. Uzņēmums strauji auga, un Kristīne auga tam līdzi, kļūdama par Juridiskās nodaļas vadītāju Latvijā. Tagad viņa pārrauga kompānijas juridisko funkciju jau visās trīs Baltijas valstīs.

Deviņu gadu laikā nācies iziet cauri arī vairākām ugunskristībām. «Tika nopirkta kompānija Reso Europa Lietuvā, bet tolaik vēl īsti nebija tiesiskā regulējuma, kā mēs kā Latvijas uzņēmums varam sev pievienot Lietuvā reģistrētu kompāniju. Tam bija jāatrod juridisks risinājums. Līdzīgi netipiski pievienošanas procesi notika arī ar zviedru kompāniju Lᅢᄂnsfᅢᄊrsᅢᄂkringar Sak Fᅢᄊrsᅢᄂkringsaktiebolag, kuras filiāles Latvijas un Lietuvas tirgū bija zināmas kā Nordicia Apdrošināšana. Nopērkot šo kompāniju, tās Latvijas daļa bija formāli jāpievieno mūsu Latvijas struktūrai, bet Lietuvas daļa - Lietuvas. Tas bija aizraujoši un beigās sniedza neaprakstāmu gandarījumu, jo juridiski šie procesi bija sarežģīti, turklāt visu darījām paši, nevis nodevām ārpakalpojumā. Tā bija iespēja augt,» Kristīne stāsta.

Atkarīga no skriešanas

Arī patlaban viņas ikdienā dinamikas netrūkst, jo juridiskais atbalsts jāsniedz gan saziņā ar klientiem, kur mēdz būt arī tiesvedības un konflikti, gan pārdošanā, palīdzot juridiski korekti noformēt kompānijas pakalpojumus, gan Gjensidige Baltic pārvaldes struktūrām un vadībai, gan arī visām pārējām uzņēmuma funkcijām - personālvadībā, mārketingā, IT, kur patlaban tiek ieviesta jauna IT apdrošināšanas sistēma. Tāpat Gjensidige Baltic Juridiskās daļas pārziņā ir arī regresu administrēšana, kas paplašināja Kristīnes pienākumu loku paralēli būtiskām uzņēmuma vadības un struktūras izmaiņām pirms pāris gadiem, kā rezultātā par viņas padotajiem kļuva arī kolēģi Lietuvā un Igaunijā. «Izaicinošākais manā darbā ir to visu vienlaikus aptvert un darboties visos daudzajos virzienos, nodrošinot visu šo procesu gludu norisi. Tāpēc es pat nespēju iedomāties, ka man kādā brīdī varētu kļūt garlaicīgi,» Kristīne atzīstas. Latvijas apdrošināšanas tirgū šobrīd ir ļoti sīva konkurence, tirgū ienāk jauni spēlētāji, rit cenu karš, un kompānijas sacenšas, lai atšķirtos no pārējām. Izaicinājumu vēl daudz, bet darba maiņa Kristīnei būšot aktuāla vien tad, ja viņa jutīs, ka pati vairs nepilnveidojas.

Tiesa, piekust gan palaikam ir nācies. «Taču mani iedvesmo lieliskā komanda, kolēģi, ar ko kopā varam paveikt lielas lietas. Jāmāk noteikt prioritātes, bet gandarījums dod enerģiju,» Kristīne saka un stāsta par bateriju uzlādēšanu arī privātajā dzīvē - ģimenē un hobijos. Viņa katru dienu skrien. «Patiesībā esmu atkarīga no tās sajūtas, ko dod skriešana - kļūsti laimīgs, svaigs, priecīgs, tas uzmundrina gan no rīta, gan vakarā. Un izkustoties galvā rodas labākās idejas, tas ir arī meditatīvs pasākums.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Karjeras kāpnes

Kopš 2005
juriste, pēc tam Juridiskās nodaļas vadītāja Latvijā un vēlāk - Juridiskās daļas vadītāja Baltijā un Baltijas vadības komandas locekle apdrošināšanas kompānijā Gjensidige Baltic
1997-2004
juriste apdrošināšanas sabiedrībā Latgarants
1999-2002
juriste un valdes locekle v/as Dzelzceļa slimokase
1996
juriste Valsts slimokasē
1995-1996
tehniķe LU Juridiskās fakultātes metodiskajā kabinetā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?