Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Televīziju cīņas par translācijām tik asas kā hokeja laukumā

Kamēr hokeja komanda Rīgas Dinamo iziet finiša taisnē cīņā par iekļūšanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā, ne mazāk barga spēkošanās notiek arī televīziju starpā. Pašlaik KHL spēļu tiešraižu translācijas tiesības ir gan Latvijas Televīzijai (LTV), gan Viasat Sport Baltic (VSB), taču nākamajā sezonā iespējamas izmaiņas - kā noskaidroja Diena, līgumi gan ar LTV, gan Viasat Broadcasting tiks mainīti, tāpēc tagad notiek cīņa par maksimāli izdevīgiem nosacījumiem.

LTV slēgtais līgums ar KHL paredz, ka sabiedriskā televīzija šīs līgas spēļu tiešraides var translēt arī nākamajā sezonā, savukārt VSB programmu direktors Toms Circenis atsakās Dienai izpaust, kāds ir KHL un Viasat noslēgtā līguma termiņš. LTV 7. kanāla (LTV7) direktore Ija Circene-Groša neslēpj, ka «šobrīd notiek sīva cīņa» par KHL spēļu translāciju ekskluzivitāti. Šai cīņai tiešām ir iemesls, jo, kā Dienai uzsver KHL Televīzijas projektu departamenta vadītāja Natālija Čaikovska, noteikti tikšot mainīts spēkā esošais līgums gan ar LTV, gan Viasat īpaši sadaļā par translāciju ekskluzivitāti. «Šajā sezonā, uzsveru - šajā sezonā, tiesības translēt mājas spēles ir LTV7. Nākamajā sezonā Latvijā ļoti daudz kas mainīsies,» norāda N. Čaikovska. Izmaiņas neattiekšoties tikai uz Rīgas Dinamo spēļu translācijām, bet uz arī citu KHL komandu savstarpējo spēļu translāciju Latvijā. Proti, tiek plānota KHL hokeja kanāla retranslācija Baltijas reģionā, tāpēc esot izstrādāta jauna pārraižu shēma, «lai būtu pēc iespējas izdevīgāk skatītājam, klubam un hokejam».

Viasat cīņā par KHL translācijām var uzvarēt, ja tas KHL piedāvās īpaši izdevīgus finansiālus nosacījumus, liecina informētu televīzijas darbinieku teiktais. Savukārt LTV šajā cīņā ir citi ieroči. Piemēram, par LTV no KHL puses esot saņemtas ļoti labas atsauksmes, būtiska LTV priekšrocība ir pieejamība, jo VSB ir maksas kanāls, kas līdz ar to pieejams ierobežotam skatītāju lokam. Arī Viasat holdingā ietilpstošais kanāls TV3 pēc analogās apraides atslēgšanas, nemainot nostāju par neiekļaušanos televīziju bezmaksas paketē, būs mazāk pieejams nekā LTV7. Tomēr pieejamība var nebūt izšķirošais faktors, secināms no N. Čaikovskas atbildēm Dienai. Viņa uz jautājumu, vai pastāv iespēja, ka KHL spēles nākamajā sezonā būs redzamas tikai maksas kanālos, sākotnēji atbild, ka tās ir muļķības, bet vēlāk atzīst, ka «var notikt viss». Turklāt pēc analogās apraides atslēgšanas arī LTV7 visiem KHL spēļu cienītājiem vairs nav pieejams, šai skatītāju daļai LTV piedāvā skatīties dinamiešu atlikušās spēles LTV 1.kanālā tikai atkārtojumos naktīs. Tāpēc atlikušo Rīgas Dinamo izbraukuma spēļu tiešraižu translācijas šonedēļ piedāvā TV3, izriet no T. Circeņa teiktā. N. Čaikovska apliecina, ka TV3 ir šādas tiesības, savukārt I. Circene-Groša šo Viasat soli uzskata par negodīgu cīņu, lai tikai parādītu, ka KHL spēļu tiešraides var būt pieejamas plašam skatītāju lokam, taču ekskluzīvu tiesību iegūšanas gadījumā tās, viņasprāt, tiks pārraidītas tikai maksas kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?