Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

TP un LPP/LC attiecības pārbaudīs balsojumos

Tautas partija pirmdienās ieplānojusi doties uz valdības koalīcijas pārstāvju sēdi ar savām iniciatīvām. Ja partneru atbalstu tās nesaņems, vērsīsies pie opozīcijā esošās «LPP/LC un pārējiem, lai valsts interesēs lūgtu atbalstu svarīgiem projektiem», Dienai iecerēto taktiku izklāstīja TP frakcijas priekšsēža vietnieks Vents Armands Krauklis.

To var uzskatīt arī par sākumu praktiskai TP un LPP/LC sadarbībai. Tā jau tika īstenota ceturtdien, kad TP kopā ar opozīcijas partijām nobalsoja par grozījumiem Imigrācijas likumā, lai ārzemnieki, kas investējuši Latvijā, varētu saņemt termiņuzturēšanās atļaujas. Taču vienas koalīcijas partijas bloķēšanās ar opozīciju var padarīt šo valdību rīcībnespējīgu.

Jaunais laiks (JL) kā premjera partija ir atbildīgs politiskais spēks un apzinās, cik svarīgi ir nodrošināt politisko stabilitāti - tā ir ne tikai nepieciešama, lai raidītu pozitīvu signālu starptautiskajiem aizdevējiem, bet arī būtiska mūsu eksportēt spējīgajiem uzņēmumiem, Dienai atzina viens no JL līderiem ekonomikas ministrs Artis Kampars. Viņaprāt, «politiskā nestabilitāte būtu katastrofa biznesam», jo apgrūtinātu sarunas ar partneriem un investoriem. A.Kampars, tāpat kā premjers Valdis Dombrovskis (JL), uzskata, ka valdībai ir jāturpina strādāt. Citas koalīcijas iespējas jau šajā Saeimā sešus mēnešus pirms vēlēšanām nav, sacīja premjera pārstāve Līga Krapāne, liekot saprast, ka TP neviens no koalīcijas neplāno izraidīt.

Nākamajā pirmdienā TP iecerējusi koalīcijā aktualizēt grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, lai atbrīvotu no nodokļa maksājuma personas, kas saņēmušas dāvinājumus izglītības iegūšanai vai lai segtu izdevumus par medicīnas pakalpojumu izmantošanu. V. A. Krauklis atzina - ja partneri tiem nepiekritīs, tad atbalstu savai iniciatīvai TP lūgs opozīcijai, bet valdību gāzt tā neplānojot. Kopā ar opozīciju tikšot virzīti tālāk arī grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli, kas paredz tā samazināšanu tūrismam. Finanšu ministrija iebilst pret nodokļu samazināšanu.

Ja valdība nespēj priekšvēlēšanu laikā pieņemt būtiskus uz ekonomikas attīstību vērstus lēmumus, par lēmumu pieņemšanas centru kļūs parlaments, piektdien Dienai sacīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers. Viss liecina, ka tieši spēja bloķēties Saeimā ar TP un panākt vairākuma atbalstu šīm iecerēm būs pirmais un visai būtiskais pārbaudījums abu politisko spēku attiecībām. Jau rakstīts, ka TP un LPP/LC iecerējusi kopā startēt vēlēšanās, cerot ieinteresēt par sevi darba devējus, par kuriem domājot arī tiek gatavotas likumdošanas iniciatīvas. «Runa ir par jauna politiskā spēka izveidošanu,» teica A. Šlesers, būdams pārliecināts, ka spēs pārliecināt vēlētājus, jo Vienotībai, kurā ir arī Jaunais laiks, neesot skaidra ekonomiskā piedāvājuma, kuru vēlas uzņēmēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?