Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Tramplīns uz biznesu pasaulē

Līdzīgi kā skolēniem un studentiem, arī jaunajiem uzņēmējiem Eiropas Savienībā ir iespēja doties apmaiņas braucienos. Ambiciozi jaunie uzņēmēji no visas Eiropas tiek aicināti iesaistīties lielākajā apmaiņas programmā uzņēmējiem Erasmus for Young Entrepreneurs, tajā var pieteikties arī pieredzējuši uzņēmēji, kas vēlas kļūt par biznesa iesācēju mentoriem. Apmaiņas programmā uzņēmējiem ir iespēja kopīgi radīt globālus produktus un veidot starptautiskas partnerības, smeļoties pieredzi citam no cita.

Programma Erasmus for Young Entrepreneurs Eiropas Savienībā tika sākta 2009. gadā, un to atbalsta Eiropas Komisija. Kopš tā laika jau vairāk nekā 2000 jauno uzņēmēju ir devušies apmaiņas braucienā uz kādu citu Eiropas valsti. Apmaiņas laikā viņi pilnveidojuši savas idejas izklaides, viesmīlības un tehnoloģiju nozarē, tajā pašā laikā sniedzot ieguldījumu arī to pieredzējušo uzņēmēju biznesa attīstībā, kas viņus uzņem pie sevis.

Programmai ir piebiedrojies nodibinājums TechHub Riga, kas ir pirmā un lielākā IT un tehnoloģiju koprades telpa Latvijā, un īpašs uzsvars programmā nu tiks likts uz Eiropas Savienības IT un tehnoloģiju stārtapiem - programmas atzars Startupreneurs palīdzēs jaunajiem Latvijas stārtapiem doties apmaiņā uz citu ES valsti, savukārt pieredzējušajiem stārtapiem Latvijā būs iespēja uzņemt ES gaišākos tehnoloģiju prātus savā kompānijā. Šādiem apmaiņas braucieniem, kuru norises laiks ir šīgada vasara, iespējams pieteikties līdz 17. aprīlim.

Programmai aicināti pieteikties jaunie uzņēmēji, kuri domā par stārtapa izveidi vai kuru izveidotais stārtaps nav vecāks par trim gadiem. Vēl viens nosacījums - jaunajam uzņēmējam jāvēlas būt tehnoloģiju produktu celmlauzim un jābūt gatavam uzņemt zināšanas un sniegt pretī savējās. Tāpat programmā tiek gaidīti arī pieredzējušu uzņēmēju pieteikumi. Šiem pretendentiem jāatrodas biznesa vidē vairāk nekā trīs gadus, jābūt mazā vai vidējā uzņēmuma dibinātājiem - vadītājiem vai jābūt tieši iesaistītiem uzņēmuma vadībā, kā arī viņiem jāpiemīt vēlmei veidot un virzīt jaunus tehnoloģiju produktus, uzņemt jaunas zināšanas un dalīties tajās.

Bez TechHub Riga, kas programmu Erasmus for Young Entrepreneurs īsteno Latvijā, Startupreneurs atzarā piedalās arī Civitta (Lietuva), Startups.be (Beļģija), Tetuan Valley (Spānija), Power of Youth (Lielbritānija). Lai programmu varētu realizēt pēc iespējas efektīvāk, uzņēmēju apmaiņas ir ieteicamas starp šīm valstīm. Plānots, ka divos gados programmas atzars Startupreneurs kopumā īstenos 150 apmaiņu, katrā valsti - 30.

Vairāk informācijas un pieteikuma forma atrodama www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php un www.facebook.com/startupreneurs?fref=ts. Pirms pieteikšanās ieteicams sazināties ar programmas koordinatori Mariju Ručevsku - [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?