Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Trīs pelnītas mācībstundas

Atšķirība meistarībā bija pārāk liela. Latvijas hokeja izlase pasaules 2015. gada čempionātu sākusi ar trim zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju. Trešdien spēle ar Šveici.

Pirmajā spēlē ar Kanādu sākums līdz 10. minūtei patiešām bija cerīgs. Aizsargu pieslēgšanās pretuzbrukumos ļāva izveidot bīstamus momentus, bet, domājot par Kanādas vārtu atslēgšanu, piemirsās, ka pret tāda līmeņa komandām galvenais ir pašiem neielaist. Rupjas pozicionālas kļūdas aizsardzībā jau līdz pirmajam pārtraukumam (0:3) pārvilka svītru visām cerībām cienīgi paspēkoties ar olimpiskajiem čempioniem, kuriem šoreiz ir patiešām labs sastāvs. Uz mūsu 1:6 rezultāta fona pavisam bēdīgi pret kanādiešiem izskatījās vācieši, kuri zaudēja ar 0:10.

Pēc spēles gan galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis, gan viņa palīgs Kārlis Zirnis norādīja uz neapmierinošo spēli aizsardzības zonā. Zirnis uzsvēra, ka spēlētājiem precīzāk ir jāievēro savas vietas laukumā. «Pirms trešā perioda to arī skaidrojām un piekodinājām, ka nevajag pie apmales skriet līdzi kanādiešiem. Tā vietā vajag uzmanīt vārtu priekšu un zonas vidu, no kurienes viņi mūsu vārtos sameta ripas. Šos norādījumus spēlētāji arī ņēma vērā, un trešajā periodā kanādieši vienīgo ripu iemeta, realizējot «bullīti». Sniegums aizsardzībā jau bija krietni saturīgāks.» Īpaši smags kanādiešu pārbaudījums izrādījās ceturtajam virknējumam ar centra uzbrucēju Rodrigo Ābolu.

Otrajā spēlē ar Čehiju pievīla spēles disciplīna. Gandrīz vai pravietiski Zirnis pirms spēles skaidroja, ka vajadzētu izvairīties no noteikumu pārkāpšanas. Treneri bija izpētījuši, ka čehiem ir meistarīgi izpildītāji skaitliskajā vairākumā. «Piekodināsim maksimāli izvairīties no noteikumu pārkāpšanas,» skaidroja Zirnis, bet ne visi bija sadzirdējuši treneru teikto.

Kasparam Daugaviņam skaitliskajā vairākumā izdevās pārspēt čehu vārtsargu Aleksandru Salāku ar ripas raidīšanu caur padusi. Miķelis Rēdlihs pat pamanījās Salākam iemest tuvējā stūrī, kas pamudināja Čehijas izlases treneri Vladimiru Rūžičku nomainīt KHL spēlējošo Salāku pret NHL kalibra vārtsargu Ondržeju Pavelecu. Latvijas izlases 2:1 vadība objektīvi neattainoja spēku samērus laukumā, taču hokejā tā mēdz gadīties, ka viena komanda intensīvi uzbrūk, bet otra ar izcilu realizāciju panāk labvēlīgu iznākumu. Šis tomēr nebija tas gadījums. Māris Jass nopelnīja noraidījumu, un čehi panāca 2:2 izlīdzinājumu. Kristaps Sotnieks nejauši ar nūju trāpīja Jakubam Klepišam starp kājām. Par šādu trāpījumu pienākas 5+20 minūtes, un lielā soda laikā 43 gadus vecais Jaromirs Jāgrs iemeta uzvaras ripu, kļūdams par visu laiku vecāko vārtu guvēju pasaules čempionātu vēsturē. Trešajā periodā Koba Jass bija uz noraidīto soliņa, kad Jakubs Vorāčeks panāca galīgo 4:2 rezultātu.

Pēcspēles preses konferencē galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis vairākkārt locīja vārdu «disciplīna». «Noraidījumi tika sapelnīti tajās zonās, kur tiem pilnīgi noteikti nevajadzēja būt,» Beļavska pārmetumi laikam jau bija domāti Mārim un Kobam Jasiem, kā arī Andrim Džeriņam, kurš nesavaldījās un atbildēja ar nūjas sitienu no augšas čeham pa nūju.

Noteikumu pārkāpumi pārvilka svītru visām cerībām arī trešajā spēlē ar Zviedriju.

Pēc trim spēlēm treneri arī pielikuši punktu gaidīšanas režīmam - visas vietas sastāvā ir aizpildītas. Renārs Demiters īkšķi salauza pirmajā treniņā pēc ierašanās Prāgā, savukārt Kanādas junioru līgā rezultatīvu sezonu aizvadījušajam Ņikitam Jevpalovam tā arī netika dota iespēja. «Pozicionālā spēlē Bajarunam ir lielāka pieredze,» Zirnis atklāja, ka uzbrukumā pēdējā izšķiršanās bijusi starp Jevpalovu un Lauri Bajarunu. Jau spēlē ar Zviedriju laukumā devās Miks Indrašis, kurš trīs nedēļas ārstēja pleca savainojumu. Pieteikumā ir ierakstīts arī vārtsargs Jānis Kalniņš, taču viņam un tāpat arī Ervīnam Muštukovam iespēja doties laukumā pavērsies tikai tādā gadījumā, ja pagalam ar ripas ķeršanu nesekmēsies Edgaram Masaļskim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kanāda 6
Latvija 2
Latvija 1

(3:0, 2:0, 1:1)
Kanāda: Makinons (Speca, Savārs, 10.), Speca (Hemhuss, Makinons, 14.), Dušeins (Hals, Barijs, 15.), Tofoli (Hemhuss, Bērns, 23.), Speca (Makinons, Krosbijs, 24.), Krosbijs («bullītis», 60.)
Latvija: Daugaviņš (Dārziņš, Džeriņš, vair., 53.)
Latvija: Muštukovs (no 23:04. Masaļskis); K. Rēdlihs - Jerofejevs, M. Rēdlihs - Sprukts - Bukarts, Sotnieks - Galviņš, Daugaviņš - Džeriņš - Dārziņš, M. Širokovs - Cibuļskis, Cipulis - Bērziņš - Saulietis, Skvorcovs - Ābols - K. Jass, M. Jass
Metieni: 42:17 (11:9, 19:5, 12:3)
Sodi: 2-6
Skatītāji: 16 013

A grupa

1. Zviedrija 3 20:7 8
2. Kanāda 2 16:1 6
3. Čehija 2 9:8 4
4. Šveice 2 6:5 4
5. Vācija 2 2:11 3
6. Austrija 2 5:9 2
7. Francija 2 2:5 0
8. Latvija 3 4:18 0
Vēlu vakarā spēlēja: Kanāda - Čehija
5.V Šveice - Vācija (17.15), Austrija - Francija (21.15). 6.V Šveice - Latvija (17.15), Zviedrija - Kanāda (21.15).

Kanāda 6
Latvija 2
Latvija 1

(1:0, 1:3, 0:1)
Latvija: Daugaviņš (Dārziņš, Galviņš, vair., 14.), M. Rēdlihs (Sprukts, 24.)
Čehija: Jordans (Červeņka, Novotnijs, 23.), Kovāržs (Nakladals (Erats, vair., 25.), Jāgrs (Erats, Kovāržs, vair., 33.), Vorāčeks (Kovāržs, Nakladāls, vair., 46.)
Latvija: Masaļskis; K. Rēdlihs - Jerofejevs, M. Rēdlihs - Sprukts - Bukarts, Sotnieks - Galviņš, Daugaviņš - Džeriņš - Dārziņš, M. Širokovs - Cibuļskis, Cipulis - Bērziņš - Saulietis, Skvorcovs - Ābols - K. Jass, M. Jass, Bajaruns
Metieni: 10:35 (5:10, 3:15, 2:10)
Sodi: 35-8
Skatītāji: 17 383

Kanāda 6
Latvija 2
Latvija 1

(0:1, 1:3, 1:4)
Latvija: Dārziņš (Daugaviņš, Galviņš, vair., 33.)
Zviedrija: L. Eriksons (vair., 18.), L. Eriksons (Ekholms, Kronvals, vair., 31.), Forsbergs («bullītis», 34.), L. Eriksons (Ahnelovs, 40.), Mellers (Lāršons-Ekmans, Klinbergs, vair., 45.), Jozefsons (Lundkvists, 50.), Lundkvists (Hjalmaršons, Ekmans-Lāršons, 58.), Rasks (Dž. Eriksons, Lindholms, 60.)
Latvija: Masaļskis; Sotnieks - Galviņš, Daugaviņš - Džeriņš - Dārziņš, K. Rēdlihs - Jerofejevs, M. Rēdlihs - Sprukts - Bukarts, M. Širokovs - Cibuļskis, Indrašis - Bērziņš - Saulietis, Skvorcovs - Ābols - Bajaruns, Andersons, K. Jass
Metieni: 20:36 (7:12, 7:8, 6:16)
Sodi: 10-10
Skatītāji: 15315

Diena vērtē

Pret Kanādu
Priecēja
Edgars Masaļskis
Kaspars Daugaviņš
Lauris Dārziņš
Der sapurināties
Rodrigo Ābols
Koba Jass
Gunārs Skvorcovs
Labākie: Džeisons Speca un Jānis Sprukts

Diena vērtē

Pret Čehiju
Priecēja
Edgars Masaļskis
Kaspars Daugaviņš
Lauris Dārziņš
Der sapurināties
Māris Jass
Kristaps Sotnieks
Roberts Bukarts
Labākie: Edgars Masaļskis un Jaromirs Jāgrs

Diena vērtē

Pret Zviedriju
Priecēja
Lauris Dārziņš
Kaspars Daugaviņš
Miks Indrašis
Der sapurināties
Guntis Galviņš
Kaspars Saulietis
Aleksandrs Jerofejevs
Labākie: Lauris Dārziņš un Luī Eriksons

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?