Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Turēja doto solījumu

Otro zelta godalgu Latvijai Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs izcīnīja šķēpmetēja Diāna Dadzīte, kura laboja 17 gadu vecu pasaules rekordu F55 medicīniskajā grupā un uzvarēja šķēpmešanas sacensībās. Viņa spēļu pēdējā dienā 17. septembrī startēs arī sacensībās diska mešanā, kur ir starp pasaules ranga līderēm. Nedēļas nogalē Latvijas sportisti startēja arī loka šaušanā, airēšanā un peldēšanā, kur gan neizdevās iekļūt labāko desmitniekā.

Diāna savās debijas paralimpiskajās spēlēs ieradās kā viena no galvenajām favorītēm gan šķēpa, gan diska mešanas sacensībās. Jūlijā viņa izcīnīja pilnu godalgu komplektu mešanas disciplīnās Eiropas čempionātā, kur šķēpmetēju konkurencē palika tikai aiz titulētās vācietes Martinas Villingas. Tieši viņas 1999. gadā uzstādītā pasaules rekorda pārspēšanu kā mērķi Riodežaneiro bija izvirzījusi Dadzīte, apņemoties šķēpu raidīt tālāk par 23 metriem; tas viņai parasti izdevās treniņos.

Latvijas sportiste startēja otrā un jau pirmajā mēģinājumā uzstādīja augstu latiņu visām konkurentēm (22,25 m). Sacensību turpinājumā tālāk šķēpu aizmeta tikai viņa pati, otrajā mēģinājumā sasniedzot 23,08, trešajā 23,26 un ceturtajā - 23,19 metrus. Lai gan pēdējos divos mēģinājumos šķēps piezemējās tuvāk par 22 metriem, nevienai no konkurentēm neizdevās apdraudēt Dadzītes pārsvaru. Jau minētā vāciete Villinga savā labākajā mēģinājumā sasniedza 22,22 metrus un izcīnīja sudrabu. Nadja Medžmedža no Alžīrijas ar 20,24 metriem bija trešajā vietā.

«Biju solījusi lauzt pasaules rekordu un apsolīto izdarīju, tāpēc arī nopelnīju medaļu,» Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons veidotajā video stāstīja Dadzīte. Viņa atklāja, ka uztraukums pirms starta bijis, bet ne tik liels kā pirms iepriekšējām nozīmīgākajām sacensībām. «Šoreiz zināju, ka to varu, ka izdosies. Es tam ticēju, un arī treneris ļoti motivēja mani sacensību dienā. Protams, palīdzēja arī skaļais skatītāju atbalsts,» sportiste sacīja, ka sacensību dienā visas zvaigznes sastājušās viņai vēlamā stāvoklī.

Citi paralimpisko spēļu debitanti Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels airēšanas sacensībās B finālā ieņēma piekto vietu un kopvērtējumā palika 11. vietā. Viņi pie paralimpisko spēļu ceļazīmes tika gandrīz pēdējā brīdī un trenēties sākuši pavisam nesen, tāpēc šīs spēles bija vairāk pieredzes gūšanai. Peldētājs Jānis Plotnieks savās otrajās spēlēs palika pēdējais vienpadsmit dalībnieku konkurencē 100 metru distancē uz muguras. Pirms četriem gadiem Londonā viņš bija astotais, taču pirms došanās uz Rio neslēpa, ka, kļūstot vecākam un pārciešot veselības problēmas, iepriekšējā līmenī nav izdevies atgriezties. Loka šaušanā kvalifikācijas sacensības pārvarēja Ieva Melle. Gints Jonasts tajās palika 32. pozīcijā. Komandu sacensībās viņi neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Paralimpiāde

Vieglatlētika, šķēps dāmām
1. D. Dadzīte (Latvija) 23,26 metri, 2. M. Villinga (Vācija) 22,22 metri, 3. N. Medžmedža (Alžīrija) 20,24 metri
Peldēšana, 100 metru uz muguras
1. M. Kripaks (Ukraina) 58,25 sek., 2. O. van de Vorts (Nīderlande) 58,53 sek., 3. D. Dubrovs (Ukraina) 1:00,78 min.; ..11. J. Plotnieks (Latvija) 1:07,96 min.
Airēšana, TA jauktā ekipāža
1. Roulsa/Vaitlijs (Lielbritānija) 3:55,28 min., 2. Liu/Fejs (Ķīna) 3:58,45 min., Buža/Tarjē (Francija) 4:01,48 min.; ..11. Cvečkovska/Pupels (Latvija) 4:32,39

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?