Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Turēt līdzi Vella kalpiem!

«Šovasar, kad filmējāmies poligonā, nācās izturēt vai visas armijas disciplīnas. Pati biju pārsteigta, cik daudz tomēr vēl varu,» lepojas aktrise Olga Dreģe. Kas ir viņas spēka un enerģijas recepte? To aktrise lēmusi zem pūra neturēt - kopā ar vairākiem jauniem puišiem - fitnesa studijas DCH treneriem Ralfu Upmani un Kasparu Ozoliņu - sākusi vadīt vingrošanas nodarbības senioriem, bet tagad rudenī kopā nolēmuši doties uzmundrinošās tūrēs pa visu Latviju. Arī novados senioriem būs iespēja gūt labās enerģijas lādiņu no Olgas Dreģes.

Formā ik rītu

Ar stiepšanās vingrojumiem Olgai sākas ik diena. «No rītiem jau gultā izcilāju kājas, tad ar ierastu kustību pasniedzos pēc eļļiņas, ieeļļoju sev pēdiņas un tikai tad lieku kājas pār gultas malu,» stāsta aktrise. Viņas palīgs vingrojot esot gluži parasts striķis, kam atpūtas brīžos atrasta vieta uz durvju kliņķīša. «Bez striķa un vingrošanas gan vairs nevarētu izdarīt to, kas jāizdara,» atzīst aktrise.

Jau kopš bērnības viņa bijusi kokos kāpēja un gaisa vingrotāja. «Man tas ir asinīs - vienmēr esmu vēlējusies gan kāpelēt, gan sevi kārtīgi izstaipīt. Arī teātrī pirmajos gados viss kolektīvs no rītiem vingrojām - tā mums sākās darbadiena,» atceras Olga. Fizisko rūdījumu prasījušas arī lomas filmās. «Vella kalpos taču bija treniņi ar zirgiem! Visas tās zobencīņas, paukošanās, kaujas, jāšanas sports, peldēšana, tas bija jāapgūst. Bet visu dzīvi esmu aktīva bijusi. Nu DCH jaunie treneri ierosināja - lai nāku trenēt seniorus. Puišiem ir milzīga pieredze, viņi izbraukājuši visu Eiropu un zina, kā tas ir jādara,» kolēģus slavē māksliniece.

Pašcieņai un pašapziņai

Senioriem tā būšot iespēja satikties, veselīgi izkustēties, dalīties pieredzē, kopā padzert tēju. «Tas ļoti palīdz. Palīdz pašcieņai, pašapziņai - ka tu vari! Arī uz slimībām, kaitēm liek citādi skatīties: nu labi, sāp man tas celītis, ko vasarā apdauzīju, poligonā bez ceļu sargiem lienot caur dzeloņstieplēm. Bet sasmērēju to ar savām eļļām, uzlieku kompreses. Es taču tāpēc neiešu pie daktera, cilvēki mīļie!» iesaucas Olga un aicina katram pašam būt sev par dakteri, vairāk kustoties! «Mūsu mammiņas taču mūs uzaudzināja bez visādām ķīmijām, ar tautas zālītēm, kas aug pļavā. Ar ķiploku, zāļu tējām, alvejām, ar kazas pienu pat plaušu karsoni dakterēja! Mūsu paaudze, mēs esam fiziski stipri. Tikai tāpēc, ka dzīvojām ar paļāvību, ar ticību dzīvei, ar mīlestību, ar gribu dzīvot, redzēt, braukt, varēt.»

Aktrise uzskata, ka visa pamatā ir ieinteresētība. «Un, ja uz kaut ko ir interese, tad tu dari, meklē ceļus un tie kļūst par tavu kaislību, tavu raksturu, tavu iedvesmu. Tad tu esi priecīgs dzīvot.»

Striķis kā treneris

Olgas Dreģes stiepšanās vingrojumi ir vienkārši, taču efektīvi visu muskuļu izstaipīšanai. «Striķītis liek turēt rokas un kājas pareizā attālumā, nospriego tās un mobilizē. Vingrojot bez striķa, es nogurtu, tas man kalpo gluži kā treneris, kas neļauj darīt aplami, bet tā, kā vajag,» paskaidro aktrise.

Septembra nogalē uz vēl zaļā paklājiņa pamācīties Olgas Dreģes vingrojumus piekrita aktrises talanta cienītāja un teātra fane rīdziniece Antonija Melnalksne (73), kura ikdienā joprojām daudz kustas. «Veselīgs dzīvesveids ir mana kaislība. Parkos vingroju, ik dienu staigājot pavadu 45 minūtes un vienu kilometru varu noiet 10 minūtēs,» pastāsta Antonija. Bet vēl kundze audzina astoņus mazbērnus un kopā ar savējiem pat kāpjot kalnos. «Sportojam visa ģimene!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Fizisko aktivitāšu ieguvumi

Vingrošana palielina ķermeņa izturību, uzlabo elastību un stāju, palīdzot noturēt līdzsvaru, uzlabo koordināciju, mazinot kritienu risku
Vielmaiņa novecojot dabiski palēninās un normāla svara saglabāšana ir sava veida izaicinājums. Vingrošana palīdz saglabāt normālu svaru, uzlabo vielmaiņu, palielina muskuļu masu, sadedzina vairāk kaloriju
Vingrojumi stiprina imūnsistēmu, uzlabo sirds veselību, normalizē asinsspiedienu, palielina kaulu blīvumu, uzlabo gremošanas sistēmas darbību un miega kvalitāti
Vingrošana samazina hronisku slimību ietekmi un risku, tai skaitā Alcheimera slimības, diabēta, aptaukošanās, sirds slimības, osteoporozes un resnās zarnas vēža risku
Tā pozitīvi ietekmē smadzeņu darbību, palīdz saglabāt smadzeņu aktivitāti, mazinot atmiņas zudumu, izziņas funkcijas pavājināšanos un demenci
Vingrošana ceļ pašapziņu. Endorfīni, kas rodas fiziskās slodzes laikā, palīdz justies labi un samazināt skumjas un depresiju.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?