Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Tuvinieki aicina rīkoties ātrāk

Trīs Nīderlandes tiesu medicīnas eksperti pirmdien beidzot nokļuva Torezas pilsētā Ukrainas prokrievisko separātistu kontrolētajā teritorijā, lai sāktu identificēt tur saldētājvagonos savestās Malaysia Airlines lidmašīnas notriekšanā bojāgājušo mirstīgās atliekas. Viņiem tika solīts, ka dienas laikā vilciens mirstīgās atliekas nogādās vietā, kur var veikt identificēšanu.

Ukrainas valdība izteikusi gatavību nodot izmeklēšanas pārraudzīšanu Rietumu partneriem un piedāvājusi koordinācijas lomu uzņemties Nīderlandei, no kuras ir visvairāk traģēdijā bojāgājušo - 193 no 298. Ukraina paziņojusi, ka atrastas 282 bojāgājušo mirstīgās atliekas un 87 ķermeņa daļas.

Arvien vairāk Eiropas Savienības valstu pārstāvju izteikušies par nepieciešamību ES Ārlietu padomes sanāksmē otrdien pieņemt stingrākas sankcijas pret Krieviju. Lielbritānijas premjerministra vietnieks Niks Klegs paziņoja, ka ir notikusi attieksmes maiņa pat tajās ES valstīs, kas līdz šim bijušas atturīgas pret sankcijām.

Haosu, kas joprojām valda traģēdijas vietā, raksturo BBC reportāža, kurā kāds civildrānās tērpies vīrietis nodeva žurnālistei Nīderlandes pilsoņa pasi un maku ar kredītkartēm, lūdzot nogādāt, kur pienākas.

Atdodiet mūsu cilvēkus!

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite pirmdien vēlreiz aicināja Krieviju izmantot ietekmi uz separātistiem, lai uzlabotu ekspertu piekļuvi traģēdijas vietai un bojāgājušo identificēšanai, piedraudot: «Ja tuvākajās dienās piekļuve traģēdijas vietai būs neatbilstoša, varētu izmantot visas politiskās, ekonomiskās un finansiālās iespējas pret tiem, kuri tieši vai netieši ir atbildīgi par to.» Uzrunājot parlamentu, viņš arī teica, ka Nīderlande vēlas pēc iespējas ātrāk nogādāt savu pilsoņu mirstīgās atliekas identifikācijai dzimtenē. Pirmdien Nīderlandes lielākā laikraksta De Telegraaf pirmajā lappusē bija liels virsraksts Atdodiet mūsu cilvēkus!. Pirmdien Utrehtā notika traģēdijā bojāgājušo tuvinieku tikšanās ar premjerministru un Nīderlandes karalisko ģimeni.

Nīderlandiešu tiesu medicīnas ekspertu grupas vadītājs Peters van Vliets pastāstīja medijiem, ka eksperti varējuši apskatīties bojāgājušo mirstīgās atliekas saldētājvagonos Torezas pilsētā, kas atrodas 15 km no lidmašīnas nokrišanas vietas. Pašlaik tās tiekot glabātas piemērotos apstākļos. Ukrainas valdība pavēstījusi, ka saldētājvagonos atrodas 251 bojāgājušā mirstīgās atliekas, kā arī 66 ķermeņa daļas. Mirstīgo atlieku meklētāji traģēdijas vietā pirmdien vairs nestrādāja.

Uz Harkovu no Kijevas pirmdien ar Ukrainas prezidenta lidmašīnu devās 14 ārzemju ekspertu, uz turieni izlidoja arī Nīderlandes lidmašīna ar īpašām ekspertu iekārtām un zārkiem, un septiņiem ekspertiem.

Cīņas Doņeckā

Pretrunīgas ziņas pirmdien pienāca no separātistu rokās esošās Doņeckas pilsētas. Separātisti ziņoja, ka Ukrainas armija apšaudot pilsētas centru. Ukrainas bruņoto spēku vadība to noliedza, sakot, ka atsevišķās sadursmēs Doņeckā iesaistījušās pašorganizētas aktīvistu grupas. Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēlējis armijai apturēt jebkādu karadarbību 40 km rādiusā ap lidmašīnas katastrofas vietu, lai netraucētu izmeklēšanā.

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka Krievija nav piegādājusi BUK raķešu kompleksu separātistiem Austrumukrainā un nav konstatējusi, ka lidmašīnas tuvumā būtu izšauta raķete, taču esot konstatējusi, ka Ukrainas kara lidmašīna lidojusi trīs līdz piecu kilometru attālumā no Malaizijas lidmašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?