Ugunīgi ēdieni ziemā
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Foto - Aivars Liepiņš, Diena
Pikantā lēcu zupa
1 PERSONAI VAJADZĒS:
100 g lēcu
1/2 ķiploka galviņas
1/4 sīpola
1/2 tomāta
1 pāksti kaltēta čili
sauju
žāvētu banānu
1 olu
žāvētas cūkas krūtiņas
gabaliņu
Aptuveni stundu vāra lēcas (1 daļa lēcu, 4 daļas
ūdens) kopā ar pusi ķiploka galviņas, kubiciņos sagrieztu sīpolu,
tomātu un cūkgaļas krūtiņas gabalu. Kad lēcas mīkstas, pievieno
sāli pēc garšas, kaltētu čili pāksti, žāvētus banānus. Iesit zupā
svaigu olu un virumu vēl mazliet pavāra, kamēr ola sacietē (var
likt iekšā arī vārītu olu).
Meksikāņu karstais kakao čampurado
1 PERSONAI VAJADZĒS: 200 ml trekna piena, 2 ēd.k. kvalitatīva
kakao pulvera, 2 ēd.k. brūnā cukura, 1 kanēļa standziņu, ļoti mazu
šķipsniņu Kajennas piparu, 1/2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas
cietes
Uzkarsē pienu, iemaisa tajā kakao
pulveri, cukuru, ieliek kanēļa standziņu, uzvāra, tad pievieno arī
kartupeļu cieti, kas izšķīdināta 2 ēd.k. ūdens. Dzērienam jābūt
karstam un tumīgam. Kad tas gatavs, izņem kanēļa standziņu,
noslauka sausu un rotā ar to dzēriena glāzi.
Buen
provecho (labu apetīti - spāņu val.)!
Havjers Garsija
iesaka: «Ja gadās nobaudīt negaidīti asu čili, nedzer ūdeni, nelej
virsū alu, bet uzkaisi uz mēles šķipsniņu sāls! Pipars norims.»
Tomēr rakstot čampurado recepti, no sirds iesaku - ar pipariem
rīkojieties uzmanīgi, sākumā to vajag pavisam, pavisam nedaudz, lai
organisms pierod pakāpeniski, bet, baudot meksikāņu ēdienus, pa
rokai turiet sāls trauciņu!
Cūkgaļas kakla karbonādes sautējums ar pupiņām un
1 PERSONAI VAJADZĒS:
100 g pupiņu, 1/4 saldās paprikas,
1/4 sīpola, svaigu vai kaltētu baziliku,
marinētus
halapenjo piparus, olīveļļu,
200 g cūkgaļas kakla
karbonādes
Pupiņas vāra ūdenī (1:4), kamēr mīkstas (aptuveni
1-1,5 h). Karbonādes šķēles apkaisa ar sāli un pipariem un uz
pannas olīveļļā apcep no abām pusēm, kamēr brūnas. Pannā liek
sagrieztu papriku, sīpola kubiciņus, vārītās pupas, šķēlītēs
sagrieztus marinētus halapenjo piparus, baziliku, sāli pēc garšas
un sautē vēl aptuveni 20 min.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri