Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ugunskristības notiks Rīgā

Dāmu basketbola klubu sezonu šonedēļ Rīgā atklās jaunizveidotā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līga (EEWBL), kuras rīkotāji jau tuvākajā nākotnē raugās arī tālāk par sākotnējām reģionālajām robežām. Astoņas komandas piecos sabraukumos izspēlēs apļa turnīru, pēc kura četras spēcīgākās pavasarī Rīgā cīnīsies par mākslinieka Armanda Jēkabsona veidoto kausu. Tieši Latvijas galvaspilsētā šajā nedēļas nogalē notiks pirmie divi sabraukumi.

«Šāda veida turnīri, kurā tiek pieaicinātas spēcīgas citu valstu komandas, mums ir kā papildu izaicinājums un iespēja uz laba fona novērtēt savus trūkumus un lietas, kurās mums vēl jāpieliek,» Latvijas pagaidām vienīgās pārstāves turnīrā TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips neslēpj, ka jaunā turnīra rīkotājiem sevi vēl jāpierāda šajā līmenī, taču līdz šim redzētais vieš cerības uz noturīga laba līmeņa sacensību izveidošanu. Rīdzinieces turnīra pirmajā sabraukumā Rīgas Olimpiskajā sporta centrā spēkosies ar Minskas Horizont, Gdiņas Basket un Viļņas Kibirkštis, bet otrajā grupā Hanzas vidusskolas zālē spēlēs Grodņas Olimpia, Tallinas 1182, Minskas Cmoki un Astanas Tigers.

Turnīra prezidents Igo Zanders sarunā ar laikrakstu Diena atklāja, ka vairāku šī reģiona klubu vadītāji janvārī uzrunājuši viņu kā ilggadēju Eiropas jaunatnes basketbola līgu rīkotāju, kura vadībā šosezon 88 turnīros piedalās 26 valstu 228 jauniešu komandas. «Piecpadsmit gadu ilgā pieredze, rīkojot šāda veida turnīrus, ļauj ar pārliecību sagaidīt pirmo sezonu. Tā varbūt būs kā pārbaudījums līgas vārdam, taču ne mums kā organizatoriem. Mana komanda no a līdz z pārzina, kas ir jādara, katrā dalībvalstī man ir pa pārstāvim, kurš visu kūrē un kontrolē,» norādīja Zanders. Viņš uzsver, ka jau nākamajā sezonā cer dalībnieku skaitu palielināt līdz 12 vai 16 komandām, nenolaižot zemāk sportiskā līmeņa latiņu. Konkrētu interesi izrādot ne tikai Austrumeiropas, bet pat Nīderlandes, Dānijas un Zviedrijas spēcīgākie klubi.

Ceturtdien sākās arī Baltijas Sieviešu basketbola līga, kas divdesmit gadu centusies nostiprināties kā reģiona spēcīgāko klubu tikšanās vieta. «Šajā turnīrā ir bijušas sezonas ar patiešām spēcīgu dalībnieku sastāvu un organizatorisko līmeni, taču pēdējos gados prasības stipri nokritušās gan no turnīra rīkotāju, gan dalībnieku puses, tāpēc meklējām citu attīstības virzienu,» sacīja Latvijas čempionvienības TTT Rīga treneris Nerips. Igo Zanders ir pārliecināts, ka EEWBL būs līmeni augstāks turnīrs par Baltijas līgu gan sportiskajā, gan organizatoriskajā ziņā. «Darām ļoti daudz, lai pierādītu sevi kā kvalitatīvu turnīru, uz kuru tiekties arī eirokausu dalībniekiem. Šajā ziņā sīkumu nav, sākot ar tiesnešu un spēļu organizēšanas kvalitāti, beidzot ar atbalstītāju izcelšanu,» uzsvēra Zanders. Sabraukumu princips komandām nodrošina mazākas izmaksas, bet ļauj iegūt noteiktu augsta līmeņa spēļu skaitu. «Realitāte ir tāda, ka vadošajiem klubiem, kuros ir virkne izlašu kandidāšu, trūkst pienācīgas spēļu prakses, tāpēc dodam iespēju labākajām no tām spēlēt savā starpā, lai veicinātu spēlētāju attīstību,» uz vēl vienu no ieguvumiem norāda Zanders.

Jaunizveidotā turnīra ugunskristības būs no piektdienas līdz svētdienai Rīgā. Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Austrumeiropas Dāmu basketbola līga
Sabraukums Rīgā
25.IX 16.00 Gdynia - Kibirkštis (OSC), Olimpia - 1182 (Hanzas vsk.), 19.00 TTT Rīga - Horizont (OSC), Tigers - Cmoki (Hanzas vsk.)
26.IX 13.00 Kibirkštis - Horizont (OSC), 14.00 Cmoki - Olimpia (Hanzas vsk.), 15.30 Gdynia - TTT Rīga (OSC), 16.00 1182 - Tigers (Hanzas vsk.)
27.IX 12.00 Astana - Olimpia (Hanzas vsk.), 13.00 Horizont - Gdynia (OSC), 14.00 Cmoki - 1182 (Hanzas vsk.), 15.00 TTT Rīga - Kibirkštis (OSC)
28.-29.XI sabraukums Viļņā
9.-10.I sabraukums Tallinā un Gdiņā
15.-17.IV četru fināls Rīgā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?