Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ukrainas interpretācijas

Bundžu Jānis*

Pēdējās dienās notikumi Ukrainā attīstījās tik ātri, ka retais spēja tiem izsekot. No rīta situācija viena, vakarā pavisam cita. Ne katram bija iespējas visam tikt līdzi. Kas notiek tādos gadījumos? Daļa ļaužu mēģina sekot nevis pašiem notikumiem, bet to cilvēku spriedumiem, kuri varētu būt pelnījuši uzticību par objektīvu un PAREIZU skatu uz vētrainajām pārgrozībām, jā, bezmaz Eiropas centrā.

Tad nu virkne aktīvistu uzskatīja par absolūti nepieciešamu paust PAREIZO VIEDOKLI un ziņot par faktiem. Kā jau sākumā pieteikts, notikumi attīstījās strauji, līdz ar to daudzās entuziasma pārpilnās interpretācijās parādījās visādas savādības.

Lūk, deputāts Jānis Dombrava (NA) aktīvi sekoja visam līdz un ziņoja tālāk, kas, viņaprāt, sabiedrībai būtu svarīgs un noderīgs.

Tā vēl sestdien Dombravas kungs vēstīja, ka Janukovičs esot manīts Kiprā. Nu Eiropas Savienībai būšot jārāda sava īstā seja. Eirosavienība neko daudz nevar parādīt, jo zelta podu cienītājs tomēr nebūs nolaidies leģendām apvītajā salā. Jādomā, ka tas ir bijis kāds Janukoviča dubultnieks, kuru nopietnam politiķim pilns skapis.

Tālāk mūsu nacionālā spārna aktīvists pieprasa, lai Ministru kabinets nekavējoties ievieš sankcijas pret aizšmaukušo Ukrainas zicprezidentu un kompāniju. Skan labi, tik īsti nav saprotams, kādas tās sankcijas varētu būt. Varētu sasaldēt banku kontus, ja tādi te ir. Ja nav, tad vispirms viltīgi panākt, lai atver un pēc tam aizvērt, izņemt naudu un aizsūtīt atpakaļ uz Ukrainu.

Rīgas mērs Ušakovs (SC) nav plaši izpaudies, bet skanīgi gan. Amata vīram priekšpavasara depresija vai kādi citi iemesli, bet gara lidojums šoreiz tāds plakans. Nesniedzas tālāk par trešklasnieka «Pēteris ir muļķis» klišeju. Vienotības partija esot Janukovičs, bet nacionālais spārns - «tituškas» (treniņbikšainie zeļļi, kuri izklaidējas, piekaujot sievietes). Rīgas priekšnieks var radīt bīstamu jucekli, jo viņa fanu pulks tak Maskavas televīzijā izburtojis, ka gan vieni, gan otri esot varoņi. Tad - kā sanāk? Vietējie Saskaņas centra oponenti arī pie labajiem? Apmulsums.

Tādēļ arī aicinājumi tūlīt slēgt visus tos Krievijas televīzijas kanālus īsti vietā. Nemaz ar nevajag. Jo tos stulbākos gabalus mums sociālajos tīklos tāpat atnes entuziasti, kas zina, ko un kā vajag pareizi.

Eirodeputāte Inese Vaidere (Vienotība) vienu brīdi piestrādā par ārštata korespondenti. Caur sociālo tīklu vēl nedēļas nogalē ik pēc trim minūtēm uzzinām visu, kas notiek un kā vajag. Tad entuziasms apsīkst. Sekotāji šokā. Kā nu tālāk dzīvosim?!

Bet visjaukākā šai kaleidoskopā ir mūsu likumdevēja Latvijas-Ukrainas draudzības grupa. Varbūt šo veidojumu sauc citādi, bet, šķiet, paši grupas biedri to nezina. Vai esat redzējuši dziļi patiesi un nesamāksloti izbrīnītas sejas? Tādu retumu varēja manīt svētdien Latvijas Televīzijas sižetā par to, ko tad nu Latvijas-Ukrainas starpparlamentu grupa ir paveikusi šajās trauksmainajās dienās. Apbrīnojami! Deputāts Seržanta kungs mēģināja pa kluso palūkoties - tiešām viņš tādā grupā sastāv. Nav kāda provokācija? Citi murmināja, ka viņu ņemšanās tagad nebūtu īsti pareiza, neko daudz jau nevar izdarīt, kaut ko ne tā pateiks... Frāzes dzirdētas, bet tas izbrīns un apjukums sejās. Neviens Mikelandželo tik patiesi neuzmālētu.

Tu, Bundža, iztaisies baigi gudrs! Kā tad PAREIZI vajadzētu?

Īsos vārdos - lai izteikumos un viedokļos par Ukrainas lietām būtu vismaz 75 procenti no tā patiesuma izpausmēm, ko redzējām minēto dāmu un kungu sejās.

Ar to sākumam varētu pietikt.

*ļoti neatkarīgs eksperts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?