Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ukraiņi nenotur Rūniju

Atgriezās laukumā pietiekami skaļi. Anglijas izlases labākais uzbrucējs Veins Rūnijs pēc divu spēļu diskvalifikācijas izciešanas pirmoreiz šajā Eiropas čempionātā futbolā devās laukumā un guva vienīgos vārtus savas komandas labā. Anglija interesantā un notikumiem bagātā spēlē ar 1:0 uzveica mājinieci Ukrainu un iekļuva ceturtdaļfinālā kā D grupas labākā komanda, jo angļu konkurenti pēdējā kārtā paklupa pret Zviedriju - 0:2.

Mačs Doņeckā starp Ukrainu un Angliju gan vairākumam līdzjutēju visupirms paliks atmiņā ar neieskaitītajiem vārtiem. Otrajā puslaikā pēc Marko Deviča sitiena bumba pilnībā šķērsoja Anglijas valstsvienības vārtu līniju, bet tiesneša svilpe klusēja. Ukrainas izlases galvenais treneris Oļegs Blohins, protams, klusēt negribēja.

«Uz laukuma ir pieci tiesneši, bet viņi nemana, ka bumba par pusmetru [patiesībā mazāk - aut.] šķērso līniju. Kāpēc ir vajadzīgs tik daudz tiesnešu? Tāpat viņi neredz arī [Endija] Kerola darbības ar elkoni un [Džona] Terija grūdienu manam spēlētājam no muguras... Pjerluidži Kolina mums teica, ka katra lieka kustība ar elkoni ir dzeltenā kartīte, katrs pārkāpums no mugurpuses ir dzeltenā kartīte. Un kāpēc šodien tā nebija?» pēc mača aizvainojumu par tiesnešu darbību neslēpa Blohins. Objektivitātes labad gan jāpiebilst, ka ukraiņu neieskaitītajos vārtos netika fiksēts aizmugures stāvoklis, bet paši ukraiņi aizsardzībā arī nebija eņģeļi.

Runājot par pašu spēli, nevar nepieminēt, ka ukraiņi laukumā demonstrēja negaidīti labu sniegumu. Anglijas izlases treneris Rojs Hodžsons pirms spēles vairākiem medijiem izpļāpājās, ka pret Ukrainu angļi spēlēs no uzbrukuma, kas nav raksturīgi Hodžsona komandām, bet laukumā redzēja pavisam citu ainu - pēc 25 spēlētām minūtēm ukraiņu pārsvars bumbas kontrolē bija pat 60% pret 40%, un arī sitienu pa Džo Hārta sargātajiem vārtiem bija vairāk. Vairākums no tiem bija no tālas distances un garām vārtu rāmim.

Pamatsastāvā mājiniekiem nevarēja doties spožākā zvaigzne Andrijs Ševčenko, kurš savainojuma dēļ pat neiesildījās pirms spēles. Blohins izvēlējās piesātināt vidējo līniju tieši centrā, kur četri ukraiņi bija skaitliskā vairākumā pār divarpus angļu centra pussargiem (uzbrucējs Veins Rūnijs vienmēr bija gatavs palīdzēt). Tas ļāva ukraiņiem kontrolēt bumbu vairāk nekā angļiem, bet laupīja brīvu vietu uzbrukumā, tāpēc daudzi sitieni bija neprecīzi vai bloķēti.

Ņemot vērā, ka uzbrukumā mājiniekiem darbojās 189 centimetrus garais Miļevskis, iespējams, ukraiņiem vajadzēja pacensties biežāk izdarīt centrējumus. Turklāt ukraiņi arī bija krietni pārāki spēlē «otrajā stāvā», uzvarot 58% gaisa divcīņu. Taču Blohina padotie centās atslēgt angļu aizsardzību caur laukuma centru.

Andrejs Ševčenko gan nāca laukumā uz maiņu, bet viņa iesaistīšana spēlē ukraiņiem nedeva ne uz pusi tik daudz labuma kā angļiem Rūnijs. Jā, viņš guva vārtus pēc teicamām Stīvena Džerarda darbībām (kārtējo reizi šajā EČ) un nesekmīgas Ukrainas aizsardzības spēles, bet pie bumbas metra attālumā no vārtiem nonāca tieši viņš un nevis, piemēram, otrs uzbrucējs Denijs Velbeks. Rūnijs savu pēdējo vārdu šajā EČ vēl nav teicis, bet Ševčenko un Ukraina gan. Pēc spēles kļuva zināms, ka Ševa un Andrejs Voroņins atvadās no izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anglija 1
Zviedrija 2
Ukraina 0

D grupas trešās kārtas spēle
Vārti: Rūnijs 48.
Anglija: Hārts - Džonsons, Terijs, Leskots, Kouls - Milners (Volkots 70.), Džerards, Pārkers, Jangs - Rūnijs (Čemberleins 87.), Velbeks (Kerols 82.)
Ukraina: Pjatovs - Husevs, Hačeridi, Rakickis, Selins - Jarmolenko, Timoščuks, Harmašs, Konopļanka - Miļevskis (Butko 77.), Devičs (Ševčenko 70.)

Anglija 1
Zviedrija 2
Ukraina 0

D grupas trešās kārtas spēle
Vārti: Ibrahimovičs 54., Lāšons 90.
Zviedrija: Isaksons - Grankvists, Melberjs, J. Ūlsons, M. Ūlsons - Lāšons, Svensons (Holmens 78.), Čelstrems, Barjami (Vilhemsons 46.) - Ibrahimovičs, Toivonens (Vernblūms 78.)
Francija: Loriss - Debušī, Ramī, Meksess, Klišī - M'Vila (Žirū 83.), Diarā, Ben Arfa (Maluda 59.), Nasri (Meness 77.), Riberī - Benzemā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?