Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Urbānās kultūras enerģijas sprādziens

Diāna Kārkliņa

Šīsnedēļas nogalē - 10. un 11. maijā - Ķīpsalas hallē ikvienam būs iespēja savām acīm pārliecināties, cik dažādas šķautnes ir mūsdienu dejai un ekstremālajiem sporta veidiem un cik krāšņa var būt to sintēze. Uzvedums Riga Magic Dance ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem, un to rīko BT 1 Music. Tas būs vērienīgs mēģinājums savienot sportu un mākslu, nojaukt starp tiem robežas, teic uzveduma režisore Edīte Ābeltiņa un stāsta, ka pati tajā roku jau iemēģinājusi šaurākā mērogā - pilsētas svētkos. «Ideja par Riga Magic Dance radās tāpēc, ka patīk izaicinājumi dzīvē,» viņa smaida.

Kopā ar E. Ābeltiņu pie uzveduma strādā tā mākslinieciskais vadītājs Edmunds Veizāns un horeogrāfs Guntis Spridzāns, kas Riga Magic Dance dēvē par urbāno minioperu, jo tajā būs pārstāvēta lielākā daļa urbānās kultūras. Uzvedumam palīdz tapt arī vairāk nekā 10 horeogrāfu, kā arī vairāk nekā 250 spilgtāko mūsdienu deju, hiphopa, breika, trikinga, parkūra, velotriāla, frīstaila, skeitborda, inlaina, frisbija, sporta un ielu vingrošanas u. c. talantu un meistaru. «Riga Magic Dance dalībnieki ir cilvēki, kas šiem ekstrēmajiem sporta veidiem ir veltījuši dzīvi un vairs nav tikai entuziasti. Arī uzveduma dejotājiem deja jau kļuvusi par dzīvesstilu,» raksturo E. Ābeltiņa.

Kā teic režisore, uzvedums apvienos atsevišķus ekstrēmo sporta veidu un deju numurus vienotā stāstā. «Tas būs viena vīrieša atskats uz savu līdzšinējo dzīvi, kurā piedzīvots daudz kas. Tiesa, kādam dzīvē ir vairāk sēdēšanas pie televizora, kādam - aktīvas darbošanās un iesaistīšanās visur kur. Šis būs stāsts par aktīvo cilvēku. Sports uzvedumā būs vīrišķā puse, sievišķo pārstāvēs dejas. Būs arī pārsteigumi un sava humora deva,» atklāj E. Ābeltiņa.

Liels izaicinājums un savā ziņā pat eksperiments esot arī uzveduma muzikālais materiāls. «Daudziem liekas - ja jau runa ir par pilsētas dzīvi, urbāno kultūru, būs agresīva mūzika, smagāki, industriālāki ritmi, taču izrādē būs arī džeziska mūzika, melodijas ar etnopiesitienu. Ierakstu materiālam dzīvajā piepalīdzēs ritma grupa Pulse effect,» stāsta režisore.

E. Ābeltiņa ir pārliecināta, ka uzvedums Riga Magic Dance aizraus ikvienu skatītāju. «Interesants ir viss, jo ikviens uzveduma dalībnieks nāk ar savu enerģiju un daudzi no viņiem jau sasnieguši augsta līmeņa rezultātus. Plus vēl vērienīgā skatuve.» Uzveduma scenogrāfs Artūrs Arnis sola, ka Riga Magic Dance deju laukums būs ap 50 m garš un vismaz sešos līmeņos, turklāt to papildinās rampas, šķēršļu joslas, paaugstinājumi un speciāls segums, kur izpausties ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem. Tiekot būvēts arī Latvijā lielākais tramplīns, ko nodrošinās Monsterparks.

Biļetes - Biļešu paradīzes kasēs. Sīkāk par uzvedumu - www.bt1.lv/rmd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?