Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Ar cepamo papīru pārklāj pannas.
Samīca sviestu kopā ar biezpienu, sāli un miltiem, lai veidojas viendabīga mīkla. Ja biezpiens ir rupjš, to pirms tam ieteicams izberzt caur sietu vai samalt gaļas mašīnā.
Uz viena šķīvja uzber nedaudz cukura un kanēļa, samaisa. Cukurs ir no receptē norādītajiem 300 g brūnā Demerara cukura.
Mīklu sadala gabalos, sarullē katru gabalu desas formā, sagriež mīklas desu vienādos gabaliņos (šķēlītēs). No šķēlītēm veido bumbiņas.
Ņem bumbiņu, ar pirkstiem no tās izspaida apaļu plācenīti. Vienu pusi iemērc cukurā, viegli piespiež, cukuroto pusi pārloka uz pusēm tā, lai cukurs paliek iekšpusē. Tagad ir pusaplītis ar cukuru iekšpusē. Pusaplīša vienu pusi iemērc cukurā, viegli piespiež. Liek uz pannas ar cukuroto pusi uz augšu.
Saliek pilnu plāti un liek cepties vidējā krāsns nodalījumā. Cep, līdz cepumi ir gaiši brūni, apmēram 15 minūtes.