Uzkodas Jaungada sagaidīšanai
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pelēkie zirņi ar marinētiem dārzeņiem un biezpien
Sastāvdaļas 10 groziņiem: sviesta mīklai - 100 g miltu, 1 olas
dzeltenums, 60 g sviesta, šķipsna sāls un kaltēta timiāna;
pildījumam - 120 g biezpiena, 40 g krējuma, 150 g novārītu pelēko
zirņu, 40 g marinētu gurķu, 30 g seleriju kātu, 15 g pētersīļu
zaļumu, 10 g sinepju, 40 g sarkanā sīpola, 1 tējk. sarkanvīna
etiķa, 15 g olīveļļas, muskatrieksts (garšai), zaļumi vai diedzētas
sēklas dekoram
1. Vispirms gatavo groziņu mīklu. Sajauc
visas sastāvdaļas, līdz veidojas viendabīga masa, satin to plēvē un
liek ledusskapī.
2. Kad mīkla sastingusi, to izveltnē, liek
groziņu formās (pa virsu uzber zirņus vai pupas, lai mīkla
nepūšas).
3. Cep 180 °C temperatūrā 10-12 minūtes, līdz veidojas
viegli brūna nokrāsa. Izņem no krāsns, atdzesē, noņem pupas vai
zirņus un izņem sviesta mīklas groziņus no formas.
4. Gatavo
pildījumu. Biezpienu sajauc ar krējumu, pievieno muskatriekstu,
garšvielas (ja vēlas smalkāku garšu, izberž caur sietu), diedzētus
graudus.
5. Dārzeņus sagriež sīkos kubiņos, zaļumus smalki
sakapā, sajauc sinepes, etiķi, garšvielas un olīveļļu, pārlej
dārzeņiem un pievieno novārītus pelēkos zirņus. Atstāj uz brīdi
iemarinēties.
6. Sviesta mīklas groziņos pilda biezpiena masu,
virsū liek marinētus pelēkos zirņus ar dārzeņiem un dekorē ar
zaļumiem.
Mazsālīts lasis ar svaigu zaļo kabaci, sniega zirņ
10 uzkodām vajadzēs: 1 zaļo kabaci, 150 g mazsālīta laša
filejas, 60 g sniega zirņu (izteikti plakanās pākstis ar
mazītiņajiem zirnīšiem iekšā ir ēdamas gan svaigas, gan blanšētas),
1/2 citrona, sāli pēc garšas, foreles ikrus un zaļumus - dekoram
1. Kabaci sagriež gareniski plānās šķēlēs (pārslaka ar
citrona sulu un uzber garšvielas), virsū liek plāni sagrieztu lasi
un sagrieztus sniega zirņus.
2. Satin rullītī, pārgriež uz
pusēm un liek uz uzkodu plāts.
3. Dekorē ar sarkanajiem ikriem
un svaigiem zaļumiem
Cālis ar dzērveņu un augu juku smilšu mīklas grozi
10 groziņiem vajadzēs: 10 sviesta mīklas groziņu, 2 cāļa
krūtiņas, 15 g medus, 1/2 citrona, 1/2 tējk. ingvera, sāli, pa
vienai 1 ēd. k. dzērveņu, rabarberu, ķirbju sukāžu, 100 g svaigu
apelsīnu sulas, svaigus zaļumus
1. Medu sajauc ar ingveru,
citronu, sāli, ieziež ar maisījumu cāļa krūtiņu. Liek cepeškrāsnī
uz 15 minūtēm 180 grādos, apcep, atdzesē, sagriež šķēlēs.
2.
Sukādes sajauc ar apelsīnu sulu, atstāj uz brīdi, lai garšas
savelkas.
3. Sviesta mīklas groziņos liek svaigus zaļumus, pēc
tam cāļa krūtiņu, pa virsu sukāžu juku, dekorē ar zaļumiem.
Kazas siera terīne ar ķirštomātiem un spinātiem
Sastāvdaļas 10 gabaliem: 100 g kazas siera, 100 g saldā krējuma,
7 g želatīna, 2 olu dzeltenumi, muskatrieksts, sāls pēc garšas,
spinātu lapas, ķirštomāti
1. Saldo krējumu uzkarsē un sakuļ kopā
ar olas dzeltenumu, pievieno kazas sieru, garšvielas un nedaudz
muskatrieksta, labi sakuļ.
2. Masu atdzesē, pievieno
uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, lej formiņā un novieto
ledusskapī, lai terīne sastingst.
3. Uz spinātu lapiņām liek
sagrieztu kazas siera terīni un saldo ķirštomātu šķēlītes.
Rupjmaize ar siļķes fileju, ābolu un sīpolu ievārī
10 maizītēm vajadzēs: graudu rupjmaizi, sviestu, diedzētus
graudus, siļķes fileju, ābolu; sīpolu ievārījumam - 1 balto sīpolu,
30 g baltvīna etiķa, 30 g cukura, 1 standziņu kanēļa, 1 smaržīgo
piparu, 1 lauru lapu; siļķes marinādei - uz 1 l
ūdens jāņem 200 g galda etiķa, 150 g cukura, 1 lauru lapa, 1
smaržīgais pipars, 1 krustnagliņa, 1/2 tējk. sausā estragona, 30 g
sāls
1. Vispirms gatavo sīpolu ievārījumu. Sīpolu smalki
sagriež, liek katliņā ar garšvielām un vāra 45 minūtes uz lēnas
uguns, līdz veidojas ievārījuma konsistence. (Liek stikla traukā un
uzglabā vēsā vietā.)
2. Ņem siļķi no sālījuma, notīra, izņem
fileju, uzvāra marinādi, atdzesē un pārlej filejai. Pēc divām
diennaktīm siļķes filejai būs vislabākā garša.
3. Graudu
rupjmaizi sagriež vienādos gabalos, uzsmērē sviestu, liek siļķes
filejas gabaliņus, dekorē ar ābola bumbiņām (izgrebj ar speciālu
karoti un apslaka ar citrona sulu). Beigās uzliek karoti sīpolu
ievārījuma.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!