Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Uzliesmoja krāšņāk par Atlant

Minūti un 45 sekundes ilga Rīgas Dinamo trīs ripu krusa Mitišču Atlant vārtos. Dinamo atspēlējās no 0:2 un izcīnīja uzvaru ar 4:2 pār KHL čempionāta Anatolija Tarasova divīzijas spēcīgāko komandu Mitišču Atlant. Nākamās četras spēles Dinamo aizvadīs izbraukumā. Otrdien Maskavā dinamiešus gaida nopietns pārbaudījums pret turienes Dinamo.

Mitišču komandas galvenais treneris Fjodors Kanareikins pēc zaudējuma spēra pārmetumu zibeņus savas komandas vārtsarga Martina Gerbera virzienā. Šī esot jau otrā spēle pēc kārtas, kuru Atlant komandai «norokot» Šveices izlases vārtsargs ar NHL pieredzi. Jāatzīst, Rīga Atlant nav laimīga pilsēta. Pirmajā KHL sezonā Atlant Rīgā zaudēja ar 0:2, augustā pirmssezonas pārbaudes turnīrā pēcspēles metienos ar 4:5, un svētdien Kanareikins tika sāpināts trešo reizi. Starp citu, viesu treneris bija tik dusmīgs, ka preses konferences vidū piecēlās un aizgāja.

Patiesībā Atlant problēmas sākās jau pirmsspēles dienā. Viesiem bija jāielido sestdien četros pēcpusdienā, bet slikto laika apstākļu dēļ Atlant ieradās tikai vēlā naktī. Likstas viesus turpināja vajāt arī uz ledus. Pirmajā minūtē Atlant kapteinis Sergejs Mozjakins eleganti apspēlēja Edgaru Masaļski, bet ripa aizslīdēja garām tukšiem vārtiem.

Spēles iznākumu izšķīra abu komandu īslaicīgs uzliesmojums. Atlant otrā perioda sākumā 16 sekunžu laikā panāca 2:0 vadību. Rīgas Dinamo atbildēja ar garāku ofensīvu trešās trešdaļas sākumā, kuras laikā rezultāts izmainījās uz 3:2. Otrajā pārtraukumā galvenais treneris Juliuss Šuplers bija pateicis pāris skarbāku vārdu un sajaucis maiņu virknējumus. Attaisnojās jaunā uzbrucēja Ginta Meijas pārcelšana uz pirmo maiņu pie Aleksandra Ņiživija un Maika Iguldena.

«Šādos virknējumos uzbrucēji spēlēja pirmo reizi. Kaut kas bija jāmaina, un ātrumā pieņēmām lēmumu. Es pēc tam Šupleram teicu, lai viņš neizmet lapiņu, kurā uzrakstītas jaunās maiņas, lai zinām, kā rīkoties nākamreiz,» pēc spēles jokoja galvenā trenera palīgs Artis Ābols. Trešo ripu iemeta Meija, pielabodams Iguldena piespēli vārtu virzienā. «Rīkojos pēc intuīcijas. Zināju, ka jāmēģina mest tālajā vārtu stūrī,» tā savu pirmo iemesto ripu KHL čempionātā skaidroja Meija.

Komandas kapteinis Sandis Ozoliņš no ģērbtuvēm iznāca ar vaļēju brūci zem uzacs. «Protams, ka spēlē, kur gan citur es varēju to dabūt,» sašutis bija Sandis. Par spēles kvalitāti viņš teica, ka ir lietas, kuras jāturpina uzlabot. Šķiet, īsti labi nesokas spēle vairākumā? «Jā, bet cik tad mums bija tas vairākums šajā spēlē? Es rēķinu, ka vienu reizi, jo trešās trešdaļas beigas es neskaitu. Tad mēs jau spēlējām uz rezultāta noturēšanu. Abi aizsargi ļoti uzmanīgi darbojās uz zilās līnijas, jo pretinieki varēja mēģināt ripu izmest pa gaisu, lai aizskrietu ātrajā pretuzbrukumā.»

Šuplers sev raksturīgajā diplomātijā uzteica visu komandu. Trešajā periodā uz soliņa gan palika brāļi Jēkabs un Miķelis Rēdlihi, Armands Bērziņš un sākumā arī Mārtiņš Cipulis. «Nekādu traumu viņiem nav. Tāds bija treneru lēmums,» pēc spēles skaidroja Ābols. Būs interesanti redzēt, kādus uzbrucēju virknējumus uz nākamo spēli izveidos Rīgas Dinamo treneri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

(0:0, 0:2, 4:0)

Dinamo: Ņiživijs (Iguldens, 41.), Galviņš (Ankipāns, 42.), Meija (Iguldens, Ozoliņš, 43.), Ņiživijs (Hosa, tukšos vārtos, 59.).

Atlant: Landri (Žerdevs, vair., 22.), Mirnovs (Postnovs, 22.).

Dinamo: Masaļskis; Svets - J.Rēdlihs, Iguldens - Fosters - Hosa, Sotnieks - Ozoliņš, Cipulis - Sprukts - Ņiživijs, Laviņš - Galviņš, M.Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš, Meija - Ankipāns - Cinks, Sorokins

Diena vērtē

Priecēja

Gints Meija

Aleksandrs Ņiživijs

Edgars Masaļskis

Der sapurināties

Rodrigo Laviņš

Miķelis Rēdlihs

Jēkabs Rēdlihs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?