Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Uzticējās jaunajiem

Atjauninātajam sastāvam Norvēģijas un Francijas latiņa izrādījās par augstu. Latvijas hokeja valstsvienība Eiropas Izaicinājuma turnīra spēlē Norvēģijas pilsētā Stavangerē uzvarēja Dāniju ar 4:1, kā arī zaudēja Norvēģijai ar 1:4 un Francijai ar 1:3. Nākamreiz hokeja izlase vienkopus sapulcēsies tikai martā, kad sāksies gatavošanās pasaules čempionātam Prāgā. Nākamā pārbaudes spēle aprīļa sākumā izbraukumā ar Baltkrieviju.

Rezultātam pārbaudes spēlēs nav galvenā nozīme - šādu atziņu varēja izlobīt no jaunā izlases galvenā trenera Aleksandra Beļavska spertajiem soļiem pārbaudes turnīrā. Piemēram, pēdējā mačā ar Franciju, kad spēles vidū rezultāts bija 1:0 Latvijas labā, Beļavskis neatteicās no sākotnējās ieceres un veiksmīgi spēlējošo Ervīnu Muštukovu vārtos nomainīja ar Elviju Merzļikinu. Ja būtu tā sauktā punktu spēle, treneris nekādā gadījumā tā nerīkotos. Mača izskaņā, kad vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, Beļavskis laukumā sūtīja astoņpadsmitgadnieku Rodrigo Ābolu, lai pārliecinātos, vai jaunais ir noderīgs tik atbildīgā situācijā. Zināmā mērā šis solis bija atbalsta žests U-20 izlases galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam, jo Ābolam pēc mēneša vajadzēs būt vienam no vilcējam pasaules 1. divīzijas čempionātā Itālijā.

Pret Norvēģiju izredzes uzvarēt tomēr bija gaužām minimālas, jo, kā jau šādos turnīros ir ierasts, mājinieki parasti sapulcina iespējami labāko sastāvu. Norvēģiem spēlēja 14 hokejistu no pēdējā pasaules čempionāta Minskā, turpretim Latvijai - tikai pieci. Nekad negribas vainu par neveiksmīgu iznākumu novelt uz tiesnešiem, taču šajā spēlē arbitri acīmredzami pazaudēja kontroli pār notikumiem laukumā. Iniciators rupjībām laukumā bija pieredzējušais norvēģis Ūle Kristians Tolefsens, kurš tā saukto šlagbaumu izpildīja pret Kobi Jasu. «Man viņa spēles maniere nebija pārsteigums, jo līdzīgi Tolefsens spēlē arī Zviedrijas čempionātā,» pēc spēles Dienai atzina Beļavskis. Toties treneri izbrīnīja turnīra organizatoru lēmums diskvalificēt Armandu Bērziņu: «Tajā epizodē Armands tikai atbildēja uz Tolefsena provokāciju. Līdzīgu paņēmienu norvēģis pielietoja pret Kobi, bet viņu nezin kāpēc nediskvalificēja.»

Spēles iznākumu pret norvēģiem lielā mērā arī ietekmēja sniegums nevienādos sastāvos, jo izšķirošo otro ripu Anderss Bastiansens iemeta, spēlējot piecatā pret četriem Latvijas spēlētājiem. Tiesa, tā nebija klasiska vairākuma izspēle. Latvijas aizsargi nepamanīja uz zilās līnijas nepiesegto Bastiansenu. «Pārrāvumi aizsardzībā man nepatika. Tam būs jāpievērš lielāka uzmanība, kad nākamreiz sapulcēsimies vienkopus,» norādīja Beļavskis.

Jāatzīst, ka lūzuma ripu arī Francija iemeta, viņu spēlētājam Žiljēnam Derosjē izslidoja vienatnē pret Elvi Merzļikinu. Norādot uz klupšanas akmeņiem, nepatika arī nevajadzīgi sapelnītie noraidījumi. Bijušais Latvijas izlases treneris Oļegs Znaroks būtu ļoti pikts par šādiem nevajadzīgiem pārkāpumiem. Tomēr arī Francijai bija krietni kvalitatīvāks sastāvs, jo spēlēja 11 hokejisti no pēdējā pasaules čempionāta. Jāatgādina, ka 2014. gada PČ Minskā francūži pirmajā mačā sensacionāli ar 3:2 «bullīšos» uzvarēja Kanādu un pēc tam aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kur ar 0:3 piekāpās nākamajiem pasaules čempioniem Krievijas hokejistiem.

Latvijas atjauninātajam sastāvam šis turnīrs bija ļoti laba pieredzes skola. Visvairāk iepriecināja vārtsargs Muštukovs un uzbrucējs Toms Andersons. Abi gan ir spēruši tikai pirmos soļus Prāgas virzienā. Galvenā cīņa par vietām sastāvā notiks pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 1
Norvēģija 4
Latvija 1

(0:1, 0:3, 1:0)
Latvija: Bajaruns (Ābols, Bērziņš, 43.)
Norvēģija: Tolefsens (Olimbs, vair., 12.), Bastiansens (Espelands, Dāls-Andersens, vair., 21.), Trigs (Ēdegārds, Tūresens, 32.), Trigs (Dāls-Andersens, 37.)
Latvija: Merzļikins; J. Andersons - Galviņš, T. Andersons - A. Širokovs - Brahmanis, M. Širokovs - J. Rēdlihs, Mickevičs - Bērziņš - Bajaruns, Gipters - M. Jass, Maslovskis - A. Ozoliņš - K. Jass, K. Freibergs - Bazevičs, J. Ozoliņš - Ābols - M. Lipsbergs
Metieni: 24:34 (8:13, 10:12, 6:9)
Sodi: 89-64
Skatītāji: 1791

Diena vērtē

Pret Norvēģiju
Priecēja
Lauris Bajaruns
Armands Bērziņš
Māris Jass
Der sapurināties
Mārtiņš Gipters
Kristaps Bazevičs
Jānis Ozoliņš
Labākie: Māris Jass un Matss Trigs

Latvija 1
Norvēģija 4
Latvija 1

(1:0, 0:0, 0:3)
Latvija: T. Andersons (K. Jass, 19.)
Francija: Derosjē (Žanīls, 47.), Rics (Ekefeijs, vair., 52.), Bešs (Ekefeijs, vair., 56.)
Latvija: Muštukovs (no 30:05. Merzļikins); J. Andersons - Bazevičs, T. Andersons - A. Širokovs - Brahmanis, M. Širokovs - J. Rēdlihs, Mickevičs - A. Ozoliņš - Bajaruns, Gipters - M. Jass, Maslovskis - Ābols - K. Jass, K. Freibergs, J. Ozoliņš, M. Lipsbergs
Metieni: 19:34 (7:10, 5:14, 7:10)
Sodi: 39-51
Skatītāji: 447
Citās spēlēs: Norvēģija - Francija 3:2, Francija - Dānija 0:4, Norvēģija - Dānija 2:3 «bullīšos»

Vietu sadalījums
1. Norvēģija 3 9:6 7
2. Dānija 3 8:6 5
3. Francija 3 5:8 3
2. Latvija 3 6:8 3

Diena vērtē

Pret Franciju
Priecēja
Ervīns Muštukovs
Toms Andersons
Koba Jass
Der sapurināties
Jānis Andersons
Miks Lipsbergs
Elvis Merzļikins
Labākie: Lauris Bajaruns un Kevins Ekefeijs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?