Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Uzvarai nācās mazliet pasvīst

Uzvara pēc astoņu mēnešu pauzes, kurā vajadzēja ārstēt elkoņa savainojumu un bija jāguļas uz operācijas galda. Savā divpadsmitajā profesionālajā cīņā karjeras laikā bokseris Mairis Briedis sestdien Ķīpsalā Čempionu nakts ietvaros ar tehnisko nokautu pārspēja ugandieti Džoiju Vegasu. Līdz ar to Briedis turpina savu karjeru ar perfektu bilanci - divpadsmit uzvaru tikpat mačos. Un bonusā arī papildinājis savu trofeju sienu ar Pasaules Boksa padomes (WBC) Baltijas čempiona jostu.

Lai arī Briedim visas cīņas gaitā piederēja pārsvars, šoreiz viss neritēja tik gludi kā iepriekšējās reizēs, kurās latvietis parasti uzvarēja ātrāk un šķietami vieglāk. Mājinieks otro no piecām Čempionu nakts cīņām sāka pārliecinoši, ātri vien iegūstot iniciatīvu. Ugandietis Vegass pārsvarā darbojās aizsardzībā, bet otrajā un trešajā raundā vairākkārt izcēlās ar efektīviem un efektīgiem pretuzbrukumiem. Vegass varbūt neuzbruka Briedim tik bieži, toties sitieni bija spēcīgi un nepalika bez sekām.

Lūzuma punkts cīņā notika sestajā raundā, kad Mairim beidzot izdevās apmānīt pretinieku, noķert to pretkustībā un nokdaunēt. Taču Vegass piecēlās un spēja turpināt cīņu. Pēc tam Brieža pārsvars tikai pieauga, līdz devītajā raundā Vegass dīvainā veidā guva ceļgala savainojumu, un tiesnesis bez lielas vilcināšanās paziņoja, ka Brieža pretinieks vairs nespēs turpināt cīņu. Pēc astoņiem raundiem visu triju tiesnešu pierakstos pārliecinošā vadībā pēc punktiem bija Briedis, lai gan mājinieka pārsvars ringā varbūt arī nebija tik nešaubīgi iespaidīgs.

Atgriešanās ringā pēc savainojuma dziedēšanas notikusi veiksmīgi. Pašlaik paredzēts, ka Maira nākamā cīņa būs 26. septembrī Frankfurtē. Tiktāl sekmējies diezgan labi, un pakāpeniski pretiniekiem būtu jākļūst aizvien nopietnākiem. Ieskaitot arī cīņas Bigger's Better sacensībās, Briedis nu ir uzvarējis 23 cīņās, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas, un tieši tajā Briedis plāno aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Iepriekšējās cīņās Latvijā Mairis ļoti ātri tika galā ar pretiniekiem, pat pārāk ātri, lai veicinātu progresu, bet šajā nedēļas nogalē aizvadītā atgriešanās ringā bija laba iespēju pārbaude, vērtīga pieredze un lielisks rūdījums.

Citā Čempionu nakts cīņā, kuru vietējā publika gaidīja ne mazāk kā mājinieka Brieža kāpšanu ringā, 1988. gada Seulas olimpiskais vicečempions Rojs Džonss (58-8, 41KO) juniors piektajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva britu Kortniju Fraju (18-6, 6KO) un nosargāja sev piederošo Pasaules Boksa savienības WBU titulu pirmajā smagajā svarā.

Pārējās cīņās tribīnes bijušas pustukšas, bet uz Džonsa cīņu ar Fraju piepildījās. Cīņa sākās gausā tempā, vēlāk iniciatīvu uzņēmās leģendārais Džonss juniors. Kad piektajā raundā viņš nokdaunēja britu, publika eksplodēja, lai gan Frajs ātri vien piecēlās. Pēc piektā raunda viņa komanda paziņoja, ka cīņa ir galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?