Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vai Aisha bija labākā, ko sūtīt uz Eirovīziju?

Mūzikas žurnālists

Jegors Jerohomovičs,

Aišas dziesmu uzskatu par labāko, tomēr lielāku iespaidu uz Eiropas skatītājiem, iespējams, atstātu Dona ritmiski iedarbīgākais priekšnesums. Zīmīgi, ka divas augstākās vietas ieņēma bijušie «fabrikanti», kuri pievērsušies «eksistenciāliem jautājumiem» par dzīves jēgu, Dievu, reliģiju, brīvību. Dons uz skatuves bija harismātisks, taču viņa «brīvības eņģelītes» izskatījās komiski. Aišas performancē visvairāk jautājumu raisīja veļas mazgāšana, kas acīmredzot simbolizēja rūgtumu par daudzu pūļu veltīgumu. Aišas veiksme Oslo atkarīga no tā, vai skatītāji būs gana erudīti, lai «nolasītu» šā trīs minūšu uzveduma koncepciju.

Daiga Mazvērsīte,

Muzikoloģe

Eirovīzija lielā mērā ir loterija, tādēļ grūti prognozēt, tomēr tajā tiek meklēts kas atšķirīgs. Nezinu, vai smuka meitene būs tā lielākā vērtība. Ne priekšnesumā, ne Aishā nesaskatīju ko neparastu. Iespējams Aishas priekšnesumu varētu uzlabot, ja piestrādātu pie scenogrāfijas un dziedātāja pie dikcijas. Tas ir traucējoši, jo nesapratu tekstu. Vērojot nacionālās atlases konkursus, radies priekšstats, ka uz Eirovīziju sūtām nevis dziesmu, bet konkrētu personību. Priecājos, ka konkursā būs pārstāvēts Jānis Lūsēns kā komponists. Man vairāk patika Konike un kā nodziedāja Edijs Šnipke. Izdomāta valoda un izpildījums bija neparasts.

Kārlis Streips,

Eirovīzijas komentētājs

Aisha ir atraktīva, ugunīga dziedātāja. Ja zvaigznes uzsmaidīs un vējš pūtīs no pareizās puses, tad veiksies. Pēdējā laikā esmu kļuvis par viņas fanu, tādēļ domāju, ka būs labi. Pieļauju, arī skatītāji uzskatīja, ka pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem, šoreiz pienākusi viņas kārta. Dziedātājai pirmo reizi mūžā būs iespēja uzstāties tik milzīgas auditorijas priekšā. Aishai jāpiestrādā pie angļu valodas kvalitātes, tas ir viņas mīnuss. No citiem priekšnesumiem man patika Lauris Reiniks, grupa PeR un Ivo Grīsniņš-Grīslis. Ar Eirovīziju diemžēl ir kā ar bitēm, nekad neko nevar zināt, bet prieks, ka Latvija piedalās.

Raimonds Pauls,

Komponists

Šobrīd Latvijā talantu diemžēl nav pārāk daudz, arī labu dziedātāju. Aishu atbalstīju Jaunā viļņa konkursā, tādēļ novēlu, lai veicas arī šoreiz. Tomēr viņas vokālajā priekšnesumā un intonāciju ziņā bija vairāki apšaubāmi momenti. Nopietnas pārdomas manī izraisa to cilvēku darbs, kas strādā pie priekšnesuma kopējā vizuālā noformējuma. Manuprāt, gan notiekošais uz skatuves, gan Aishas tērps un frizūra bija bezgaumīgi. Iepriekš ierakstos esmu redzējis elegantāku tērpa variantu. Tāpat nesaprotu, kāpēc uz skatuves tiek mazgāta veļa?

Linda Leen,

Dziedātāja

Aishas izvēlētās dziesmas saturs ir vērā ņemams, teksts nav banāls, vienīgi nezinu, vai šī dziesma ar pirmo reizi var aizraut daudzus klausītājus. Ja mērķis ir uzvarēt, tad mani nepārliecināja, ka Aishas priekšnesums uzvarēs. Manuprāt, priekšnesums tomēr jāpārskata. Dziesmas teksts ir dziļāks, nekā tas tiek atainots. Šaubos, vai meitenes ar mazgājamām bļodām ir tas, ar ko jāasociē Latvija. Mākslinieciskais noformējums ir ne visai veiksmīgs. Aishas priekšnesums būs labs, bet ne izcils, tādēļ varētu neiekļūt arī finālā. Ja būtu jāizvēlas man, es uz Oslo sūtītu Ivo Grīsniņu - Grīsli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?