Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vairāk nekā draudzības spēle

Kaujinieciskā noskaņojumā trešdien Tallinā paredzētajai pārbaudes spēlei gatavojas Latvijas un Igaunijas valstsvienību futbolisti. «Skaidrs, ka spēlēšana pret kaimiņiem piedod papildu asumu,» Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars uzsver, ka spēlētājiem tā būs papildu motivācija spēlēt ar pilnu atdevi. Cerams, ka vēlmi to izdarīt vairos arī vēlme iepriecināt treneri viņa pirmajā spēlē šajā amatā. Spēles tiešraide 18.50 LTV7 kanālā.

Jauna galvenā trenera ienākšana komandā nenovēršami novedusi pie gana lielām izmaiņām sastāvā. Pahars kandidātu lokā pirms spēles ar igauņiem uzaicinājis izlasē vairākas sen neredzētas sejas un arī pāris gados jaunu, perspektīvu spēlētāju, kuri viņu pārliecinājuši, vēl esot par Latvijas U-21 izlases galveno treneri. Pahars pirmsspēles dienā vēl sacījās nezinām starta sastāvu, taču deva mājienu, ka sāks ar diviem uzbrucējiem, bet taktisko shēmu cīņas gaitā variēs.

Pārbaudes spēles pamatuzdevums ir pienācīgi sagatavoties kārtējām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm septembrī. Tā kā diskvalifikācijas dēļ tajās nevarēs piedalīties potenciālais pamatsastāva balsta pussargs Aleksandrs Fertovs, viņa vietā trešdien plānots izmēģināt citus šīs pozīcijas futbolistus. Vidējā līnijā pietrūks arī līdera Aleksandra Cauņas, kurš tikai šonedēļ atsāks pilnvērtīgus treniņus pēc atgūšanās no savainojuma.

Tā kā abas komandas jau ir zaudējušas reālas izredzes izcīnīt ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausa finālturnīru, gan Latvijas, gan Igaunijas izlašu spēlētāji un treneri cer, ka šī spēle palīdzēs uzlabot noskaņojumu šo valstu futbola sabiedrībā. Paralēli jāveido spēlētāju kodols, uz kura pamata veidot komandu cīņai jau nākamajā, Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Papildu stimulu radījis turnīra rīkotāju lēmums paplašināt finālsacensību darlībnieku skaitu līdz 24 komandām.

Latvijas komandā ir daudz jaunu seju, igauņiem sastāvs ir tuvāks ierastajam. Ierindā nebūšot tikai tālākās ārzemēs spēlējošo - Ķīnas Chengdu Blades aizsargs Raio Pīroja un Čikāgas Fire pussargs Joels Lindpere -, kā arī Igaunijas izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Andress Opers, kurš atgūstas pēc pavasarī piedzīvotās autoavārijas.

Igaunijas izlases galvenais treneris Tarmo Rūtli otrdien uzsvēra, ka Latvija būs pārbaudes spēles favorīte. «Jūsu spēlētāji pārstāv spēcīgākus klubus, ir individuāli spēcīgāki,» Latvijas žurnālistiem sacīja treneris. Viņš gan piebilda, ka igauņu komanda ir pieradusi spēlēt pret individuāli spēcīgākiem pretiniekiem, tāpēc tiks ar saviem uzdevumiem galā.

Tallina Latvijas komandu otrdien sagaidīja ar ilglaicīgām lietavām, kas nemitējās arī treniņa laikā. To no malas vēroja arī pieredzējušais pussargs Juris Laizāns, kura dalība spēlē pret Igauniju pēc pēdējā virslīgas kārtā gūtā savainojuma īsti pat neesot apsvērta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

Igaunijas izlase FIFA rangā atrodas par 34 pozīcijām augstāk nekā Latvija - attiecīgi 85. pret 119. vietu
Spēles rīkotāji Tallinas A le coq stadionā cer sagaidīt vismaz piecus tūkstošus līdzjutēju. Ieeja būšot bez maksas, turklāt stadionā notikšot sava veida dziesmu svētki
Līdzšinējās 12 savstarpējās spēlēs kopš neatkarības atjaunošanas Latvija uzvarējusi sešas reizes, bet piecas reizes bijis neizšķirts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?