Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vairākums iedzīvotāju izvēlas jau labi zināmu uzņēmumu

Šā gada 15. decembrī noslēdzās iedzīvotāju pieteikšanās elektroenerģijas tirgotāju piedāvājumiem, kuri būs spēkā no 2015. gada 1. janvāra. No nākamā gada elektroenerģiju varēs iegādāties no četriem tirgotājiem: a/s Latvenergo, SIA 220 enerģija, SIA WIN Baltic un SIA Baltcom.

Kā liecina Dienas aptaujāto tirgotāju sniegtā provizoriskā informācija, no līdzšinējiem 850 000 Latvenergo klientu absolūti lielākā daļa arī pēc 1. janvāra elektroenerģijas tirgotāju nemainīs. Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis gan nevarēja nosaukt konkrētu klientu skaitu, kas pieteikušies Latvenergo piedāvājumiem pēc 2015. gada, taču zināms, ka lielākā daļa mājsaimniecību izvēlējušās tarifu plānu līdz 200 kilovatstundām mēnesī.

Uzņēmums SIA 220 enerģija pašlaik ir vienīgais, kas var nosaukt precīzu savu klientu skaitu pēc 1. janvāra - tās ir 2000 mājsaimniecības. Uzņēmuma pārstāve Madara Jurgelāne stāsta, ka puse no visiem klientiem izvēlējušies tarifu plānu saskaņā ar biržas cenām, tas bijis pārsteigums. 40% klientu izvēlējušies maksāt ar priekšapmaksu, kas nozīmē lētāku tarifu. «Mums Igaunijā ir 20 000 klientu, un uz 2016. gadu mēs ceram kāpināt klientu skaitu arī Latvijā, lai gan arī ar pašreizējo rezultātu esam ļoti apmierināti,» stāsta M. Jurgelāne.

SIA WIN Baltic pārstāvji stāsta, ka vēl tikai gaida no a/s Sadales tīkls rezultātus, cik klientu izvēlējušies šī uzņēmuma piedāvājumu, taču, spriežot pēc cilvēku intereses, rezultāts būšot labs. Potenciālie klienti vislielāko interesi izrādījuši tieši par biržas cenu piedāvājumu.

Kā stāsta Baltcom mārketinga direktore Elizabete Podinska, lielāku aktivitāti izrādījuši Baltcom telekomunikāciju klienti, kuri elektroenerģiju ir pieslēguši kā papildpakalpojumu. «Kopumā 77% no Baltcom saņemtajiem elektroenerģijas pieteikumiem ir no klientiem, kuri izvēlas arī telekomunikāciju pakalpojumus. 23% klientu izvēlējušies tikai elektroenerģiju. No viņiem nepilni 10% ir klienti, kuri izvēlējušies EKOenerģiju un tādējādi atbalsta zaļās elektrības ražotājus,» stāsta E. Podinska.

Uzņēmums prognozē, ka daļa iedzīvotāju elektrības tirgotāja izvēli izdarīs vēl janvārī un februārī (pēc pirmo rēķinu saņemšanas). «Daudzi noteikti nepaspēja izvēlēties, jo tradicionāli atlika to uz pēdējo brīdi, citi nevarēja izvēlēties starp vairākiem piedāvājumiem, vēl citi nolēma pagaidīt, kad tirgus tiešām atvērsies, lai tad veiktu savu izvēli,» optimistiska ir E. Podinska.

Jāpiebilst, ka precīzu katra elektroenerģijas tirgotāja klientu skaitu un sadalījumu pa tarifu plāniem a/s Sadales tīkls sola publiskot gada beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?