Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 11. novembris
Rainers, Nellija, Ojārs

Vakariņas ar rudens garšu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kabaču laiviņas ar malto gaļu

Sastāvdaļas 4 personām: 4 vidēji lieli kabači, 2 vidēji tomāti, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 1 ēd. k. tomātu pastas, 200 g maltās gaļas, 1 krūze novārītu rīsu, sāls, pipari, zaļumi pēc garšas, siers pārrīvēšanai, eļļa apcepšanai
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Uz plīts pannā apcep malto gaļu kopā ar smalki sagrieztu sīpolu, sakapātu ķiploku, sasmalcinātu tomātu un tomātu pastu.
3. Kabačus nomazgā un nosusina. Pārgriež uz pusēm, izņem sēklotnes un piepilda ar maltās gaļas un dārzeņu masu. Liek uz cepamplāts.
4. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram pusstundu, ar dakšiņu pārbaudot, vai kabači mīksti.
5. Kad kabači mīksti, izņem plāti no cepeškrāsns, pārkaisa ar rīvētu sieru un liek atpakaļ krāsnī. Cep apmēram piecas minūtes, līdz siers izkusis.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 400 g sēņu pēc izvēles, 4 selerijas kāti, 1 sīpols, 3-4 daiviņas ķiploka, 1 puravs, 1 l dārzeņu buljona, 100 g saldā krējuma, olīveļļa, saišķītis timiāna, saišķītis pētersīļu

1. Ar suku notīra sēnes, nemazgā! Sēnes sagriež plānās šķēlītēs. Puravu nomazgā un sagriež.
2. Nomizo un plānās šķēlītēs sagriež sīpolu, sakapā ķiploku, gabaliņos sagriež selerijas kātus. Pētersīļu lapas pārplēš mazākos gabaliņos.
3. Uz lielas pannas sakarsē nelielu daudzumu olīveļļas, kam pievieno sagrieztās sēnes, sīpolu, ķiploku, selerijas kātus, puravu, timiāna lapiņas un pētersīļus.
4. Dārzeņiem un garšaugiem pielej buljonu, pasautē kādas 7 minūtes.
5. Kad dārzeņi mīksti, visu ielej katliņā un ar rokas blenderi sablendē, pēc tam iemaisa saldo krējumu. Ja zupa ir par šķidru, to var vēl kādas minūtes pavārīt.
6. Ja zupas krāsa nešķiet apetītlīga (garšīga tā būs noteikti), tai var pieliet vairāk saldā krējuma un pārkaisīt ar maizes grauzdiņiem.

7. Cep, līdz virsiņa brūna. Ēd siltu vai atdzisušu

Sastāvdaļas: 400 g rauga mīklas; pildījumam - 1 kg ābolu, 200 g krāsainas marmelādes, 3 olas, 120 g cukura, 200 ml krējuma (salda vai skāba pēc izvēles)
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Ņem apmēram pusi rauga mīklas un apaļā cepamformā ar noņemamām malām ieliek mīklas pamatni - apmēram tikpat biezu kā plātsmaizēm. Ar pirkstiem izlīdzina pa visu formas dibenu.
3. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Marmelādi sagriež mazākos gabaliņos.
4. Krējumu, olas, cukuru sajauc un samaisa kopā ar āboliem un marmelādi. Pārlej pāri mīklas pamatnei. Liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm un nedaudz apcep, lai mīklas pamatne kļūst gaišāka, bet vēl nav gatava, ābolu un krējuma masa - stingrāka.
5. Pa to laiku atlikušo mīklu plāni izrullē un sagriež apmēram 4 cm platās loksnēs.
6. Pusgatavo ābolmaizi izņem no cepeškrāsns un pārliek pāri izrullētās mīklas loksnes, savijot tās tādā rakstā, kādā pašam gribas, taču, galvenais, - atstājot uz virsiņas arī brīvas vietas, pa kurām tvaikot ārā liekajam šķidrumam un skaisti izklāties marmelādei.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pievilcīgākā dibena daļa

Lai cik ļoti tas nepatiktu feministēm, sievietes augums allaž piesaistījis heteroseksuālu vīriešu un bieži vien arī citu sieviešu uzmanību. Jo īpaši atsevišķas tā daļas. Piemēram, pēcpuse ieinteresē...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?