Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vārds jaunajiem mūzikas talantiem

Inese Lūsiņa

Zvaigznes izgaismo ceļus cilvēkiem. Cilvēki izklāj ceļus jaunām zvaigznēm. Ar šādu devīzi sevi piesaka jau trešais starptautiskais jauniešu mūzikas festivāls Avanti!. Festivāla simboliskais nosaukums, kas latviski nozīmē «Uz priekšu!», atbilst tā saturam, kuru 11 koncertos Rīgā un Cēsīs no 15. marta līdz 26. aprīlim īstenos talantīgie Latvijas mūzikas skolu un koledžu audzēkņi, Mūzikas akadēmijas studenti, kā arī ārzemju viesi. Pēc pavasara sesijas gada gaitā koncerti notiks Cēsīs, Siguldā, Jelgavā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Liepājā un citur.

«Festivāls sniegs iespēju apdāvinātajiem mūziķiem uzstāties plašai publikai, jo tieši koncerti ir vissvarīgākais priekšnoteikums, lai mākslinieks varētu tapt un augt, pierādīt savas spējas un salīdzināt savu un vienaudžu sniegumu. Šis festivāls mums atklās jaunus vārdus, bet pašiem jaunajiem mūziķiem parādīs ceļus tālākai meistarības pilnveidošanai. Viņi festivāla laikā varēs apmeklēt arī pazīstamu mūzikas lielmeistaru meistarklases,» stāsta festivāla iniciatore un Hermaņa Brauna fonda direktore pianiste Inna Davidova. Viņa arī pati muzicēs krievu klasiķa Pētera Čaikovska 175 gadu jubilejai veltītā festivāla koncertā kopā ar jaunajiem vokālistiem (24. aprīlī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā).

Festivālu ieskandinās Latvijas mūzikas skolu audzēkņi koncertā Gradus ad Parnassum I svētdien, 15. martā, pēcpusdienā (plkst. 15.00) Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā, kur jau tajā pašā vakarā festivāla atklāšanas koncertā muzicēs pagājušajā nedēļā Latvijas Lielo mūzikas balvu (kategorijā Gada jaunais mākslinieks) ieguvušais jaunais vibrofonists Jānis Bombizo-Fedotovs. 27. martā Lielajā ģildē savu pirmo solokoncertu sniegs Starptautiskā Šopēna konkursa Ķīnā 2014 Grand Prix ieguvējs pianists Georgijs Osokins. 18 gadu vecais mūziķis ir jau trešais spožais vārds pianistu Osokinu dinastijā. Klaviermūzikas vakaram viņš izvēlējies romantisku Šopēna mūzikas izlasi.

Jau iepriekšējos gados publikas mīlestību iekarojušais vienpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs savu solokoncertu sniegs Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 9. aprīlī. Pirmoreiz festivālā notiks liela jauniešu simfoniskā orķestra Bundesjugendorchester (Vācija) koncerti Rīgā (Lielajā ģildē 17. aprīlī) un Cēsīs (Vidzemes koncertzālē 16. aprīlī). Klavesīnistes Darjas Zemeles koncerts muzejā Rīgas birža 18. aprīlī sasauksies ar izstādi Itāļu portreta glezniecības divi gadsimti. 1580-1780. Koncertu dienā muzejos klausītājiem dota iespēja bez maksas apmeklēt pastāvīgās ekspozīcijas un izstādes. «Festivāla forma ir dzīva un piepildās ar aizvien jaunu, daudzveidīgu saturu,» rezumē Inna Davidova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?