Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Varianti, kā stiprināt draudzību

DOBELE. Skolotāji skolēnu ādā

Mūsu skolā kārtīgi nosvinēja Skolotāju dienu. Skolēnu padome bija parūpējusies, lai šajā dienā skolotāji nedaudz iejustos arī skolēnu ādā, savukārt 12. klašu pārstāvji bija skolotāji mazākajiem skolasbiedriem. No rīta skolotāji tika sadalīti komandās - viņiem vajadzēja atrast vietu, kurā katru skolotāju grupu gaidīs Skolēnu padomes pārstāvji. Kopumā bija piecas radošās darbnīcas: jaunu deju soļu apgūšana, dziesmu darināšana, gardumu gatavošana, vizuālo dotību pielietošana un teātra spēlēšana. Pēcāk visas skolotāju grupas satikās un cita citai rādīja paveikto. Vislielākās gaviles saņēma grupa, kura interpretēja pasaku Sarkangalvīte un vilks, savukārt dziedošajai grupai nācās savu priekšnesumu atkārtot skatītāju atsaucības dēļ. Taču ar to viss nebeidzās! Skolēni saviem skolotājiem veltīja dziesmu Tikai tā un, protams, neskaitāmus ziedu klēpjus. Jutām, ka esam patiesi pozitīvi uzlādējuši savus pedagogus.

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

BALVI. Pazīlēsim?

Mūsu skolā notika varena andelēšanās - Miķeļdienas tirgus. Aktu zālē bija sapulcējusies vai visa skola - pārdošanā bija pašceptas kūciņas, kēksiņi, cepumi, pašu gatavoti auskari, piekariņi. Ļoti pieprasīti bija uz vietas cepti pelmeņi un vafeles ar pildījumu. Tomēr tirdziņā nepārdeva tikai taustāmas lietas. Bija pieejami fotogrāfa pakalpojumi, iespēja izārdīties uz deju paklāja, visus izklaidēja un smīdināja mūsu muzikanti. Arī es aktīvi iesaistījos pasākumā. Mēs ar draudzeni pārģērbāmies par čigānietēm, kas zīlēja nākotni pēc kārtīm, ar kristāla bumbu un lasot plaukstas līnijas. Interesanti, ka, neieguldot nekādus līdzekļus, šādi spējām nopelnīt veselus piecus latus! Protams, citiem peļņa bija lielāka - septiņi, 17 un pat 30 latu.

Kristīne Antonova, Balvu Valsts ģimnāzija

TALSI. Garšīgi un skanīgi

Talsos aizvadītā nedēļa pagāja garšīgi un skanīgi. Garšīgi tāpēc, ka skolās notika skolēnu iemīļotie Miķeļdienas tirdziņi - jaunākās klases tirgojās uz nebēdu, sajūtoties kā varen svarīgi pārdevēji un pelnot pirmo naudiņu. Tikmēr lielie atstāja tukšus pusdienu galdus un izbaudīja piedāvātos labumus. Mēli var norīt! Tie, kam mēle vēl vietā, par skanīgumu parūpējās sestdien, vācot ziedojumus Talsu dzīvnieku patversmei Ausma. Četras stundas Jāņa Upleja izpildījumā skanēja dziesmas ģitāras pavadībā - šādi patversmei tika saziedoti 180 lati! Pa skolām ceļojumu sāk arī fotoizstāde par patversmes dzīvniekiem - lai katrs aizdomātos arī par mūsu četrkājainajiem draugiem.

Sabīne Krūkle, Talsu Kristīgā vidusskola

VALKA. Par kastani

Rudenīgs sveiciens visiem! Beidzot klāt mans mīļākais gadalaiks. Vēl pirms nedēļas, ejot uz skolu, zem kājām bija ceļa segums, pa kuru skanēja soļu dipoņa. Nu attapos, ka zem kājām patīkami čaukst - zeme pilna ar košām lapām. Sajūtas neaprakstāmas! Pat skolā iezagusies rudenīga sajūta - klasēs iedegtas gaismas, ārā apmācies, tu sēdi un domā par dzīvi, jo domas gribot, negribot aizklīst... Un vēl man ir stāsts par kastani. Esmu dzirdējusi, ka kastaņi nes laimi un vismaz viens jānēsā līdzi. Veselu nedēļu meklēju kastani, jo uz skolu ceļš ved gar kastaņkoku. Katru rītu cītīgi pētīju zemi, bet neatradu. Pienāca piektdienas rīts. Eju uz skolu, un negaidīti man pie kājām no koka nokrīt mazs, apaļš, brūns bumbulis. Uztvēru to kā brīnumu - un tik tiešām, diena bija lieliska. Turpmāk šis būs mans veiksmes simboliņš. Vēl gribēju apsveikt savu un paralēlklases izveidoto komandu ar lieliskajiem rezultātiem Olimpiskajā dienā - 2. vietu. Malači, mēs lepojamies!

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

ALŪKSNE. Visam pāri - vienotība

Alūksnes pusē ar sportu draudzējas gan lieli, gan mazi. Arī skolā ar sportu esam uz tu. Par spīti rudenīgām lietus lāsēm un drēgnam vējam, vienu vakaru meklējām skrienamās ūziņas un tikāmies, lai draudzīgā atmosfērā pārbaudītu sportisko izturību un radošo garu. Tik jautri nebija gājis sen! Pilsētas robežās 10. līdz 12. klašu skolēniem bija jāizskrien 12 kontrolpunkti, kas atradās jauniešu iecienītākajās vietās. Nācās sevi pierādīt no dažādām pusēm - atbildēt uz āķīgiem jautājumiem, skaisti zīmēt, pat glīti nolakot nagus, arī atpazīt populāras latviešu un ārzemju melodijas. Taču tam visam pāri - spēja būt vienotiem. Kas tikai netika darīts! Puiši nesa nogurušās meitenes, cits citu uzmundrināja, pa retam pasakot kādu skaļāku vārdu, lai kājas skrien ātrāk. Tik draudzīgas mūsu skolas klases nebija redzētas vēl nekad. Tā kā šis bija pirmais skolas pasākums šajā mācību gadā, esam priecīgi, ka sabiedriskā dzīve sākusies uz pozitīvas nots. Vakara noslēgumā pārliecinājāmies, ka sportojam ne tikai tādēļ, lai būtu veselīgi un fiziski izturīgi. Tas ir lielisks veids, kā stiprināt draudzību. Sportojiet! Tas IR forši!

Dace Marķitāne, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija

LIEPĀJA. Izklaide kurpju fabrikā

Liepājā, bijušajā kurpju fabrikā KU:FA norisinājās pasākums Akti naktī 2011. Tajā piedalījās dažādu kultūru un mākslu pārstāvji - mūziķi, aktieri, dzejnieki, audiovizuālo instalāciju veidotāji, cirka ļaudis. Viesiem bija iespēja klausīties akustisko mūziku, skatīties teātri, piedalīties dažādās atrakcijās, vērot īsfilmu skati Cita dimensija, kā arī baudīt visgardāko tēju. Pulksten 00.00 KU:FA viesus izklaidēt ieradās ceļojošā cirka studija Beztemata ar uguns šovu, pēc kura sekoja arī daudz ritmiskāki deju soļi pie trokšņu mākslinieka Alex & Co performances.

Anete Jaunzeme, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija

VIĻĀNI. Lietuvas pērles

Aizvadītās nedēļas nogalē viesojos Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Tur mūs sagaidīja gide, kas pastāstīja pilsētas vēsturi, parādīja ievērojamākās vietas. Pabiju Ģedimina kalnā, kas ir pilsētas simbols. Tajā mūs uzcēla funikulieris. No kalna virsotnes pavērās skaista panorāma uz Viļņu. Aplūkoju Viļņas katedrāli un pastaigājos pa pilsētas ieliņām. Šajā braucienā apmeklēju arī Traķu pili, kura atrodas uz salas Galves ezerā. Ne velti lietuvieši šo pili sauc par Lietuvas pērli, jo tai ir bagāta vēsture. Lietuva patiešām ir skaista zeme! Iesaku aizbraukt.

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

DAGDA. Ar medaļu zobos

Nedēļas nogale bija ļoti sportiska. Krāslavā notika olimpiskās spēles. Arī Dagdas novada pārstāvji tur pabija. Gan Andzeļi, gan Ezernieki, gan Dagda cīnījās par pirmajām vietām kopā ar Krāslavas novada sportistiem. Man visvairāk iespaidu atstāja volejbola spēles. Arī es pati spēlēju! Teikšu godīgi: «rāvām» no visa spēka. Gāja jau visādi, bet rezultātā dabūjām 1. vietu jauniešu grupā. Tagad ar paceltu galvu, medaļu zobos, diplomu un kausu rokās droši dosimies pa dzimto pilsētu, tā teikt, lielīties. Dagdas puiši volejbolā ieguva pirmās divas vietas, bet Ezernieku čaļi un meitenes - trešo. Dagda rullē! Bet gribu piebilst vēl vienu lietu - mūsu, sportistu, dēļ tika pārcelta Skolotāju diena, un to mēs svinēsim 7. oktobrī. Tad nu saturieties, skolotāji, tā būs jūsu diena!

Daiga Krilova, Dagdas vidusskola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?