Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vasara izskan ar jaunu festivālu

Linda Liepiņa

Viļņi aizbangojuši, dzintari izskaloti, nu laiks pienācis pērlēm. Jau vakar Dzintaru koncertzāli ieskandināja Maestro Raimonda Paula spēlētā melodija no cikla Pērļu zvejnieks. Tā būs kā vadmotīvs visas četras festivāla BigBank Latvijas pērles dienas - no 21. līdz 24. augustam. Pamatideju ierosinājis Raimonds Pauls - rīkot vasaras kūrorta festivālu ar kvalitātes garantiju, augstvērtīgu izklaidi ar reprezentatīvu koncertu sēriju. Festivālā uzstāsies personības, ar kuru vārdiem lepojamies, mākslinieki, kuru mūzika uzrunā daudzus. Tieši Maestro, par jaunā festivāla mērķi domājot, uzsvēra: «Vajag pievērst lielāku uzmanību latviešu valodai un latviešu mūzikai, jo parasti dominē angļu valoda. Es to ļoti labi saprotu, bet negribētos zaudēt to, ko esam sākuši 60. un 70. gados, jo ne viss tad bija slikts. Mums ir vajadzīgi jauni sasniegumi, bet to nebūs, ja nezināsim, ko esam jau izdarījuši.»

Biļetes uz šī vakara koncertu, kurā uzstājas Laima Vaikule ar programmu Atkal mājās, tika izpārdotas uz urrā. Savukārt 23. augusta vakars Dzintaru koncertzālē būs Mārtiņa Freimaņa dziesmu piestrāvots. Viņa mūzika skanēs jaunos Normunda Kalniņa (grupas Tumsa dalībnieks) aranžējumos, piedaloties Vidzemes kamerorķestrim un ritma grupai. Solisti būs gan seni Mārtiņa draugi un līdzgaitnieki, gan mākslinieki, kuri viņa dziesmās iejūtas pirmo reizi: Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Artis Gāga, PeR, Kārlis Būmeisters, Valters Frīdenbergs, Andris Ērglis, Emīls Balceris, Marta Ritova, Sonja Bišopa, DaGamba, Agnese Rakovska. Būs arī pirmatskaņojumi. Dziedātāja Olga Rajecka uzreiz gan saka, ka tas nav nekāds piemiņas vakars, jo mūzika un atmiņas ir dzīvas.

Festivāla noslēgums būs kārtējais pārsteigums un kulminācija - jaunā tēlā un kvalitātē pārdzimusī primadonna Olga Rajecka ar tautiski dejisko programmu Buramdziesmas. Šī vasara Olgai uzzibsnī spilgti un spoži. Tikko nosvinētas kāzas, paralēli strādāts arī ierakstu studijā, gatavojot jaunu albumu, kas tiks prezentēts koncertā, un koncerta apmeklētāji būs pirmie, kas to varēs iegādāties. Albumā Buramdziesmas iekļautas 12 Imanta Kalniņa dziesmas ar Ojāra Vācieša, Broņislavas Martuževas, Māra Čaklā, Māras Zālītes, Vika un citu pazīstamu latviešu dzejnieku vārdiem. Šīs dziesmas Olga Rajecka jau dziedājusi koncertos Imantdienās, bet tās nekad nav tikušas ierakstītas. Kāpēc buramdziesmas? Olga gaiši smejas: «Tās ir skaistas dziesmas par mīlestību, par to, ka visas sievietes grib būt laimīgas un mīlētas. Tā ir tā buršanās.» Olga koncertā ne vien dziedās, bet arī dejos. Koncertā piedalīsies Rotaļa XO, TDA Līgo un Dzintariņa dejotāji, Laimas muzykanti, Baumaņu ģimene no Aizkraukles, Rihards Lepers, Roberto Meloni un citi. «Pamēģiniet lēkt polku trīs minūtes un tad padziedāt,» iesaka Olga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?