Sastāvdaļas
240 ml svaigas citronu sulas*
240 g brūnā cukura
400 ml svaigas apelsīnu sulas
2 l dzirkstošā ūdens (piem. Sanpelegrino)
Pagatavošana
Lej katliņā citronu un apelsīnu sulu. Pieber cukuru un samaisi. Liec uz vidējas liesmas un vāri, ik pa laikam samaisot. Pieskati, lai nesāk vārīties, pirms cukurs izkusis. Kad cukurs izkusis un sīrups sāk vārīties, ļauj pavārīties 5 minūtes. Tad nogriez liesmu, pārlej citā traukā un atdzesē.
Kad sīrups atdzisis, pagatavo limonādi. Lielā krūkā lej 200 ml sīrupa, 200 ml svaigas citrona sulas un 1 l dzirkstoša ūdens. Dzer uzreiz, kamēr ūdens nav zaudējis burbuļus.
* var izmantot apelsīnu, laimu, greipfrūtu