Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vasaras nometne ārzemēs

Piedzīvojumu nometņu, kas brīvlaikā gatavas mācīt un izklaidēt bērnus šeit pat, Latvijā, netrūkst. Taču drosmīgākajiem un patstāvīgākajiem ir iespējams pavadīt laiku arī ārpus valsts robežām, jo vairāki uzņēmumi, ceļojumu kompānijas un mācību centri piedāvā mūsu bērniem piedalīties vasaras nometnēs gan Lielbritānijā, Francijā, Maltā, gan ASV, Kanādā un pat Ķīnā.

Lielākoties tās ir valodu nometnes, vasaras skolas vai tematiskas nometnes, kas ļauj svešvalodas apguvi apvienot ar aktīvu atpūtu. Valodas mācīšanās ārzemēs ļauj labāk izprast citas valsts kultūru un mentalitāti, iegūt jaunus un interesantus draugus, kā arī apgūt patstāvību, atrodoties tālu no mājām.

Šīs nometnes paredzētas skolas vecuma bērniem no 7 līdz 18 gadiem. Lielākoties tiek organizēta individuāla dalība, bet, piemēram, Ergo Education centrs piedāvā arī organizētu grupu. «Lielākoties šīs nometnes ilgst vienu līdz divas nedēļas un tās organizē kāda no attiecīgās valsts mācību iestādēm, kur uz nometni ierodas bērni no dažādām valstīm. Pa dienu bērni mācās un nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm, ir arī brīvais laiks, bet pēcpusdienas tiek veltītas ekskursijām, radošajām aktivitātēm. Bērni ir nodarbināti visu laiku. Mazie, līdz 13 gadu vecumam, dzīvo rezidencēs, kas atrodas skolas teritorijā, un ekskursijās vai tamlīdzīgi tiek vadāti ar autobusu vai nometnes gida pavadībā, vecākiem bērniem iespējams dzīvot arī viesģimenēs,» skaidro mācību centra Linkturs izglītības programmu konsultante Marija Matvejeva.

Ergo Education izglītības programmu menedžere Jūlija Viripajeva atklāj, ka populārākie galamērķi angļu valodas apgūšanai ir Lielbritānija un Malta. Jāpiesakās aptuveni mēnesi iepriekš, bet labāk to izdarīt savlaicīgi, jo daudzi dalību nometnē rezervē jau iepriekšējā gada decembrī, bet aprīlis maijs ir pēdējais laiks izvēlēties, jo iecerētajā nometnē var nebūt vietu.

Bērns uz attiecīgo nometni ceļo viens, viņam nepieciešama notariāli apstiprināta vecāku izziņa, ka viņš drīkst izbraukt no valsts. Galamērķī bērnu sagaida nometnes pārstāvis. «Vecākiem ir jāaizpilda anketa par bērna veselības stāvokli, saņemtajām potēm, alerģijām. Lielākoties speciālas medicīniskās izziņas nav nepieciešamas. Protams, savlaicīgi jābrīdina organizatori, ja bērnam ir kādas īpašas diētas,» atgādina M. Matvejeva. Ar bērnu ir rūpīgi jāizrunājas un jāizvērtē, vai viņš ir gatavs dzīvot tālu no mājām, svešā vidē, kur sazināties iespējams vien svešvalodā, jo uz Angliju vai Maltu aizskriet pakaļ atvasei nav tas pats, kas aizbraukt ar auto, piemēram, no Rīgas līdz Cēsīm. Jāraugās, lai organizatoram ir nepieciešamā licence šādu darbību veikšanai, un rūpīgi jāizlasa līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?