Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vasaras sprādziens veikalos

Ja mazumtirdzniecības tīkliem būtu jāveido pārdotāko preču tops, tad šovasar vēl tik izteikti kā nekad līderos izvirzītos ūdens, ledus un saldējums. Apkopojot vasaras pirmo mēnešu bilanci, nākas secināt, ka šie produkti pārdoti uz pusi vairāk nekā pērn šajā periodā. Par trešdaļu lielāki ir arī kvasa, aukstās tējas un kafijas pārdošanas apjomi.

Lielveikalu tīklā Maxima pieprasījums pēc sulām audzis ne pārāk, vien par 10%. Lielāks pieaugums ir gāzētajām limonādēm. Maximas pārstāvis Jānis Beseris Dienai norāda, ka pircēji par vasaras gardāko našķi joprojām uzskata saldējumu. Kaut gan dažādām akcijām ir liela nozīme, bieži klienti izvēlas savu iecienītāko saldējumu, pat par spīti tam, ka tas maksā nedaudz dārgāk. Saldējumam, līdzīgi kā ūdenim, pārdošanas apjomi pieauguši par pusi. Strauji audzis pieprasījums arī pēc ledus. «Mēs ņemam vērā laika apstākļus un atbilstoši tiem plānojam piegādes veikaliem. Svarīgi, lai šie produkti pircējiem būtu pieejami arī dienas beigās,» stāsta J. Beseris.

Viņš atklāj, ka salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu par pusi pieauguši arbūzu pārdošanas apjomi. Šovasar divreiz vairāk pērk gurķus un jaunos kartupeļus. Tāpat ievērojami audzis pieprasījums pēc tomātiem.

Pēc pārdošanas apjomu pieauguma nekas tomēr nav varējis pārspēt pieprasījumu pēc sauļošanās krēmiem. Salīdzinot gan ar pērnā gada jūliju, gan šī gada jūnija nogali, interese par tiem trīskāršojusies.

Divreiz vairāk tiek pirkts vasaras apģērbs - šorti, vasaras krekli, kleitas un peldkostīmi. «Šogad ievērojamāk nekā citus gadus auguši pārdošanas apjomi vīriešu apģērbam. Kas ir interesanti - vīrieši sezonas apavus un apģērbus visbiežāk iegādājas pārsvarā sezonas pilnbriedā,» norāda J. Beseris. Tāpat svelme veicinājusi arī pircēju interesi par ventilatoriem, peldēšanas aksesuāriem un saulesbrillēm. Vairāk pērk arī āra baseinus.

Izķer bietes

Arī Rimi veikalos vērojama līdzīga situācija. Pieprasījums pēc dzeramā ūdens audzis par 60%, nedaudz mazāks pieaugums bija vērojams pēc saldējumiem. Tajā pašā laikā Rimi parādās kāda interesanta tendence - būtiski audzis pieprasījums pēc marinētām bietēm. Visticamāk, tas ir tāpēc, ka pircēji mājās gatavo tradicionālās aukstās zupas. Jebkurā gadījumā - šī gada jūlijā Rimi šo produktu ir pārdevis par divām reizēm vairāk nekā pērnajā jūlijā.

Arī Rimi veikalos viena no pieprasītākajām pārtikas precēm ir saldējums. Salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju tā pārdošanas apjomi palielinājušies par vairāk nekā 50%.

Rimi pārstāve Dace Valnere Dienai norāda, ka saldējumu izvēli ietekmē gan laikapstākļi, gan arī akcijas. «Karstā laikā pircēji vairāk izvēlas vieglākus un gaisīgākus saldējumus, piemēram, dažāda veida sorbetus. Mīlētāko vidū ir arī tādi klasiskie saldējumi kā Karlsons, Pola saldējumu izlase, Lukss saldējumu sērija no Rūjienas, kokteiļsaldējumi, kā arī Rimi privātās preču zīmes saldējumi,» stāsta D. Valnere. Veikalā var iegādāties ap 200 dažādu saldējumu, tos piegādā vairāk nekā 20 ražotāji. «Lielu daļu mūsu saldējuma klāsta ražo tieši Latvijas uzņēmumi. Izvēloties saldējumu, pircēji uzmanību pievērš ne tikai tā izcelsmes valstij, bet arī sastāvam. Arvien biežāk priekšroka tiek dota saldējumam, kas gatavots no īsta krējuma un piena.» Rimi strauji auguši pludmales piepūšamo piederumu, kā arī smilšu rotaļlietu bērniem pārdošanas apjomi.

Izdzer 283 tonnas ūdens

Veikals Elvi pēdējo divu nedēļu laikā pārdevis 283 tonnas ūdens, vairāk nekā 700 hektolitru saldējuma, kā arī trīs tonnas ledus. Elvi Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine atklāj, ka pieprasījums pēc saldējuma audzis teju par 80%. Ledus pārdošanas apjomi pieauguši pat par piecām reizēm.

«Vasarā tradicionāli pircēji izvēlas vieglus un ātrāk pagatavojamus pārtikas produktus, kā arī labprāt uzturā lieto svaigus dārzeņus, augļus un ogas. Tomēr šobrīd, ņemot vērā īpaši silto laiku, protams, pieprasītāko produktu klāstā ir saldējums, ūdens un ledus,» atzīst L. Vārtukapteine.

Viņa prognozē, ka pieprasījums pēc atsvaidzinošajiem un veldzējošajiem produktiem noteikti saglabāsies, jo laika prognozes neliek domāt par pretējo. Tajā pašā laikā veikals jau palēnām gatavojas septembrim, kad sāksies iepirkšanās jaunajam mācību gadam.

Vasaras produkcijas ražotāji šovasar piedzīvo izcili labu biznesa sezonu. Saskaņā ar pašreizējo prognozi svelmīgais karstums varētu atkāpties vien augusta vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pieprasītākie saldējumi

MAXIMA
Tio
Pols
Karlsons
Konuss
Optima līnija
Iecienītākais ir 120 ml tilpuma saldējumus

ELVI
Bravo šokolādes un vaniļas saldējumi vafeļu glāzītē (120 ml)
Pols klasiskais šokolādes glazūrā uz kociņa (120 ml),
Premia vaniļas plombīra saldējums polietilēnā (1 l)
Tio plombīra saldējums

Avots: veikalu informācijas apkopojums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?