Nevienu īsti nemulsina tas, ka ogas bieži vien līdz vīna darītavai pavada daudzas stundas ceļā. Patiesas vērtības nākas meklēt terroir (ģeogrāfisko, ģeoloģisko un klimatisko apstākļu kopsalikums) piekritēju rindās, kuri savas vīnu darītavas novietojuši pieprasītākajās ielejās.
2008 Maycas del Limari Reserva Especial Pinot Noir, Limari Valley, Čīle - sarkanvīns.
Viena no šādām darītavām Maycas del Limari atrodas Limari ielejas sirdī - senās Inku impērijas dienvidu daļā Maycas (inku valodā - aramzeme). Ielejas zeme kopš seniem laikiem ir bagāta ar vara, zelta un tirkīza atradnēm. Sena vēsture ir ieleju dārzos audzētajām vīnogām. Taču tikai pēdējos 15 gados, analizējot augsnes sastāvu, klimatiskos apstākļus un atjaunojot vīna dārzus, tika atklāts, ka ievāktā raža var tikt izmantota ne tikai pisko - nacionālā dzēriena ražošanai.
Šīs dienas varoņa ietērpu rotā atklāsme no senā inku saules kalendāra, norādot, cik Quillas un Juncas jeb mēnešus un nedēļas novāktās ogas kopš ražas brīža pavadījušas vīnu darītavā, līdz no tām iegūtais vīns sapildīts pudelēs. Šis ir vidējas intensitātes rubīnsarkans Pinot Noir ar bagātu aromātu gammu. Vīnam ir pārsteidzošs svaigums un mineralitāte - šķirnes veiksmes stāsts Limari ielejā.
2012 Gustave Lorentz Evidence Pinot Gris Vin Biologique, Alsace, Francija - baltvīns
Tendences vīna pasaulē šovasar liecina, ka dominēs vienkāršība ar izteiktiem ziedu un augļu motīviem. Iespaidīgākie paraugi, kurus vērts nobaudīt - aromātiskais un spirdzinošais Friulano no Friuli, vieglais un izteiksmīgais Trebbiano no Veneto, abi no Itālijas ziemeļiem. Noteiktu vietu vīnmīļu glāzēs ieņems baltie vīni no Elzasas reģiona Francijā - Riesling, Pinot Blanc, Gewurztraminer, kā arī arvien plašāku atzinību ieguvusī Pinot Gris.
Evidence Pinot Gris izceļas ar lielisku zeltainu salmu krāsu. Intensīvo un spirdzinošo aromātu. Vīnam piemīt atsvaidzinošas garšas nianses, kuras dāsni nodrošina vīna līdzsvarotā uzbūve. Tas nav iepazinis mucas pieskārienu, tādēļ garšas ziņā ir izteikti delikāts. Vīns priekšzīmīgi pildīs aperitīva funkcijas, būs ceļabiedrs vistas un paipalu gaļai, jūras veltēm, kā arī veiksmīgs tandēms ar tradicionālu antipastu, kaneloni ar rikotu, taizemiešu virtuvi.