Vasaras veltes
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Gardā plātsmaize 6. Virsū saliek ogas un visu vēl
Sastāvdaļas: 1 iepakojums saldētās kārtainās mīklas, 400 g skābā
krējuma (25%), 1 ola, 10 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. vaniļas cukura,
ogas vai rabarberi atkarībā no sezonas vai tā, kas kuram garšo
1. Mīklas plāksnītes atkausē un izvieto uz cepešpannas, kas
ieziesta ar eļļu. Kad plāksnītes atlaidušās, tās izlīdzina
viendabīgā plāksnē un sadursta ar dakšiņu.
2. Liek 200 grādu
karstā cepeškrāsnī uz 2-3 minūtēm.
3. Izņem mīklu no krāsns un,
tā kā tā ir drusku sarāvusies, atkal izspaida un izlīdzina, vēlreiz
sadursta ar dakšiņu, lai mīkla neuzpūstos.
4. Pēc 10 minūtēm
mīklu atkal liek cepeškrāsnī 170-180 grādos, cep, kamēr tā kļūst
zeltaina.
5. Bļodiņā sakuļ olu ar cukuru un vaniļas cukuru,
pievieno krējumu un sakulto masu pārlej mīklai tā, lai nelītu pāri
maliņām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas trīs litru burkai: gurķi, upeņu lapas, ķiršu lapas,
vīnogu lapas - no katra veida pa divām, 2 ēd. k. sāls uz katru
litru ūdens, īkšķa garuma mārrutka sakne, notīrīta un gabaliņos
sagriezta, 3 lielas ķiploka daiviņas vai galviņa maza ķiploka,
diļļu kāti un ziedi, estragona zariņš (pēc vēlēšanās)
1.
Nomazgātus gurķus cieši saliek burkā vai podā pamīšus ar lapām,
ķiplokiem un mārrutkiem.
2. Burkas vai poda virspusē uzliek
diļļu kātus un ziedus. Uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā sāli un karsto
sālsūdeni pārlej gurķiem tā, lai tie būtu pilnībā nosegti.
3.
Burkai uzliek vāku, bet nenoslēdz. Podam pārliek koka dēlīti un
uzliek kādu slogu.
4. Nākamās dienas vakarā viegli iesālījušies
būs mazākie gurķi, aiznākamajā dienā būs gatavi arī lielākie. Tad
arī tie uzreiz ir jāēd, pārāk ilgi tos nevar glabāt, jo
saglumēs.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 400 g jauno kartupeļu, 150 g cukīni, 150 g
baklažāna, 150 g paprikas, 4 ēd. k. olīveļļas, 120 g tomātu,
pipari, sāls, 3 ķiplokdaiviņas, pa šķipsnai timiāna un raudenes,
100 g kazas siera, 8 ēd. k. piena
1. Kartupeļus nomazgā un liek
vārīties ar visu mizu. Pa to laiku sagriež cukīni un baklažānu
apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Katru šķēli apkaisa ar sāli un
novieto uz lieliem, lēzeniem šķīvjiem pastāvēt. Sāls izvilks no
dārzeņiem lieko mitrumu un sūrumu, kas īpaši piemīt
baklažāniem.
2. Cukīni, papriku un baklažānu šķēlītes nosusina
ar papīra dvieļiem un pannā sakarsētā olīveļļā apcep no abām pusēm
zeltainas (labāk cept atsevišķi, jo baklažāni briesmīgi alkatīgi
uzsūc eļļu, bet tas nekas, jo pēc brītiņa tie atkal sāk to atdot
pannai).
3. Apceptos cukīni un baklažānus atkal izliek uz papīra
dvieļiem, lai uzsūcas liekā eļļa. Pa to laiku nomizo vārītos
kartupeļus un sagriež pabiezās šķēlēs. Arī tomātus sagriež.
4.
Cepamo formu mazliet ieziež ar olīveļļu, tajā pamīšus liek dārzeņu
šķēles: kartupeļus, tomātus (krāsainībai var arī dzeltenos), ceptos
cukīni un baklažānus. Pārkaisa ar rozmarīnu, sāli, pipariem un
spiedē izspiestiem ķiplokiem.
5. Kazas sieru liek bļodiņā un ar
dakšiņu saspaida, tad pievieno pienu un visu rūpīgi izmaisa.
6.
Siera un piena maisījumu pārlej dārzeņiem un liek cepties 180-200
grādos apmēram 15 minūtes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri