Vecmodīgas maizītes
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Speķpīrāgi un kliņģerīši
Sastāvdaļas: 560 g kviešu miltu, 220 g kviešu pilngraudu miltu,
1 tējk. sāls, 40 g cukura, 150 g sviesta vai margarīna, 3 olas, no
kurām 1 ola apsmērēšanai, 50 g rauga, 2 tējk. ķimeņu, 585 g ūdens.
Pīrādziņu pildījumam: 300 g žāvētas cūkgaļas, viens sīpols, melnie
pipari pēc garšas
1. Vispirms aktivizē raugu - tam pievieno
apmēram 50 ml silta ūdens, 1 tējk. cukura, 100 g miltu (visu ņem no
kopējā daudzuma), samaisa, līdz izveidojas bieza krējuma
konsistence, un ļauj, lai tā rūgstot dubultojas apjomā.
2.
Tikmēr smalki sagriež gaļu un sīpolu, pievieno piparus un mazliet
apcep.
3. Gatavo mīklu - sviestu vai margarīnu samaisa ar
cukuru, pievieno olas, sāli un atlikušos miltus, izmaisa.
4.
Pievieno uzrūgušo raugu, izmaisa un samīca mīklu. Mīkla būs gatava,
kad tā viegli atlēks no rokām un no bļodas malām.
5. Noliek
mīklu atpūsties uz 10-15 minūtēm.
6. Uzrūgušo mīklu sadala
gabaliņos, no kuriem veido vai nu gaļas pīrādziņus, vai kliņģerīšus
(var arī sapīt standziņas). Pīrāgus pilda ar gaļu.
7. Pīrādziņus
(kliņģerīšus) apsmērē ar olu, uz plāts 10-15 minūtes pieraudzē un
liek cepties 220 °C temperatūrā.
Ūdenskliņģeri
Sastāvdaļas: 1200 g miltu, 25 g presētā rauga (ja izmantojat
sauso raugu, tas jāņem trīs reizes mazāk), 50 g sviesta, 1/2 tējk.
sāls, apmēram 640 g ūdens, ķimenes pēc garšas, vēl 25 g sviesta, ko
ielikt pa vidu ķimeņu maizītēm
1. Vispirms aktivizē raugu - tam
pievieno apmēram 50 ml silta ūdens, 1 tējk. cukura, 100 g miltu
(visu ņem no kopējā daudzuma), samaisa, līdz izveidojas bieza
krējuma konsistence, un ļauj, lai tā rūgstot dubultojas
apjomā.
2. Lielā bļodā ber atlikušos miltus, pakāpeniski pielej
ūdeni, pievieno sviestu, uzrūgušo raugu un pārējās sastāvdaļas un
samīca pastingru mīklu, ko noliek atpūsties uz 20 minūtēm, lai tā
uzrūgst.
3. Uzrūgušo mīklu dala gabaliņos pa 50 g, veido apaļas
ķimeņmaizītes vai kliņģerīšus.
4. Tos atstāj uz galda vai
paplātes kādas 20 minūtes un pieraudzē.
5. Tad tos liek verdošā
sālsūdenī. Tiklīdz kliņģerīši uzpeld, tos ņem ārā no katla ar putu
karoti un apsmērē ar olu, pārkaisa ar ķimenēm (tās var arī iemīcīt
mīklā).
6. Liek kliņģerīšus uzkarsētā cepeškrāsnī 190-200 °C
temperatūrā un cep gatavus.
Žuļiki
Sastāvdaļas: 1040 g kviešu miltu, 960 g kviešu pilngraudu miltu,
400 g rozīņu, 400 ml piena, 700-800 ml ūdens, 24 g sāls, 60 g
rauga, 120 g cukura, 1 ola apsmērēšanai
1. Vispirms aktivizē
raugu - tam pievieno apmēram 50 ml silta ūdens, 1 tējk. cukura, 100
g miltu (visu ņem no kopējā daudzuma), samaisa, līdz izveidojas
bieza krējuma konsistence, un ļauj, lai tā rūgstot dubultojas
apjomā.
2. Bļodā ber miltus, pakāpeniski pielej pienu un ūdeni,
pieliek raugu un visas pārējās sastāvdaļas un samīca mīkstu
mīklu.
3. Ļauj mīklai kādas 20 minūtes atpūsties -
pierūgt.
4. Tad veido dažāda izskata maizītes un liek uz cepamās
plāts uz 15-20 minūtēm pieraudzēt.
5. Maizītes apsmērē ar olu,
plāti liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190-200 °C grādu
temperatūrā, kamēr maizītes gatavas.
6. Pasniedz ar pienu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri