Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Veido SAVU Eiropu

Anni Podimata, Otomārs Karass*

Krīžu, augstā bezdarba un banku glābšanas pasākumu laikā sabiedrībā plaši izskan viedoklis, ka lēmumu pieņemšana Eiropas Savienībā nav pietiekami leģitīma, efektīva vai kontrolējama. Daudz iedzīvotāju ir saniknoti un prasa pārmaiņas. Mums ir labas ziņas: šādas pārmaiņas ir iespējamas.

Eiropas Parlaments ir pierādījis sevi kā spēcīgs politiskais spēlētājs, kas var darboties pretim ierastajai lietu kārtībai un pieņemt lēmumus, kas uzlabo iedzīvotāju ikdienas dzīvi. Tas piedalījies daudzos svarīgos lēmumos - sākot no ES tēriņiem un banku uzraudzības, līdz pat darba ņēmēju tiesībām, drošībai uz autoceļiem, viesabonēšanas tarifiem un pat par gaisu, ko elpojam.

Šo lēmumu pieņemšanas procesā Eiropas Parlaments apliecinājis, ka gan vēlas, gan arī spēj uzklausīt iedzīvotāju vēlmes un aizstāvēt viņu intereses. Tas iestājies pret citu ES iestāžu un arī dalībvalstu mēģinājumiem «paslaucīt zem paklāja» nevēlamus tiesību aktus, izcīnījis vairāk tiesību iedzīvotājiem, panācis vairāk demokrātiskās kontroles un vairāk pārredzamības, īpaši - attiecībā uz ES jauno ekonomikas pārvaldības sistēmu, kā arī datu un privātuma aizsardzību. Daži no nesenākajiem piemēriem: banku darbinieku prēmiju griesti, prasība ieviest finanšu darījumu nodokli, kā arī diskusijas ar sabiedrību, pēc kurām EP noraidīja Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu (ACTA) un SWIFT nolīgumu par banku datu nodošanu ASV.

Eiropas Parlaments vēlas darīt vēl vairāk iedzīvotāju labā un efektīvāk veicināt pārmaiņas. Un tās varat ietekmēt tieši jūs, dodoties pie vēlēšanu urnām.

Jums, ES balsotājiem, ir unikāla iespēja noteikt Eiropas Parlamenta turpmāko politisko sastāvu, tādējādi ietekmējot arī jaunu noteikumu un pasākumu virzību un sarunu gaitu. Gadu gaitā Parlaments neapšaubāmi kļuvis par pārredzamāko un ietekmīgāko no Eiropas parlamentiem, taču ir svarīgi, lai tā darba pamatos būtu pēc iespējas plašākas ES sabiedrības daļas griba.

Šajās EP vēlēšanās jūsu balsij būs vairāk spēka nekā jebkad agrāk. Pirmo reizi 28 dalībvalstu vēlētāji, nosakot Parlamenta politisko sastāvu, tieši ietekmēs arī lēmumu par Eiropas Komisijas priekšsēdētāja - ES premjera - amatu, tādējādi nosakot ES nākamās valdības politisko virzienu.

Tieši šādi jūs varat ņemt Eiropu SAVĀS rokās un veidot to pēc SAVA prāta. Izmantojiet savu balsi, lai apliecinātu: es vēlos piedalīties Eiropas lēmumu pieņemšanā par ekonomiku, finansēm, veselības aprūpi, vidi, brīvību un taisnīgumu. Eiropas Parlaments ir Eiropas iedzīvotāju parlaments, un tas ļaus jūsu balsij izskanēt visā Eiropas Savienībā.

Ikviena krīze var mūs darīt stiprākus. Mēs kļūsim stiprāki, ja arvien vairāk cilvēku izpratīs, ka Briselē pieņemtie lēmumi tieši un praktiski ietekmē viņu dzīvi un ka Eiropas Savienība ir vajadzīga, lai sekmīgi pārvarētu nākotnes izaicinājumus.

Tieši šāds ir arī mūsu uzsāktās informācijas kampaņas mērķis: veidot izpratni par Eiropas Parlamenta ietekmi. Kampaņa, kuras sauklis ir «NĀC.RUNĀ.PANĀC», aizvadīs mūs līdz pat Eiropas vēlēšanām 2014. gada 24. maijā: līdz brīdim, kad Parlaments izraudzīsies Eiropas Komisijas priekšsēdētāju un apstiprinās viņa/viņas politisko programmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

* Eiropas Parlamenta
viceprezidenti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?