Veikala našķis vairs nešķiet ēdams
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kas ir svaigēšana?
Svaigēšana ir uztura veids, kad ēdienkartē ir produkti,
kas nav termiski apstrādāti temperatūrā, augstākā par 45
grādiem. Tiek uzskatīts, ka svaigēšana ir senākā diēta
kopš laikiem, kad cilvēki vēl nepazina gatavošanu uz uguns, un
tādējādi tā ir visdabiskākā cilvēka organismam. Termiski
neapstrādātā pārtikā saglabājas fermenti, kas tuvi
organisma izstrādātajiem un palīdz nodrošināt maksimālu
uztrurvielu uzsūkšanos. Termiski apstrādātā pārtikā tādu nav,
turklāt, lai organisms sagremotu apstrādāto pārtiku, tas tērē savus
fermentus. Termiski apstrādātos produktos, sevišķi, ja tie tiek
cepti, veidojas brīvie radikāļi, kas ir kaitīgi
veselībai.
Svaigēdāju ēdienkarte sastāv no dzīva uztura - tas ir
ēdiens, kas pagatavots no augļiem, ogām, lapām, dārzeņiem,
graudaugiem, pākšaugiem un riekstiem, tos termiski
neapstrādājot vai izmantojot kaltēšanu. Lielākoties svaigēdāji ir
veģetārieši (neēd gaļu, zivis, olas) vai vegāni - izslēdz no uztura
arī piena produktus, medu.
Taču ir svaigēšanas virziens, kas
pieļauj termiski neapstrādātu dzīvnieku valsts
produktu, pat tādu kā zivis un gaļa, ēšanu, gatavojot,
piemēram, tartaru, karpačo.
Rostovsku ģimene iesaka trīs saldumu receptes
1. Riekstu un vīģu kūku gatavojam, sablendējot lazdu riekstus,
mandeles, vīģes, melnās plūmes. Klāt pievienojam krustnagliņas,
kardamonu, kanēli, čili piparus un biezu medu. Masu izlīdzina kūkas
formā un ieliek ledusskapī, lai sastingst.
2. Halva. Kafijas
dzirnaviņās sasmalcina saulespuķu sēklas, zemesriekstus vai sezama
sēklas, klāt pievieno nedaudz medus un iegūto masu izlīdzina un
atstāj, lai kādu laiciņu savelkas.
3. Trifeles gatavojam no
mērcētiem un sablendētiem Indijas riekstiem, datelēm un banāniem.
No iegūtās masas veidojam bumbiņas, kuras apviļājam kokosa
skaidiņās vai sezama sēklās. Banānu var aizstāt vai papildināt ar
avokado - tas dos krēmīgāku, treknāku garšu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri