Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Veikala našķis vairs nešķiet ēdams

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kas ir svaigēšana?

Svaigēšana ir uztura veids, kad ēdienkartē ir produkti, kas nav termiski apstrādāti temperatūrā, augstākā par 45 grādiem. Tiek uzskatīts, ka svaigēšana ir senākā diēta kopš laikiem, kad cilvēki vēl nepazina gatavošanu uz uguns, un tādējādi tā ir visdabiskākā cilvēka organismam. Termiski neapstrādātā pārtikā saglabājas fermenti, kas tuvi organisma izstrādātajiem un palīdz nodrošināt maksimālu uztrurvielu uzsūkšanos. Termiski apstrādātā pārtikā tādu nav, turklāt, lai organisms sagremotu apstrādāto pārtiku, tas tērē savus fermentus. Termiski apstrādātos produktos, sevišķi, ja tie tiek cepti, veidojas brīvie radikāļi, kas ir kaitīgi veselībai.
Svaigēdāju ēdienkarte sastāv no dzīva uztura - tas ir ēdiens, kas pagatavots no augļiem, ogām, lapām, dārzeņiem, graudaugiem, pākšaugiem un riekstiem, tos termiski neapstrādājot vai izmantojot kaltēšanu. Lielākoties svaigēdāji ir veģetārieši (neēd gaļu, zivis, olas) vai vegāni - izslēdz no uztura arī piena produktus, medu.
Taču ir svaigēšanas virziens, kas pieļauj termiski neapstrādātu dzīvnieku valsts produktu, pat tādu kā zivis un gaļa, ēšanu, gatavojot, piemēram, tartaru, karpačo.

Rostovsku ģimene iesaka trīs saldumu receptes

1. Riekstu un vīģu kūku gatavojam, sablendējot lazdu riekstus, mandeles, vīģes, melnās plūmes. Klāt pievienojam krustnagliņas, kardamonu, kanēli, čili piparus un biezu medu. Masu izlīdzina kūkas formā un ieliek ledusskapī, lai sastingst.
2. Halva. Kafijas dzirnaviņās sasmalcina saulespuķu sēklas, zemesriekstus vai sezama sēklas, klāt pievieno nedaudz medus un iegūto masu izlīdzina un atstāj, lai kādu laiciņu savelkas.
3. Trifeles gatavojam no mērcētiem un sablendētiem Indijas riekstiem, datelēm un banāniem. No iegūtās masas veidojam bumbiņas, kuras apviļājam kokosa skaidiņās vai sezama sēklās. Banānu var aizstāt vai papildināt ar avokado - tas dos krēmīgāku, treknāku garšu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?