Veltas pupiņu - klimpu zupa
Sastāvdaļas: pupiņas, gabaliņš žāvētas desas, milti, ūdens, ķiploks, zaļumi, ungāru pipari
Kā pagatavot? Pupiņas iepriekš ūdenī izmērcē, lai zupa nav ilgi jāvāra. Kad pupas izmērcētas, tās liek grāpī un vāra. Ja mājās ir kāds gabaliņš žāvētas desas, to var apcept un ielikt grāpī pie pupiņām. Kamēr pupas vārās, samīca klimpu mīklu. To pagatavo šādi: uz galda vai dēlīša uzber trīs ēdamkarotes miltu un vidū ielej nedaudz ūdens. Mīca, līdz veidojas viendabīga un cieta masa. Kad pupiņas mīkstas, plēšot pa maziem gabaliņiem, katlā met klimpu piciņas. Kamēr klimpas vārās, uz pannas eļļā apgrauzdē 2-3 ēdamkarotes miltu un piespiež klāt ķiploku. Miltus atšķaida ar ūdeni un lej zupā. Miltiem ļauj brīdi uzbriest, līdz zupa kļūst tumīga. Zupu lej šķīvjos un pirms ēšanas pārkaisa ar zaļumiem un ungāru pipariem vai citām asām garšvielām.