Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vērts ielūkoties sociālajos tīklos

Darba intervija daudziem darba meklētājam, visticamāk, ir vienīgā iespēja klātienē potenciālajam darba devējam pierādīt, ka viņš būs atbilstošs darbinieks darba devēja uzņēmumā.

Tāpēc svarīgi pirms darba intervijas sagatavoties gan mentāli, gan faktoloģiski. Uztraukums ir normāla parādība, ko sapratīs ikviens darba devējs, tomēr viņš nesapratīs, ja darba meklētājs nespēs atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem, kas saistīti ar konkrētā uzņēmuma mērķiem un galvenajiem attīstības virzieniem. Darba meklētājam ieteicams pirms darba intervijas izpētīt arī uzņēmuma aktivitātes sociālajos tīklos, jo pēc tām var spriest par to, kāda komunikācija un atmosfēra valda uzņēmumā.

Darba devēja sapnis ir vienkāršs - lai darbinieki viņu saprastu no pusvārda un gariem paskaidrojumiem nevajadzētu tērēt nozīmīgu daļu sava dārgā laika. Instrukcijas vai paraugi, kas iedoti jaunam darbiniekam, ir ņemami vērā, lai vadītājam otrreiz nav jāpārstāsta jau pirms tam uzrakstītais. Tādā veidā darba devējs var vairāk laika veltīt svarīgām lietām - uzņēmuma turpmākajai attīstībai, kurā nozīmīga loma ir ikviena darbinieka kompetencei.

Darba meklētājam ir svarīgi darba intervijā apliecināt, ka viņš ir nopietni noskaņots cilvēks, kurš būtu gatavs ieguldīt darba procesā prasmes, iemaņas, talantus un savu laiku. Vienmēr lielāka uzticēšanās ir darbiniekiem, kuru personība vērsta uz komandas darbu un nepārtrauktu attīstību.

Katru dienu darbavietās ir lielākas vai mazākas krīzes situācijas, tāpēc darba meklētājam ir svarīgi apliecināt, ka viņš ir mentāli gatavs jebkurai situācijai. Darba meklētājam vēlams sarunā uzsvērt, ka krīzes situācijās viņš neceļ paniku, bet ir gatavs kooperēties problēmas risinājuma atrašanā. Ieteicams radīt iespaidu, ka viņš necentīsies vienmēr apstrīdēt vadītāja kompetenci, tādā veidā graujot tā autoritāti kolektīva acīs. Noteikti vērts uzsvērt, ka darba meklētājs tendēts uz komandas, nevis individuālo darbu. Jāatceras, ka daudzos uzņēmumos cieņā ir viedoklis: «Komandas panākumi ir arī tavi panākumi!»

Kļūdīties ir cilvēcīgi, to saprot ikviens. Svarīgāk ir tas, kā cilvēks reaģē pēc tam, kad kļūdījies, vai spēj pieņemt faktu, ka ir kļūdījies, neslēpties citiem aiz muguras un uzņemties pilnu atbildību. Darba meklētājam ieteicams radīt iespaidu, ka viņš ir gatavs ieguldīt laiku un enerģiju savu kļūdu izlabošanā, nevis vainīgo meklēšanā.

Neviens nevar pieprasīt darbiniekam zvērēt mūžīgu uzticību vienai kompānijai, taču lojalitāte laika posmā, kamēr cilvēks strādā uzņēmumā, neatkarīgi no tā, vai tas ir gads vai desmit, ir ļoti būtiska. Izrādīto lojalitāti novērtēs ikviens darba devējs!

Jāatceras arī, ka, neskatoties uz to, kāds ir iekšējais noskaņojums, patiess smaids, ko cilvēks velta sarunas biedram, var uzreiz nojaukt pirmo komunikācijas barjeru, mazināt stresu un saspīlējumu, tostarp veicināt savstarpējo saprašanos. Smaids rada komforta sajūtu gan runātājam, gan sarunu biedram un liecina, ka cilvēks viegli iekļausies kolektīvā.

Pastāvīgs acu kontakts sarunas laikā ne vien apliecina ieinteresētību pret runātāju, bet arī cieņas un uzmanības izrādīšanu. Gan darba meklētājam, gan darba devējam ir patīkami redzēt, ka sarunu biedrs izrāda cieņu.

*Speciālistu darba portāla Cvmarket.lv pārstāve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?