Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Sestdiena, 28. decembris
Inga, Irvita, Ivita, Ingeborga

Veselīgi kāpostu ēdieni

Kāda sena leģenda vēstī, ka pērkona pavēlniekam Jupiteram reiz bijis jāizšķir kāds strīds. Lēmumu pieņemt bijis tik grūti, ka debesu pavēlnieks pārklājies ar sviedriem un dažas lāses nokritušas uz zemes. No tām izauguši kāposti. Kāposti satur maz kaloriju, olbaltumvielu un ogļhidrātu, tajos nav tauku un ir daudz C vitamīna un kālija. Senajiem grieķiem kāposti bija skaidrības simbols, viņi ieteica - apēd kāpostu pirms iedzeršanas - nepiedzersies, apēd pēc dzeršanas - izdzenāsi dzērumu.

Trīs viegli pagatavojamas kāpostu ēdienu receptes iesaka viesnīcas Radisson Blu restorāna Panorāma šefpavārs Elvings Priedols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Savojas kāpostu tītenīši ar rikotas sieru

Divām personām vajadzēs: 1 Savojas kāpostgalvu, 200 g rikotas siera, 50 g fetas siera, 100 g Filadelfijas siera, 50 g parmezana siera, 1 olu, zaļumus, tomātus, tomātu mērci, olīveļļu cepšanai
Ņem Savojas kāpostu, jo tas ir maigāks nekā parastais kāposts. Kāpostgalvai izgriež kacenu un liek galvu vārīties sālsūdenī, kamēr kāpostlapiņas sāk atdalīties. Galvenais ir dārzeni nepārvārīt. Tad kāpostgalvu ņem ārā un sadala pa lapiņām. Katru lapiņu mazliet atklapē un tin tajā iepriekš sagatavotu siera masu.
Rikotas siera masa:
rikotas sieru, fetas sieru, Filadelfijas sieru un rīvētu parmezana sieru kārtīgi samaisa ar jēlas olas dzeltenumu, kapātiem zaļumiem un smalki sagrieztiem tomātu kubiņiem.
Gatavos tītenīšus apcep uz pannas, pēc tam mazliet pasautē krāsnī, nedaudz pārlejot ar tomātu mērci. Pārkaisa ar sarīvētu parmezana sieru un smalki kapātiem tomātiem.

Sarkanie kāposti ar pīles krūtiņu

Piecām personām vajadzēs: 1 kg sarkano kāpostu, 150 g medus, 100 g apelsīnu sulas, 100 g ābolu sulas, 50 g pīles (vai cūku) tauku, kanēļa standziņas, krustnagliņas, 1 skābu stingru ābolu, lauru lapas, 100 g sakapāta bekona, 5 gab. pīles krūtiņas (vai cūkas cepeša šķēles), 3 lielus vārītus kartupeļus
Sarkanos kāpostus sarīvē un sautē katlā, pievienojot medu, apelsīnu sulu, ābolu sulu, pīles vai cūku taukus, kanēli, krustnagliņas, lauru lapas, 1 rupji rīvētu vai strēmelītēs smalki sagrieztu ābolu, sakapātu bekonu. Sautē līdz gatavībai, apmēram 40 min. Sagatavotos kāpostus pilda iepriekš izgrebtā vārīta kartupeļa laiviņā un pasniedz ar ceptu pīles krūtiņu vai cūkas cepeša gabalu un ar medū glazētiem apelsīniem (apelsīnu sagriež ripās, pārziež ar medu, uzber kanēli un liek cepeškrāsnī, kamēr apbrūnē).

Kāpostu pīrāgs

Piecām personām vajadzēs: 1 kg skābo kāpostu, 200 g cauraugušas cūkgaļas, 4 olas, cukuru, sāli, kārtaino mīklu
Sautējam kāpostus, pievienojot cukuru, sāli un nelielos kubiņos sagrieztu cūkgaļu. Kad kāposti gatavi, pievieno sakapātas trīs cieti vārītas olas.
Izrullē kārtaino mīklu. Virsū liek sagatavotos kāpostus, taisa malas ciet un liek uz pannas ar šuvi uz leju. Pārziež ar olu un liek cepeškrāsnī 170 grādos cepties 30 min. Tad izņem, nedaudz atdzesē, sagriež gabalos un kārto uz šķīvja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?