Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vieglatlēti pieklusa

Bez cerētā finiša uzrāviena olimpiskās spēles beidza Latvijas vieglatlēti, kuri spēļu pēdējās dienās palika citu sporta veidu pārstāvju ēnā. Šķēpmetēja Madara Palameika nedēļas otrajā pusē ieņēma augstāko - astoto vietu.

Gargabalnieki «noplīst»

Diemžēl nedēļas nogalē sevi līdz galam neizdevās pierādīt garo distanču veicējiem. Maratonists Valērijs Žolnerovičs svētdien no distances nogāja jau pēc pieciem kilometriem. «Ceturtajā kilometrā par sevi sāka likt manīt pēdas trauma, kuras dēļ jau nestartēju Latvijas olimpiādē. Šķita jau, ka tā ir sadziedēta. Pirms sacensībām nekas neliecināja par problēmām. Kad sajutu sāpes, sapratu, ka nav jēgas sevi mocīt, tāpēc nogāju malā,» sacīja sportists.

Dienu iepriekš 50 kilometru soļojumā Igors Kazakevičs «noplīsa» distances otrajā pusē. «Kreisā kāja atteicās, tāpēc vairākkārt nācās apstāties,» skaidroja soļotājs. Viņš gan par rezultātu bija pietiekami gandarīts, jo sagatavotība ne tuvu neesot tik laba kā pirms četriem gadiem Pekinā, kad bija augstā 16. vieta, - ikdienā priekšroka jādod pamatdarbam Vācijā. Igors ar gandarījumu uzsvēra, ka distances beigās izdevies «nokost» lietuvieti Tadu Šuškeviču, kurš viņu 50 kilometru distancē vēl ne reizi nav pārspējis.

Ar sezonas labāko rezultātu 20 kilometru soļojumā Agnese Pastare ieņēma 24. vietu. Viņa distanci saviļņojuma dēļ iesākusi pārāk ātri, tāpēc ap sesto kilometru «nolūzusi». Pēc tam gan 23 gadus vecajai sportistei izdevies atgūt otro elpu un apdzīt vairākas konkurentes.

Spriedzē pieklibo tehnika

Sieviešu šķēpmešanas sacensībās Madara Palameika savu labāko rezultātu (60,73 metri) sasniedza jau otrajā metienā. Sportiste atzina, ka sacensību spriedze liegusi mest tik tehniski pareizi kā treniņos, taču ar izcīnīto vietu palika apmierināta. Viņa ir vienīgā no sešiem Latvijas šķēpraižiem, kam izdevās pārvarēt kvalifikācijas sacensību kārtu.

Pēdējo vasaras olimpisko spēļu izskaņā parasti iepriecināja mūsu šķēpmetēji, taču vīru konkurencē nevienam no Latvijas trijotnes neizdevās sasniegt finālu. Sestdienas vakarā atlika vien ar nožēlu noskatīties, kā ar olimpisko spriedzi netiek galā sacensību favorīti, arī norvēģis Andrēass Tūrkildsens (82,63 metri, 6. vieta) un čehs Viteslavs Veselijs (83,34 metri, 4. vieta). To izmantoja Trinidādas un Tobāgo pārstāvis Kešrons Volkots, kuram pietika ar 84,58 metrus tālu metienu, lai kaklā kārtu zelta medaļu.

Daudzcīņniekam Edgaram Eriņam sacensību otrajā dienā neizdevās sasniegt pirms sacensībām nosprausto mērķi - sakrāt 8000 punktu. Tiesa, jau pēc pirmās dienas viņš norādīja, ka to diezin vai izdosies sasniegt. Sportists atzina, ka ar pusotru mēnesi tomēr ir par maz, lai pēc traumas izārstēšanas kārtīgi sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Olimpiskās spēles, Londona
Kungi. 50 km soļošana. 1. S. Kirdjapkins (Krievija) 3.35:59 stundas, 2. Dž. Talents (Austrālija) +0:54, 3. T. Si (Ķīna) +1:17, 45. I. Kazakevičs (Latvija) +30:48. Maratons. 1. S. Kiprotičs (Uganda) 2.08:01 stunda, 2. A. Kirui (Kenija) +0:26, 3. V. Kiprotičs (Kenija) +1:36, V. Žolnerovičs (Latvija) nefinišēja. Daudzcīņa. 1. E. Ītons (ASV) 8869 punkti, 2. T. Hārdijs (ASV) 8671, 3. L. Svaress (Kuba) 8523, 22. E. Eriņš (Latvija) 7649.
Dāmas. Šķēps. 1. B. Špotakova (Čehija) 69,55 metri, 2. K. Obergfola (Vācija) 65,16 m, 3. L. Štāla (Vācija) 64,91 m, 8. M. Palameika (Latvija) 60,73 m. 20 km soļošana. 1. J. Lašmanova (Krievija) 1.25:02 stundas, 2. O. Kaņiskina (Krievija) +0:07, 3. Š. Kjejana (Ķīna) +0:14, 24. A. Pastare (Latvija) +6:52.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?