Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vienmēr vajag uzvarēt

Uzrakstīt par Matīsu Antanaviču Dienai ieteica kāds viņa kolēģis - puisis savos 22 gados esot mērķtiecīgs, pozitīvs, stingrs, bet cilvēcīgs vadītājs. Bieži negadās, ka padotais tā slavē savu priekšnieku, tāpēc devāmies uzzināt vairāk.

Matīss kopš februāra ir pārdošanas grupas vadītājs digitālās TV kompānijā Viasat, ikdienā vada 17 cilvēku komandu un pārdošanas jomā jūtas kā zivs ūdenī. Katrs par labu pārdevēju gan kļūt nevar, tur jābūt ķērienam, Matīss atzīst. Pirms gada, nākot uz darba pārrunām Viasat, pats arī ilgu laiku stāvējis ārā pie uzņēmuma durvīm un svārstījies - iet, neiet… «Tagad pats sev varu pateikt paldies, ka toreiz ienācu. Mans sapnis kopš bērnības ir strādāt TV3, un Viasat jau likās solis uz to,» Matīss atklāj.

Koledža atvēra

Matīss ir no Ezeres un pēc vidusskolas gribējis mācīties Sporta akadēmijā par volejbola treneri, jo kopš 8. klases spēlējis skolas volejbola komandā. «Bet kaut kā nevarēju saprast - iet, neiet.» Tagad sports ir tikai hobijs, taču Matīss nenožēlo. Līdzīgi pasvārstījies arī par bārmeņa aroda apguvi, viņš, māsīcas pierunāts, iestājās Latvijas Kultūras koledžā, lai studētu reklāmu un PR mākslas institūciju pārvaldībā. Līdz izlaidumam palikuši pāris eksāmenu un diplomdarbs.

Studiju procesā reklāma tika apgūta gan no administratīvās, gan mākslinieciskās puses. Matīsam nepatīkams pārsteigums izrādījušies mākslas priekšmeti, jo zīmēt viņam ļoti nepatīk, taču interesanti licies pārslēgties no volejbola puišu komandas uz mācībām gandrīz tīrā meiteņu kolektīvā. Šis tas no studētā licies «galīgi garām», tomēr Matīss labi saprotot, ka visi 100% no skolās apgūtā nekad nebūs izmantojami un daudz kas būs jāmācās pašam - strādājot. «Koledža mani atvēra kā personību,» Matīss rezumē galveno. Vērtīgas bijušas arī mācību prakses. Tajās viņš piedalījies pasākumu rīkošanā kultūras namā, bibliotēkā, pastrādājis arī reklāmas aģentūrā Airport, kur paticis vislabāk. «Varēju ēnot, sēdēt klāt sanāksmēs, jo tieši bija sākušās dažādas kampaņas, piemēram, partijai Libertas.lv, kas kandidēja Eiroparlamentā. Sapratu, ka mani vairāk velk uz reklāmas projektu vadīšanu, lietu bīdīšanu.»

Telemārketings - super!

Vasarā pastrādājis zemeņu fermā Anglijā, Matīss, atgriežoties rudenī skolā, secināja, ka grib sākt strādāt. Aizsūtīja CV un kļuva par pārdevēju konsultantu United Colors of Beneton veikalā. «Tur mani ātri paņēma, laikam bija jau skaidrs, kāds darbinieks vajadzīgs. Pārrunās vadītāja pajautāja, vai labi māku krievu valodu, es samelojos, ka jā, un viņa teica - nāc strādāt,» Matīss atceras. Darbs viņam patika. Bija Ziemassvētku laiks, cilvēki nāca straumēm, komunikācija Matīsam gāja no rokas, un vienīgais, kas lika no darba veikalā aiziet, bija mokošā kājās stāvēšana pa 9-10 stundām dienā.

Ieinteresējies savdabīgā darba sludinājuma formulējumā, Matīss aizsūtīja savu CV uz Viasat, kur jau drīz kļuva par tirdzniecības speciālistu. «Gadu strādāju telemārketingā. Esmu Viasat patriots, pats to skatos jau gadiem, tāpēc strādāju ar aizrautību. Uzskatu, ka pārdošana pa telefonu ir fantastisks darbs - vari komunicēt un uzklausīt cilvēkus, kā viņi jūtas jebkurā Latvijas vietā,» Matīss saka, bet atzīst, ka jābūt psiholoģiski spēcīgam.

Pēc kāda laika Matīsu izvēlējās par pārdošanas grupas vadītāja asistentu - labo roku, bet vēl pēc nepilna pusgada viņš pieteicās uz pārdošanas grupas vadītāja vakanci. Atkal jau pasvārstījies, jo licies - ja saņems atteikumu, vilsies sevī un vairs negribēs strādāt šo darbu, kas citādi ļoti patīk. «Bet Zvanu centra vadītāja pierunāja pamēģināt. Un mani pieņēma.»

Mērķis uz lapiņas

Matīsam bija jāveido pilnīgi jauna pārdošanas komanda, kas izdevusies lieliska, viņš uzskata. «Ja vajag, esmu stingrs, bet pamatā esmu draudzīgais vadītājs, tas, manuprāt, ļoti palīdz panākt rezultātu. Citi vadītāji gan ir teikuši, ka draudzīgi nesanāks. Bet es mēģinu.» Matīss stāsta, ka viņam nav iekšēju barjeru aizrādīt arī gados vecākiem padotajiem, bet grūti esot, ka ikdienā jābūt psihologam, kas uzklausa visu 17 komandas darbinieku kreņķus.

Matīss priecājas, ka gada sākumā izdevies ar savu komandu iekšējā sacensībā apsteigt otru pārdošanas grupu un balvā izcīnīt iespēju aizbraukt uz hokeja čempionāta spēlēm Zviedrijā. «Esmu maksimālists - vienmēr vajag uzvarēt. Trenējoties volejbolā, tas ir ieaudzināts. Daudzi treneri saka - galvenais sacensībās ir piedalīties, bet mums bija citādi. Arī skolā, kad man gribējās labākas atzīmes, es to ne vienmēr skaļi teicu, bet vienmēr par to pie sevis domāju. Ja nesanāk sasniegt iecerēto, es baigi pārdzīvoju, jūtos kā zaudētājs, ir grūti pēc tam atkal saņemties,» Matīss atklāj. Viņaprāt, labam pārdošanas speciālistam ir jābūt uzvaras cilvēkam. Arī azartiskam, neatlaidīgam, jārunā vairākās valodās. Viņš vairākas reizes nopelnījis mēneša labākā darbinieka titulu. Sumināšanā klāt bijuši arī TV3 cilvēki, un Matīss neslēpj - par spīti tam, ka pašreizējā darbā un starp lieliskajiem kolēģiem jūtas kā mājās, vēlas pa solītim tuvoties savam mērķim strādāt TV3. «To esmu uzrakstījis sev uz lapiņas un piespraudis pie datora,» Matīss smaida, bet atzīst - vēl daudz kas jāizdara Viasat un jāpakrāj pieredze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Karjeras kāpnes

Kopš 2012
Pārdošanas grupas vadītājs a/s Viasat
2011-2012
Pārdošanas grupas vadītāja asistents a/s Viasat
2011
Tirdzniecības speciālists a/s Viasat
2010-2011
Pārdevējs konsultants SIA United Colors of Beneton

Hierarhija

Viasat Baltic vadītājs

Pārdošanas nodaļas vadītāja

Zvanu centra vadītāja

Pārdošanas grupas vadītājs Matīss Antanavičus

17 pārdošanas speciālistu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?