Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vienotība grib palielināt ietekmi pašvaldībās

Triju gadu laikā divkāršot partijas biedru skaitu un izveidot nodaļas vismaz 85 pašvaldībās. Tas ir viens no mērķiem, kuru slēgtajā domes sēdē sestdien nosauca Vienotība. Līdzās partijai tā ir saglabājusi arī apvienību, kuru veido Vienotība un reģionālā partija Tukuma pilsētai un novadam. Līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām ir vēlme nostiprināties tā, lai pierādītu reģionu politiskajiem spēkiem, ka Vienotība ir stabils un uz ilgtermiņa darbību vērsts politiskais spēks, un apvienībai būtu ieinteresētas pievienoties arī citas reģionālās partijas, Dienai atzina Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Vienotībā ir 2374 biedri, taču līdz 2014. gadam tā vēlas paplašināt organizāciju vismaz līdz 5000 biedriem. Tagad to veido 35 nodaļas, bet ir mērķis līdz gada beigām izveidot vismaz 50 nodaļu. Vienotība ir pārstāvēta 75 no 119 pašvaldībām - septiņās pilsētās un 68 novados. Partijas pārstāvji vada 13 pašvaldību, vēl 18 tās biedri ir priekšsēžu vietnieki. 2013. gada 1. jūnijā paredzētajās vēlēšanās tā cer iegūt pārstāvniecību vismaz 80 procentos pašvaldību.

A. Kampars atzīst, ka sarunas notiek arī ar pašvaldību vadītājiem, kuri pēc Tautas partijas darbības izbeigšanas vēl nav izdarījuši politisko izvēli. Tiesa, vairāki no viņiem plāno dibināt reģionālās partijas. Tādas tuvākajā laikā varētu izveidoties Valmierā, Kuldīgas novadā. Par Latgales partijas dibināšanu maijā jau ir paziņojuši vairāki šā reģiona pārstāvji, un tajā plāno iestāties arī no Vienotības saraksta Saeimā ievēlētais deputāts Jānis Lāčplēsis. A. Kampars atzina, ka notiek sarunas ar vairākiem vietējiem līderiem, piemēram, ar Cēsu, Madonas novada vadību. Viņš būtu gandarīts, ja nākotnē Vienotībai līdzīgi kā Tukuma reģionālā partija pievienotos arī lokālās partijas, kuras tagad veidojas Latgalē un Valmierā.

No sarunas ar Valmieras domes priekšsēdi Inesi Boķi iepriekš Diena secināja, ka viņam nav iebildumu pret Vienotības īstenoto politiku. Taču mēram ir sava komanda, kas tagad ir pie varas pilsētā, un esot šaubas, vai pašvaldību vēlēšanās kāda lielā partija būtu gatava iekļaut savā sarakstā visu viņa komandu. Sadarbību ar kādu nacionālā mēroga partiju pirms Saeimas vēlēšanām I. Boķis neizslēdza. A. Kampars apzinās: «Ir jāatrod metode, kā ieinteresēt pašvaldību cilvēkus bez tik brutālās resursu pārdales, kā tas notika agrāk.» Kā zināms, vietējie līderi mainīja politiskās simpātijas atkarībā no tā, kura partija ir pie varas. Piemēram, Liepājas domes priekšsēža Ulda Seska vadītā Liepājas partija ir sadarbojusies ar vairākiem politiskajiem spēkiem - tagad domē tai ir līgums arī ar Vienotību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?