Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vienotības biedri ienesīgos amatos

Rīgas domes deputāts, Vienotības biedrs Olafs Pulks neredz nekā nosodāma viņa kļūšanā par AS Pasažieru vilciens (PV) konsultantu. Lai arī amatam izraudzīts bez konkursa, pārrunas esot bijušas. Turklāt ar 1500 latiem mēnesī atalgotais konsultanta amats tomēr neesot tas pats, kas krēsls bez konkursa uzņēmuma valdē, pret ko vienmēr asi iestājusies O.

Pulka pārstāvētā Vienotība, uzsvēra domnieks. Savukārt otrs bijušais Rīgas brīvostas valdes loceklis Ēriks Škapars, kurš par 2400 latu lielu mēnešalgu turpmāk darbosies LDz meitas uzņēmumā Ritošā sastāva serviss, otrdien uz zvaniem un īsziņām neatbildēja.

Neviens no Vienotības līderiem pretrunas līdzšinējā partijas kritikā par partiju biedru un tām pietuvinātu personu virzīšanu labi apmaksātos amatos bez konkursa un partijas biedru jaunajos krēslos nesaskata. «Es nezinu, kā var izmērīt darba vietas temperatūru - kā jūs teicāt «siltu vietu», jo es nedomāju, ka līdz šim bijusi runa par konsultantu amatiem. Konsultants tomēr konsultē, nepieņem lēmumus. Tie visi [pret kuru virzīšanu amatos bez konkursa iestājusies Vienotība] ir bijuši valdes locekļi, un tas ir pilnīgi kaut kas cits. Tas nav viens un tas pats,» klāstīja O. Pulks.

Arī tajā, ka amatam viņš izraudzīts bez konkursa, Vienotības biedrs neko sliktu nesaskata. «Konsultantus jau parasti izvēlas tas, kurš pieaicina sev par konsultantu. Var rīkot konkursu, var rīkot aptaujas un pārrunas,» norādīja Rīgas domes deputāts. Pirms amata ieņemšanas viņš aicināts uz pārrunām pie PV valdes priekšsēdētāja Arta Birkmaņa, ar kuru O. Pulkam sakrituši redzējumi gan par e-talona ieviešanu vilcienos, gan stāvparku jeb tā dēvēto park&ride sistēmu. Viņaprāt, abi šie projekti ir ļoti svarīgi un neesot skaidrs, kādēļ joprojām nav ieviesti. O. Pulka viens no galvenajiem uzdevumiem būšot to pasteidzināt.

Arī Vienotības RD frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte nekādas pretrunas partijas līdzšinējā nostājā un abu tās biedru nokļūšanā konkrētajos amatos neredz, jo tie neesot politiski amati. «Neviens no šiem nav politisks amats, kurā ieceļ. Tā nav nedz valde, nedz padome. Ja, pieņemot darbā, ir pārkāptas kādas procedūras, ja bija jārīko konkurss, kurš netika rīkots, tad uzņēmumam par to ir jāatbild. Ja uzņēmums ir pieņēmis darbā cilvēkus neatbilstoši kompetencei, tā ir uzņēmuma izvēle,» uzsvēra S. Ēlerte. Vienotības pārstāve arī atzina, ka Ē. Škapara kompetenci jaunajā amatā Latvijas dzelzceļa meitas uzņēmumā Ritošā sastāva serviss viņai grūti komentēt. Savukārt par O. Pulka atbilstību konsultanta amatam šaubu neesot. «Kas attiecas uz Pulka konsultanta amatu, tad viens no svarīgiem uzdevumiem ir integrēt Pasažieru vilcienu Rīgas satiksmē. Un šajā ziņā sadarbība Pasažieru vilcienam tieši ar Rīgas domi ir ļoti svarīga. Tās ir arī bijušas lietas, kuras mēs vienmēr esam uzsvēruši, kas ir visu rīdzinieku labā jāattīsta. Tā kā tas, ka konsultanta amatā ir Rīgas domnieks, ir labi, jo šim tiltam ir jāpastāv,» klāstīja S. Ēlerte.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis no plašiem komentāriem par partijas biedru jaunajiem amatiem atturējās, vien uzsverot, ka jautājumi par Ē. Škaparu un O. Pulku jāuzdod kapitālsabiedrības vadībai. «Šis jautājums nav skatīts nedz partijā, nedz vēl jo vairāk koalīcijā, tas pilnībā ir attiecīgo kapitālsabiedrību vadības lēmums, kuru es nevaru komentēt,» uzsvēra V. Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?