2009 Chablis Grand Rᅢᄅgnard, Bourgogne, Francija - baltais vīns. Rᅢᄅgnard vīna darītava ir viena no vecākajām un prestižākajām Šablī apgabalā. Tās vēsture sākusies 1860. gadā. Pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā namu savā īpašumā iegādājās barons Patriks de Ladosets, turpinot kopt senās tradīcijas un saglabājot seno vīnu stilu, nedaudz koriģējot tehnoloģiskajās iespējās, tomēr minimāli ietekmējot gala produktu.
Vīndara radīto gaiši dzelteno Grand Rᅢᄅgnard toņu paleti lieliski papildina zaļgana nokrāsa. Savaldīgā un reizē rosinošā vīna smaržā izpaužas viegli ābeļu un liepziedu toņi, kuri mijas ar pikantu greipfrūtu, pomelo un vaniļas niansēm. Garša ir izteikti tīra, labi veidota. Spirgtajam pirmajam iespaidam pievienojas pilnskanīga un izsmalcināta pilnības sajūta. Lieliskais līdzsvars starp citrusu, cidoniju un minerālu notīm lieliski izceļ vīna elegantumu. Apvienojumā ar jūras veltēm tas pilnībā atklāj savu būtību.
Barolo Chinato, Piedmont, Itālija - stiprināts sarkanais vīns. Itālijas vīndaru sniegums ne reizi ir pārliecinājis ar augstvērtīgo kvalitāti. Izņēmums nav Pjemontas apgabala meistari valsts ziemeļrietumos. Pazīstamākās un pieprasītākās vīna darītavas atrodas Barolo un Barbaresko, kur piesātināto, miecvielām bagāto un samtaino sarkanvīnu izcelsmē vainojama aristokrātiskā nebjolo. Šīsdienas varonim par pamatu kalpo augstvērtīgs, nogatavināts barolo, kuram pievieno augu ekstraktu, kas tapis, stiprā alkoholā izturot hinīna koka mizu, augus un garšvielas - rabarbera sakni, vērmeles, anīsu, genciānu, citrusu mizu, fenheli, kadiķa ogas un kardamona sēklas. Par dzēriena izcelsmi vēsturnieki sauc deviņpadsmitā gadsimta otro pusi, kad viens no tā laika aptiekāriem Džuzepe Kapelano no Serralunga d'Albas pilsētiņas radīja efektīvu līdzekli pret saaukstēšanos, gremošanas traucējumiem, apetītes problēmām. Mūsdienās vīndariem kopējo recepti paturot noslēpumā, dzēriena sastāvā var pievienot pat 24 garšvielas un augu izvilkumus. To papildina cukurniedru kristāli un seši mēneši nelielās ozolkoka muciņās.
Izmantojot senā eliksīra tapšanas tradīcijas, Ceretto vīndarim izdevies radīt eleganci gan koncentrētajā aromātā, gan piesātinātajā, tomēr labi sabalansētajā garšā. Bieza, tumši sarkanā krāsa, zāļu aromātiem bagātā smarža, kā arī pikantā garša, kurā dominē saldi augļi un garšvielu sajaukums, padara dzērienu par greznu un apburošu salikumā ar tumšās šokolādes desertu. Lielisks didžestīvs maltītes nobeigumam.