Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Virsaitis pieņem izaicinājumu

Harismātiskais un nosvērtais hokeja speciālists no Ziemeļamerikas pirmos vārdus Latvijas medijiem teica latviešu valodā. Pēc «paldies» un «labdien» jaunais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans teicās esam patīkami satraukts par iespēju strādāt ar Latvijas izlasi. Pēc preses konferences sarunā zem četrām acīm viņš uzsvēra, ka piedāvājums vadīt nacionālo izlasi netiek izteikts katru dienu. Nolans - pēc izcelsmes indiānis - nekad nav vadījis pieaugušo valstsvienību. «Esmu pagodināts pieņemt šādu izaicinājumu,» teica Nolans.

Ambiciozais Kanādas pilsonis, kurš 1996./1997. gada sezonā tika atzīts par NHL labāko treneri, pirms braukšanas uz Latviju paguva Ziemeļamerikas medijiem izteikties, ka cer ar Latviju cīnīties par godalgotām vietām pasaules čempionātā, dažu līdzjutēju sejās izraisot smīnu. «Es ticu, ka ar mērķtiecīgu darbu nekas nav neiespējams,» jau Latvijā savu domu precizēja Nolans. Savs sakāmais šai sakarā bija arī LHF prezidentam Kirovam Lipmanam. «Nolans pats nāk no vēl mazākas kopienas nekā Latvija, un viņš ir pieradis visu laiku apliecināt, ka arī mazs cinītis var gāzt lielu vezumu. Tieši tāds cilvēks mums bija nepieciešams - reālistisks, bet kas nebaidās no augstām ambīcijām.»

Jautāts, kurus Latvijas spēlētājus viņš jau pazīst, ciltī par virsaiti dēvētais Nolans, pirmkārt, sauc Mārtiņu Karsumu un Oskaru Bārtuli, kurus pats trenēja Monktonas Wildcats 2005./2006. gada sezonā. Jāmin, ka togad Karsums tika atzīts par QMJHL izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu. Tāpat Nolans nosauca Amerikas Hokeja līgā nesen rūdījumu meklējušos Jāni Spruktu, Artūru Kuldu un Kasparu Daugaviņu, kurš jaunajam izlases trenerim iekritis acīs visvairāk. Pārējo iepazīšanai Nolanam ir vēl astoņi mēneši. Lipmans bijis pārsteigts par to, cik pretimnākošs saistībā ar LHF vēlamo trenera darba režīmu ir Nolans. «Mēs norunājām, ka viņš ir gatavs jebkurā brīdī braukt uz Latviju atbilstoši LHF sastādītajam grafikam.»

Jautāts par valodas barjeru, Nolans atzīst, ka reizēm tas mazliet apgrūtina kontaktēšanos ar LHF vadību, bet nesaskata tajā milzīgas problēmas. «Hokejs ir universāla valoda. Komandas veidošanā svarīgi ir uzturēt kontaktu ar spēlētājiem. Vajadzības gadījumā varu arī parādīt uz ledus, ko tieši vēlos no spēlētāja.»

Pēc Lipmana vēlmes, jaunajam izlases galvenajam trenerim vajadzēs uzturēt ciešus kontaktus arī ar Dinamo vadību un treneru štābu, kā arī ar Latvijas U-20 izlases galveno treneri Ēriku Miļunu. Nolana darba pienākumos būs arī konsultēt Miļunu darbā ar jauno hokejistu paaudzi.

Līdzīgi kā Rīgas Dinamo jaunajam galvenajam trenerim Pekam Rautakallio, arī Tedam Nolanam tīk agresīvs hokejs. «Pretiniekam jādod maz telpas un laika, agresīvi jāiet uz vārtiem. Jā, tas prasa daudz fiziskā spēka un tas ir smagi, bet viegli uzvaras nemēdz nākt. Ja gribam uzvaras, katram ir arī smagi jāstrādā,» Nolans īsumā ieskicēja, kādu spēli vēlas redzēt Latvijas izlases izpildījumā.

Lipmans neatklāja, kādi ir Nolana līguma finansiālie nosacījumi, tikai paziņoja, ka starpība salīdzinājumā ar bijušā izlases trenera Oļega Znaroka algu neesot liela, toties Nolans ir brīvs no darba klubā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Teds Nolans
Dzimis: 07.04.1958. Ontario Kanādā
Trenera karjera NHL: 327 spēles, 147 uzvaras, 140 zaudējumu, 19 neizšķirtu, 21 zaudējums papildlaikā. Izslēgšanas spēlēs 6 uzvaras un 11 zaudējumu
Trenera karjera ar izlasēm: vairākkārt vadījis ASV un Kanādas jauniešu izlases. Eiropā viņa vadītā komanda spēlējusi vienā turnīrā Somijā
Latvijas izlases vietas pasaules čempionātos
1997 - 7. vieta, 1998 - 9. vieta, 1999 - 11. vieta, 2000 - 8. vieta, 2001 - 13. vieta, 2002* - 11. vieta, 2003* - 9. vieta, 2004* - 7. vieta, 2005 - 9. vieta, 2006* - 10. vieta, 2007 - 13. vieta, 2008 - 11. vieta, 2009 - 7. vieta, 2010 - 11. vieta, 2011 - 13. vieta
* - ārzemju galvenā trenera vadībā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?