Pamatprincips ir - pāriet no vieglākā uz smagāko, no vienkāršākā uz sarežģītāko, no skābākā uz saldāko, nevis otrādi.»
Virtuves gudrības. Kāpēc jāsāk ar baltajiem vīniem?
Nesen biju kādā pasākumā, kur piedāvāja baudīt dažādus vīnus. Man ieteica sākt ar baltajiem, nevis sarkanajiem. Kāpēc?- jautā Gundega. Atbild vīna eksperts Ainārs Sedlenieks: «Tā gan nav absolūta patiesība. Ja izvēle ir starp vieglu sarkanvīnu un smagu, sarežģītu, ozolkokā izturētu batvīnu, tad vispirms jāsāk ar sarkano vīnu. Taču tā gadās reti. Lielākoties tomēr jādara tā, kā jums ieteica vīnzinis. Baltvīni parasti ir svaigāki, vieglāki, vienkāršāki, arī skābāki, tāpēc ar tiem parasti sāk. Pie baltvīniem vēsturiski pasniedz arī vieglākas uzkodas.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.